Dobry den, chcem sa spytat hlavne ludi ktori vedia o tom, ze im zapacha z ust ,ako ste to zistili? Clovek to sam citi,alebo ste to zistili tym, ze vam ludia casto ponukaju zuvacky, mentolky a pod. Ja mam totiz pocit ze mi zapacha z ust, je mi to neprijemne ak mam na niekoho rozpravat.Aj ked sama ten zapach necitim, ani ked si dychnem do ust, ani ked olizem ruku a podobne... Ale sem tam po kave, mlieku mam neprijemny pocit ze mi z ust pachne. Dakujem za rady
Páchne, alebo nepáchne z úst
môže pomôcť aj mätový čaj
Buď - alebo.
Ak to necítiš sama tak taktnosť niektorých ľudí ide bokom a otvorene ti to povedia.
Ja som závislá od žuvačiek, tak sa mi to nestáva. Ale ako tu už bolo napísané, pach z úst ovplyvňujú mnohé faktory - čo zješ, aj choroby žalúdka nielen ústna hygiena atď.
Hovorí sa, že zapácha z úst len závistlivým ľuďom.
Kedysi som mala kamošku - neskutočná kočka, taký španielsky typ ale strašne jej zapáchalo z úst o čom ona asi nevedela a mala to z pokazeného žalúdka lebo furt držala nejakú drbnutú diétu. No chlapom to asi nikdy nevadilo ale mne teda dosť. Aj som jej taktne ponúkala žuvačku, no keď jej ani tak nedoplo tak to už išlo napriamo, čo bol asi väčší trapas pre mňa ako pre ňu. Tak prevencia je asi najlepšia - dodržiavať tú ústnu hygienu a tic-tac alebo žuvky, keď si nie si istá.
Dúfam, že ti už takáto odpoveď bude stačiť, lebo mnohí sa tu snažili a nič :)
Zistili tak, ze im to niekto povedal. Ten niekto je brat, sestra, mama, otec = teda ti najblizsi, ktori sa neboja povedat to a snazia sa „postihnutemu“ pomoct. Tiez to moze povedat dobry priatel dobremu priatelovi atd. Ale ako som uz dolunizsie napisala, ak sa osoba chce presvedcit ci jej pachne z ust a pomaly a zhlboka dychne ci uz na zrkadielko, zapästie, dlan a pod., mal by sam prist na to, ci mu z ust pachne, alebo nie.
Aby som bola konkretna. Moja otazka znie : Na fore je vela ludi ktori sa pytaju. Pachne mi z ust ,ako to mam riesit ? ja sa pytam, ako tito ludia zistili, ze im pachne z ust.Povedal im to niekto alebo to citia sami?
Ja si zuby cistim dokladne a pravidelne.Ciastocne ide aj o to , ze mojej mame silno pachne z ust. Ale u nej je to spsobene tym, ze ma uz znicene zuby dokonca sa jej sem tam neake rozpadne. A uz aj z toho dovodu mam taky pocit prameni to asi z psychiky, ze aj mne smrdi z ust. Ale zuby mam v perfektnom stave. Ale mna by zaujimalo,ci to clovek /ktory ma z tym ozaj dlhodoby problem / citi sam na sebe ak mu smrdi z ust.
Rozne skodlive mikroby v ustach sa daju potlacit pravidelym branim ustnych probiotik/oral probiotics. Totiz aj najdokladnejsie cistenie tam necha dostatok potravy pre rozne mikrobuy a preto si tam treba nasadzat take, co su nam uzitocne a nie skodlive. Usten probiotika ochranuju zuby proti kazeniou, tiez celu ustnu dutinu a zvysuju imunitu na rozne nakazy horneho dychacieho systemu. Naviac maju aj prijemne vone, mentol alebo rozne ovocne, ja pouzivam napr produkt Swansonvitamins.com co vonia ako jahody.
Hovorí sa, že ľudia, ktorí veľa rozprávajú s tým majú väčšie problémy. Je to spôsobené tým, že sa pri rozprávaní vysušujú ústa a množia sa baktérie. Keďže sa tvorí aj menej slín, tak ich nemá čo redukovať.
Ale je viac faktorov www.detoxikacia-organizmu.com
Kazdemu!! pachne obcas z ust, ci menej, ci viac. Recicky okolo toho ze zdravemu cloveku nema co z ust pachnut su sice pravdou, no nemozno to brat ako definitivnu poucku. Je to zavisle na viacerych faktoroch, clovek zje cesnak, cibulu, por, chren atd atd, pachne mu ciastocne z ust, pije vino ci alkohol, pachne mu z ust, fajci, pachne mu z ust, zje tazko stravitelne ci nevhodne jedla pachne mu z ust a takto by som mohla pokracovat... cize aj zdravemu cloveku moze pachnut obcas z ust, no namalo by to byt dennou samozrejmostou (tam uz treba zbystrit pozornost). Inac ked dycnes ustami pomaly na zapästie, ci chrbat ruky atd a nezacitis smrad, je to signal, ze ti z ust nepachne.
toto by ma aj mna zaujimalo....predsa len je sa divne niekoho spytat, ci mi nepachne z huby :/