Je to hriešne?

Príspevok v téme: Je to hriešne?
Feya

Pred niekoľkými rokmi som bola znásilnená. Opakovane, viackrát, proti svojej vôli. Naučila som sa s tým žiť, vyrovnala som sa s tým ako to je, bez toho aby o tom ktokoľvek vedel. Ibaže v poslednej dobe ma začína hrýzť svedomie a vracať sa to späť... Som nábožensky založená a začala som si klásť otázku... je to hriech, to že ma znásilnili? Jedná sa tiež o formu smilstva? Viem že to môže znieť čudne a možno to niektorí nepochopia ale mňa to naozaj zaujíma... Mala by som sa i z toho vyspovedať? Prosím o rozumné odpovede...

nijuskaj

hriech je vtedy, ked je to dobrovolne a vedome spachané. kedze sa jedna o znasilnenie, t.j ty si to nechcela-neurobila si to dobrovolne a tym padom to hriech nie je.

zewa

Nahlasit to je jedna z najtazsich veci, ktoru od nej mozete chciet. Nechala si to roky pre seba. Urcite s tym nepojde teraz na verejnost. A dokazat taky cin s odstupom casu a znova sa stretnut s niekym takym zoci-voci, nechat vyplavat vsetky tie spomienky a pocity... Uz len to, ze citi vinu, znaci ze s tym voooobec nieje vyrovnana.

zewa

Ste zli. Robite si tu z toho zarty. Pritom asi netusite, ze takto rozmysla vela znasilnenych a zneuzivanych.
Nieje to tvoja vina. Zaklad je to, ze to bolo proti tvojej voli. Vsetko ostatne je nepodstatne. Dokonca aj keby si pri tom opakovane prezivala orgazmus. To je len cisto biologicka zalezitost. Takze nie, nieje to hriech. Ale niekomu by si to povedat mala. Psychologicka, hm?

Sejla

prepac, asi je to pre teba citliva tema, ale nevadi ti, ze ten nasilnik si beha po slobode a ktovie kolko zien odvtedy mohol znasilnit? Urcite je to tazke a traumaticke, ale ked uz rozmyslas nad tym, co si spravila zle, tak je to to, ze si to nenahlasila. To, ze si sa stala obetou predsa nie je tvoja vina, z coho sa chces spovedat?

Delete

Ja si naopak myslím, že si s tým na polícií nebola, pretože by to bolo pre teba ponižujúce a hanbíš sa. A ten človek si ďalej spokojne žije ako keby sa nič nestalo.

Z toho ba si sa mala vyspovedať!

Biela Kobra

Feya: Hriech je len tam, kde bol zlý úmysel alebo ľahostajnosť. Ak ťa to ťaží na duši, môžeš sa ísť z toho vyspovedať dobrému kňazovi, ale spoveď bude skôr dôverný rozhovor, pretože z tvojej strany hriech spáchaný nebol. Ak sa zle cítiš, že si pošpinená hriechom aj ako žena aj ako veriaca, tak by ti dobrý kňaz mal pomôcť, aby si sa cítila lepšie.
Predpokladám, že na polícii si s tým, samozrejme, bola. Lebo hriech spáchal ten chlap, tak aby ich nerobil slobodne ďalej na iných ženách.

5.5 elsa

Delete,áno ty s tým máš nejaké skúsenosti?:)ja teda nie,treba reagovať okamžite dať mu jednu cez pap.ľu,ak sa nechá nejaká žena znásilniť naschvál? tak možno že tá úchylka-neviem,o takom prípade som z môjho okolia nepočula,ani teda vôbec:)

5.5 elsa

je jasné ,že keď si bola znásilnená tak to bolo proti tvojej vôli,vyspovedať si sa mala ísť na políciu :D :D čo s tým má farár,ešte ťa zavrhnú a rovno ukameňujú ,dostaneš nejaké kázanie o provokácii,,,mala si mu dať dobrú cez pa.uľu tomu dotyčnému .....