Ahojte vsetci, aky mate nazor na ludi ako napr. Ciganky s deťmi alebo ženy obycajne ktore chodia po uliciach a pytaju ci nemam nejake oblecenie starsie co nenosim...popripade aj tie co žobru peniaze. Pomohli by ste imm ? Ja som v navale lutosti podarovala jednej pani tasku plnu veci co nepotrebujem, je to dobry skutok ? Myslite ze to vyuziju vazne alebo co stym urobia ? Nemam na myslu ozranov a ozranky co zobru iba o peniaze na chlast ale hlavne o zeny ktore pytaju oblecenie
Co si myslite o ludoch kt. žobru?
S tým súhlasím.Každé podanie ruky je dobrý skutok. Netreba sa až tak hlboko zamýšľať na tým, čo s peniazmi či oblečením urobí taká biedna osoba.V každom prípade sa tomu poteší.
Hej aby ma potom rovnaky cigan v mojich botaskach este aj okradol. Mnohy tak ziju lebo tak chcu zit, ci cigani alebo bezdomovci, spytaj sa hocjakeho starostu co ponukal hospic alebo utolok bezdakovi co prespava dakde pod mostom .. nechceli ze im tak dobre.
Ja aj dnes nosim satstvo a obuv ciganom kde byvam ked pridu pomoct a nehambim sa za to.su ludia co nevefia od dobroty a su ludia kt nemali stastie v zivotecmatky co sami musiavvychovavat deti a vela velmi pracovitych dobrych romov poznamak ma poprosil romsky chlapec aby som mu doniesla cizmy lebo nema v zime v com ist do skoly tak som mu doniesla.V Kosiciach je skvely obchod kde ludia mozu odovzdat obnosene veci kt uz nepotrebuju tam im nakupujem a aj celej rodine som nakupila obuv.Chvalabohu rozny sme ludia a su ludia kt radi pomozu nie su lahostajny.miesto do kosa odniest topanky kt nepotrebuju vase deti iny kt sa ulahci zivot.Pomahat sa musi ulahcime si zivot navzajom hlavne ty by malu ktory maju nadbytok.
A bieli ľudia nežobrú? Nežijú mnohí takisto na hranici únosnosti?
Nepomahaju uz ludia na slovensku ciganom dostatocne pomocou dani a odvodou?
Mali by existovať charitatívne spoločnosti, ktoré by ľudí informovali o osudoch tých neštastníkov.
Toto tu chýba, preto to vyzerá tak ako to vyzerá.
Každý osud je iný, nemožno zovšeobecňovať. Ja ľuďom, ktorí oficiálne predávajú Nota bene vždy dám peniaze. Pár ich poznám a vždy keď idem okolo mám už pripravené dve - tri eurá a každému dám. Ale somrákom, o ktorých nejako intuitívne tuším, že sú to alkoholici alebo podvodníci, nedávam nič.
,,zvacsa ludia co zobru "su chory na lasku" - vedia len brat brat brat .. vsetko uz minuli preto nic nemaju nic nevytvarali.,,
To nemyslíš vážne????!!!!
Môj názor na ľudí, ktorí žobrú je, že sú to nešťastné bytosti, ktoré za to nemôžu alebo sa vplyvom okolností ocitli v takejto situácií.
Vždy má človek na ,,výber,, platí len v naučených návodoch tohoto sveta ale nie v skutočnom živote.
Mnohí z tých to ľudí sa ocitli v tejto situácií nedobrovoľne a možno by si zaslúžili našu úctu a pokoru. Nie všetci sú milí a láskaví ale sú dva spôsoby ako sa človek bráni pre tým, aby mu iní ľudia neubližovali. Buď je to útek alebo útok.
Všetci tí ľudia majú obrovský strach, ako o seba, tak aj o svoje deti. Treba sa na celú situáciu pozrieť z opačnej strany a prežiť si to, čo oni. Ocitnúť sa na ulici bez ničoho len tak na pár dní a každý by zistil, aké to je.
Áno, sú aj ľudia, ktorí tento systém využívajú ale prečo nie? Ak im táto spoločnosť nedokázala zabezpečiť nič lepšie. Nie vždy je za to, že sa človek ocitne na ulici zodpovedný on sám a skoro nikdy to nie je jeho voľba.
Alkohol. Prečo si tí ľudia kupujú alkohol? Veď skúste niekto prespať pod holým nebom dve noci v mraze a uvidíte načo vám je alkohol. Potom sa človek stane závislým a už je ťažké ho z tej ulice dostať.
Nic si o nich nemyslim. Ale riadim sa tymto: www.youtube.com
vsetky zivoty su individualne.
sama si vyberas aky zivot zijes Mimi12345 :)
to ci pomahas ludom alebo im odmietas volno ... je tvoja volba ako zijes .. najlahsie sa zije najplynulejsie.
zvacsa ludia co zobru "su chory na lasku" - vedia len brat brat brat .. vsetko uz minuli preto nic nemaju nic nevytvarali.
vdaka tejto strate samozrejme v zivote spoznaju (aj ine, castokrat vyssie) hodnoty.