Hanbim sa velmi.. mam problem sa pozerať na ludí ked okolo nich prejdem

Príspevok v téme: Hanbim sa velmi.. mam problem sa pozerať na ludí ked okolo nich prejdem
pacient123

mam 18 rokov a som velmi hamblivý mam problem uplne zo všetkým čo sa tíka hamblivosti :hambím sa jesť pred ludmi,hambím sa osloviť dievča,hambím sa pozerať na ludí ked okolo nich prechádzam ----- nwm čo to so mnou je proste ked sa neviem chovať v nejakej situacii tak robím paniku a ta panika sa potompremiena na hamblivosť nwm či som ojedinelí prípad alebo čo ????.... myslím si že je to aj tím že som samotár skoro nikoho nemam kolko krat aj ty dvaja kamoši čo mam ma zradili ešte som nemal dievča a som s toho v strese nwm čo dalej rozmyšlam aj nad samovraždou takto to dalej nezvladnem !

pacient123

a po pravde ked prechadzam okolo ludí tak mam take myšlienky že nwm kde sa mam pozerať a to u mna sposobujepaniku ...nwm kde sa mam pozerať či ludom do očí či do zeme no som ozaj čudní uznávam no fakt chcem sa nejako prekonať a žiť normalne a nechcem a zaťažovať takimito blbosťami

pacient123

a čo sa tíka samovraždy tak niesom zbabelí ........som proste veriaci a aj samovražda je vražda, nechcem porušiť piate prikazanie desatora -----

pacient123

dakujem vám za rady......určite mám nejaký problém lebo vždy ked idem von tak mám pocit že ma každý pozoruje a proste robím paniku nwm kde sa mam pozerať a najhoršie je to ked si to niekto všimne a zasmeje sa nad tím ako čudne čumím do neznáma a to ma privádza do šialenstva .......určite je to spôsobené tak ako ste písali nizkou sebadôverou no nwm ako nadobudnem sebadôveru z ničoho nič ......začal som aj huliť síce som vyskôšal len trávu ale mam v plane vyskôšať niečo silnejšie hašiš a tak nwm čo somnou bude dalej a nwm či mam ísť za odbornikom lebo to by sa mi všetci smiali že navštevujem terapeuta

Zapredanec

Tazko povedat, malo informacii. Moze to byt socialna fobia vyhybava porucha osobnosti alebo aj nieco ine. Mozno si len hamblivy ako hovoris. Najlepsie je ist za skolskou psychologickou ale tam nepojdejdes ani v phici co? Samovrazdu nespravis pretoze si na to prilis zbabely a v skutocnosti to ani nechces. Mozes s tym pracovat. Moze ti pomocst cvicenie, pripravovanie si situacii. Musis na tom pracovat. Ono sa to zlepsi. Ja som bol na tom podobne.

Fjfgj

Ahoj, ja som si tym presla tiez avsak celkom rychlo som sa z toho dostala nakoniec. Presne ako opisujes. Mam kopu rad o tom ako ,,sa prestat hanbit" kedze som si tym presla :) mozno by sme si o tvojom probleme mohli pokecat, dufam ze by som ti pomohla aspon trochu. star11141@azet.sk

dididiididi1

Šak tak to je asi nemožné.... Presne takto isto sa cítim ja a mam to presne ako opisuješ... V škole je to najhoršie keď musím čítať ale odpovedať... A nedaj bože keď prejdem a niekto sa zasmeje to je panika...

Slobodna

delete - ak hanblivosť u jednotlivca vyvoláva paniku, má to nábeh na chorobu. Problémom je aj nízke sebavedomie, čo jedinca následne vyčleňuje zo sociálneho života. Má strach z ľudí. Samozrejme ho to trápi, lebo človek je tvor spoločenský a potrebuje sociálne väzby. Keďže ho táto situácia privádza až k samovražedným myšlienkam, rozhodne odporúčam vyhľadať odbornú pomoc a netvrdiť mu, že hanblivosť je ok, lebo v jeho prípade rozhodne nie je a ani mu to nijako nepomôže ju prekonať.