Dobrý den, mam 15 rocnu dceru s ktoru mame v poslednej dobe problemy. Snazime sa ako mozeme a aj tak je vsetko zle. Je mi uplne jasne, ze puberta v plnom prude snazim sa ju pochopit vo vsetkom ako to len ide, ale asi som neschopna matka a mm neschopny otec.
Dovolim dcere na svoj pomer dost si myslim a snazim sa jej nezakazovat vsetko. Na socialnych sietch je stale od rana do neskorej noci, ked jej poviem, ze si urobime hranice urobi scenu, ze ju netrapim ani ja ani jej otec. Pred kamaratmi som pre nu iba obycajna mater a jej otec je pre nu foter. Ktorý su jej ukradnuti. Neviem kde robime chybu, vela sa s nou rozpravam, ako bolo vonku, ako s kamaratmi, ale akonahle jej napr . nedovolim byt teraz v zime do 22 vonku tak urobi doma scenu, reze si ruky a ked ju prosim nech sa ku mne sprava pekne, tak nas ma uplne na haku, MM vravi, ze to je preto ze jej vela dovolim. Uz mi prisla domov aj opita, zakazala som jej sa kamaratit s kamaratkami , ktore ju nahovaraju, aby sla s nimi pit, fajcit, ale vzdy ma oklame, ze sa s nimi bavit nebude a nakoniec aj tak sa dozviem, ze sa s nimi kamarati. Neviem, ci jej zakazat chodit von uplne? Kontrolujem jej aj stranky, na ktore chodi, kde sa vela krat o nas nepekne vyjadruje, strasne ma to vzdy rani a ked jej poviem, preco to robi, ze ci sa jej bude pacit, ked ja sa budem tak skaredo ku nej spravat, tak mi povie, ze ju neptrapim. Som z nej uplne zufala. Neviem ,kde robim chybu od malicka som sa jej venovala ako som len mohla doma mam dalsie dve deti. Tie su bezproblemove.
Problemy s dcerou
ak jej zakáže chodiť von - zdrhne z domu, to nie je riešenie. my máme doma to isté akurát s bratom. Poviem vám, že ste na tom ešte veľmi dobre. Skúšali sme všetko, po dobrom, po zlom, zákazy, príkazy, nič, spraví presný opak... poslať k psychologovi? ak natrafíte na podobného ako my, povie vám, že vy ste tá zlá a podporí dcéru. Snažiť sa jej dovoliť niekde viac a niekde utiahnuť. Ak nemá náladu sa s vami rozprávať, nechajte ju. Využívajte príležitosti keď má dobrú náladu, hovorte jej, že ju máte radi, prípadne, neviem, či sú súrodenci starší alebo mladší, ale nech to skúsia aj oni. Chodievajte niekam s ňou, najlepšie tam, kam chce aj ona. Puberta prejde, ak nerobí nič horšie, je to stále dobre. Držím prsty.A najlepšie keď vás chce nasrať, je sa usmievať a byť milá. Nebude "šrubovať" ona vás ale vy ju - akurát nato treba pevné nervy, je to štýl kto z koho...
tvoja dcera nema uctu a to je bohuzial vasa vina.keby som mame povedala,ze je matera,alebo ocovi ze je foter,taku mi vlepia obidvaja ze stena mi da druhu!!!!a to ma nikdy nebili!nedovalila som si to nikdy a tiez som presla pubertou,treba konat vazne.ziadne mobily,ziadny internet,ked dcera pride po 22 hodine,nahladit to socialke.treba konat,lebo tvoja dcera sa nezmesti do koze.
Kde je chyba? No asi v tom ze to decko je rozmaznane a dovoli si vsetko..
Treba jej ukazat ze takto sa chovat nema..Preplieskat ju a viac si ju nevsimat..
Proste s nou nekomunikuj,bud nahnevana,nic viac jej nekupuj ziadne sladkosti nic.daj jej len tolko aby mala zakladne veci. Nech si uvedomi kto si a co vsetko pre nu robis..
Hlavne sa jej netisni do zadku..Aj ked sa nebudete tyzden dva bavit,tak sa nebudete..
Ona ta posluchat nebude ked budes na nu mila,este viac ti bude po hlave skakat..
Bohužial, doba je taká aká je a ak jej tie veci, ktoré robí, zakážeš tak z nej bude outsider a budú sa z nej smiať a ty budeš v jej očiach tá zlá, ktorá jej pokazila mladosť. Ak jej tieto veci dovolíš, tak zase sa môže dostať veľmi rýchlo na ešte šikmejšiu plochu a tak isto budeš pre ňu na vine ty. Toto je aj jeden z dôvodov prečo napríklad ja nechcem mať deti. V dnešnej dobe je to takmer vstupenka do pekla nie len pre rodiča, ale aj pre dieťa ... je to smutné, ale je to tak. Nevyhovieš ani sebe ani jej.
Ale predsa len by som možno pretrpela jej hysterické záchvaty a všetko zlé jej nemilosrdne zakázala a snažila sa to kontrolovať, prípadne by som ju zobrala psychologovi - tam je nádej, že ti predsa len po dvadsiatke začne byť trošku vďačná, aj keď to tak nemusí byť a môže sa práve vtedy odtrhnúť z reťaze a snažiť sa dobehnúť všetko čo mala zakázané.
Skús sa poradiť s odborníkmi - psycholog a podobne.
pride mi to divne ze si s nou nevies rady ... zobrat mobil dat zaracha odpojit net zobrat pc zobrat ziletky ... potom uz jedine polepsovna alebo psychiater najlepsie by bolo ju natocit ked vyvadza doma a dat to na youtube ze nech si to pozru jej kamarati bol by trapas a pipka by sa skludnila
samozrejme dalo by sa ju aj dobre vytlct ale nasilie produkuje nasilie a nieje to podla mna riesenie
takze bude mat 15 no a chodi opitá tak bohvie kolkým už dala je naivne si myslieť že je ešte panna :D (samozrejme ano ano poznateju ju najlepsie blabla..)
ešte jej zoberte zrkadielko a malovatka,laky,pudre pinzety ziletky a von ani nepachne :D
15 bude mat o pol roka aby som to dala na pravu mieru, zatial ma len 14 a pol