Rodicia mi

Príspevok v téme: Rodicia mi
cojaviem22

Zdravim...uz dlhsi cas ma trapi takyto problem..znie to mozno trapne, no uz nemam na to nervy. Priatel aj ja mame obidvaja 21 a spolu sme uz 3 roky. Vyse dvoch rokov spolu sexualne zijeme, no donedavna to bolo iba medzi nami. Viem, ake maju moji rodicia nazory na tieto veci (sme krestania, asi preto), ale su zastarali a nevedia pochopit tuto dobu. Uz dlhsie mi davali prednasky, ze mam na sex este cas, ze este chodim na skolu, aby sme nerobili "blbosti" a ze mi v tom veria. Mala som na to strasne nervy a casto sme sa o tejto teme hadali, az som sa raz preriekla - teda ze uz spolu spavame. Mama bola zo mna velmi sklamana a nahnevana, plakala. Nevedela som ani, co mam na to povedat. Je to predsa uz normalne, nie som uz ziadna pubertiacka a sme spolu dost dlho a patri to uz k nasmu vztahu. Najhorsie, ze mi vyslovene zakazala mavat sex a prirovnavala ma ku "lahkym divcatam", niektorym spoluziackam, a ze ked to robia ony, nemusim aj ja... Povedala som jej, ze vacsina spoluziacok a kamaratok berie uz antikoncepciu, ich rodicia o tom vedia a nemamju s tym problem sa aj normalne o tom porozpravat. Avsak moji rodicia o tom nechcu pocut, vraj je to skoro a jednoducho si nepraju, aby sa sme spolu spavali. Hlavny dovod je, ze sa boja, aby sa nieco nestalo (toho sa samozrejme bojim aj ja, ale to neznamena, ze nikto nebude mavat sex, pretoze moze zena otehotniet!). Neda sa s nou o tom normalne porozpravat, stale aj ked len idem k prietelovi alebo von, tak maju narazky typu "nerobte blbosti" a kontroluju ma, casto mi uz o 11 vecer volaju, nech idem domov. Maju stresy, aby nahodou k tomu nedolo...Strasne mi to lezie na nervy, no viem, ze ich nazor nezmenim. Len ma trapi, ze ma este stale beru ako malu. Velmi by som chcela, aby mi radsej mamina poradila, porozpravala sa aj o roznych antikoncepcnych metodach atd...Neviem ale co mam robit...aj napriek "zakazu" spolu spavame. Aky mate na to nazor, a co si myslite, ze by som mala robit, ako to vyriesit? :(

cojaviem22

5.5elsa - ale oni sa nezakladaju v tomto na krestanskych nazoroch, teda nie 100p. Nie su napr za to, ze sex az po svadbe atd...a ja sice som vychovavana ako krestanka ale nemam tak nazory a neberiem to akoby porusujem nieco...a co sa tyka antikoncepcie...zatial sme na kondomoch, ochrana ako ochrana, ziadna nie je na 100p a davame si pozor. Keby spolu spavame povezdme castejsie, tak by som pravdepodobne zvolila ine riesenie, ale takto sa to neoplati..

5.5 elsa

cojaviem 22 ak si teda dospelá ako hovoríš,máš sa sa sama objednať k lekárke a nepýtať sa mami,sú rôzne ant.nehormonálne,beztabletkové len sú drahšie,ale určite aspoň nejakú v tvojom veku keďže ešte študuješ v prípade žeby sa stalo čo budeš robiť?či s tým nerátaš?,alebo to poriešiš interupciou?,no určite by si sa mala správať zodpovednejšie,rodičom vadí že spolu máte sex len z vašich kresťanských dôvodov,ktoré si ty porušila?:)oni ťa vychovávali inak a ty sa správaš inak, nie ako kresťanka:)

doubledog

tak potom neoznacuj nazory svojich rodicov za zastarale a nemoderne.

taky argument nema velky zmysel a urcite ti nepomoze v diskusii s nimi.

cojaviem22

doubledog - tym vobec nechcem povedat, ze to robim kvoli tomu, aby som bola moderna alebo co!! to by som uz od 14 nebola panna :D

doubledog

ako to presne myslis s tym:

"ale su zastarali a nevedia pochopit tuto dobu"

ty spavas so svojim priatelom kvôli tomu, ze je nejaka doba alebo si dokonca myslis, ze si kvoli tomu moderna?

mala by si si ujasnit niektore veci, aby si mohla normalne argumentovat, ak chces rodicov presvedcit.

kazdopadne, ja si myslim, ze je to spravne, sexovat vo vztahu treba a to, ze sa vztah moze skoncit, s tym nema nic spolocne.

rovinka

Pises, ze Tvoji rodicia su krestania. Ty azda nie si?

Rodicia Ta chcu chranit. Je velmi pekne, ze ste pre seba "prvi", no je zaroven nepravdepodobne, ze ostanete spolu do konca zivota. Ja vam to samozrejme prajem, ale skutocne dva roky je velmi malo na to, aby si cloveka spoznala do hlbky. Toboz, ked s nim spavas. Totizto zena, ktora spava s muzom nevidi realitu. Ovladaju ju hormony. Mysli si, ze je zamilovana. Ale len si to mysli. Vies, preco je v dnesnej dobe tolko rozvodov? Lebo mladunke zeny vhupnu s chlapom do postele, su straaasne zamilovane, tak sa vydaju, a po svadbe, ked to vsetko opadne, zistia, ze si vlastne nemaju co povedat, ze su uplne ine povahy. Lebo doteraz boli zavisle len na sexe. Realita je vsak ina. Prejavy tej skutocnej lasky su uplne ine.
Keby si s nim chodila nejaky ten dlhsi cas bez sexu (ano, da sa to, je milion roznych inych aktivit, casto aj krajsich, ktorymi sa da ex nahradit) muz by miloval Tvoje vnutro, zistil by, ze nechce uz ziadne ine dievca. Lebo pi*u ma kazda, ale usporiadane vnutro len maloktora.
21 rokov je dnes z rozumoveho hladiska velmi malo. Nasi rodicia sa v tomto veku uz sobasili, ale boli na to pripraveni. Boli vyspelejsi, vyfackani zivotom. Lebo pracovali odmala, dokazali vsetko. Dnes sa maju ludia prilis dobre. Nechcem Ta urazit, ale predpokladam, ze Tvojou hlavnou zalubou je sediet pri PC, vecer nejaka party... Dokazes cokolvek navarit, oprat, vyzehlit koselu, napiect, sit na stroji, poupratovat, umyt okna, uviazat kravatu, dokazes sa postarat o rodinu a muza? Alebo to vsetko najdes doma u mamky? Pokial byvas pod jej strechou a dava Ti vsetko, tak ano, maju pravo Ti do toho kecat, lebo sexuj az vtedy, ked budes pripravena niest aj zodpovednost za pripadne nasledky.
A pokial po porode a po svadbe zistis, ze ho vlastne nemilujes, tak uz bude neskoro.

cojaviem22

RNG - ja si nemyslim, zeby to, ze mam priatela a povedzme raz za tyden sex nejak ovplyvnovalo skolu :D neznamena ze mi vztah pokazi studium alebo co. Ani sa nechystam kvoli tomu skoncit skolu, je to pre mna prvorade a chcem ju dokoncit.
a 5.5elsa - nie kazda zena berie antikoncepciu, niektore to odsudzuju kvoli vedlajsim ucinkom atd, ja v podstatne neviem, ci keby mozem, tak to beriem. Mam dost problemov takto, takze myslim, ze by mi to len viac skodilo...ale s tou zodpovednoustou mas pravdu, asi si si to dostatocne neuvedomujem...

RNG

Nuz ja osobne z mojej mladosti mam skusenosti , ze ked mlade studujuce zeny zacali mat pravidelny sex, tak pomerne rychlo zo skoly vypadli, aj ked to nebolo kvoli otehotneniu. Zeny maju citovy zivot podstatne viac ovplyvnujuci ich ostatny zivot a ked obrazne otvoris tu "pandorinu krabicu", tak sa ti ju nepodari znova zavriet.

5.5 elsa

cojaviem 22 si dospelá v podstate,ale zodpovedne sa nesprávaš tú antikoncepciu už si mala dávno mať,no to sa nečuduj rodičom keď ste kresťania na 100% ,tak ty asi nie :),rodičia sú sklamaní lebo ti verili v tomto a ty už neprestaneš keďže si s tým začala :D,no hlavne ty sa správaj zodpovedne a neviem,či by sa im páčilo keby si ho chcela napr.zobrať čo oni na to?,alebo s ním žiť,to sú tvoje súkromné veci,ktoré neovplyvnia......

tuacitam

Tak tak mas pravdu odpovedam.Ja mam 25 priatela mam pomaly 5 rokov a predstav si je to laska aj ked som mala 20 ked sme sa dali dokopy.DIetatko este nemame...su takí jedinci