Caute.
Takže mám 17 rokov. Posilnujem pár mesiacov. Ale všimol som si ze keď dviham ťažšie váhy, ale nie natoľko ťažké aby som do toho dal všetky sily, ze sa mi trasu celé nohy/ruky.
Ale to som si všimol aj na začiatku len som to nechal tak.
Jednoducho aj keď do toho nemusím dať všetky sily nemusím sa triast od námahy aj tak sa trasiem.
Poviem príklad dviham váhu 30kg ale nedávam tomu az takú námahu ale aj tak keď ide záťaž dole a ja musím aj držať váhu v určitej rýchlosti klesanie aby ju zemska gravitacia nestrhla tak sa mi začnú triast celé nohy.
Alebo keď sa držím rukami jak keby som klikova ale nerobím kliky len držím telo hore tak sa mi bicak tak trhavo myka
Trasiem sa ked posilnujem
Nazdar, začal som asi pred rokom aktívne cvičiť, a tiež som sa triasol, no nejako som tomu nevenoval pozornosť, je to už okolo toho roka, a všímam si, že sa začínam triasť už stále, stačí, aby som si len kvokol, a trasú sa mi nohy, dvýham šialku čaju, trasiem sa, dvýham sa z postele, trasiem sa. Neviete, čo to spôsobuje, a ako sa z toho dostať?
Jednoznačne nemáj obavy ako spomínal Zemjak neni to nič iba sa ti nafúkujú svalové bunky. Mávam niečo podobné pri posilovaní.Ale do 2 hodín by to malo prejisť. Jasnačka že posiluj na série dávaj si pred tým rozcvičky lebo niekedy to znamená aj natrhávanie svalov začala sa mi trasť raz noha a zrazu puklo a mál som natrhnuty sval asi mesiac to trvalo kým to prešlo. Takže dávaj si série a po jednej sérií sa riadne nadýchaj rozcvič ruky daj si niake tekutiny a zase zační. Môj štandart je na jednu ruku 10 kg po 10x5sérií.
Netreba mať veľké svaly, aby si bol silný muž:-)
Ale cítiť taký krvou napumpovaný biceps nie je na zahodenie:-)
Haha, je to uplne normalny prejav namahania svalov. Nemusis ist ani naplno aby sa ti triasli nohy alebo aj svali.
Och boze, a robi ti to hlavne v tedy v tom momente ked zdivah cinku alebo ju pokladas? Presne ako si to opisal aby ju gravitacia neztrhla... ak hej, tak je to degeneracia svalovej bunky... genetika...