Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Samoliečba akné

Príspevok v téme: Samoliečba akné
Martin009955

Kožná mi pred písala aknenormin , ale nesúhlasím s liečbou lebo ma viac nežiaducich účinkov ako žiadúcich akú alternatívu by ste mi poradili v liečbe s akné?Mám problematickú pleť a na niektorých miestach aj jazvy.Ak máte nejaké vlastné skúsenosti tak by som bol veľmi rád ak by ste sa s nimi podelili.

agni

ahoj martin. mala som tiez problemy s pletou a aknenorminu som sa branila 5 rokov, ze taky odpad si do tela nedam, ze radsej budem mat taku plet aku som mala...skusila som inak vsetko, kazdu mast co mi lekarka dala, aj antibiotika, potom zihlavove caje, detoxikacie, laser nejaky proti akne, aj drahe vyrobky od biodermy...dokonca aj mega drahe tabletky na detox, alternativnu medicinu...co mi z toho vyslo? jazvy na tvari, ktorych sa uz nezbavis iba ak nejakym chemickym pilingom a aj to nie uplne. nastvala som sa a dala som sa na aknenormin. zabralo, ziadne tazke vedlajsie ucinky som nemala, maximalne sucha plet a tazsie sa hoji teraz, ale nemam problemy uz. ako niekedy sa jedna vyhodi alebo dve na tvari, ale nic hrozne ako predtym. lutujem, ze som sa skor nedala na liecbu ... zameskala som par veci kvoli mojej pleti a vyhodila kopu penazi...je to iba na tebe, zvaz si to, ale uplne by som teda ten aknenormin nezatracovala...alebo ked nic nezaberie mozes o par rokov sa predsa pren rozhodnut, len si nenechaj znizit sebavedomie kvoli pleti, to by bola skoda ;), vela zdaru do boja s problematickou pletou!

mackani

Mne celkom dosť pomohol RSB roztok. Síce dosť to vysušuje pokožku, ale tým pádom aj vysuší to akné, takže je potrebné pokožku aj dostatočne krémovať.

kikarika1

martin

akné musíš jednoducho len pretrpieť, ako každý pubertiak, ktorý akné má...ver mi, že nič, čo kožná predpíše nepomôže, je to len dočasné riešenie akné...

ak ti môžem poradiť, kúp si ichtyilové mydlo a s ním si umývaj pleť ráno a večer....je to prírodné mydlo, dosť smrdí, ale to nech ťa neodradí, pretože má úžasný ozdravovací účinok na aknóznu pleť...možno sa výsledok nedostaví hneď, ale za to čakanie to stojí :)

nie je lepšie starať sa o svoju pleť prírodne, namiesto trápenia pleti chémiou? držím palce :)

redka

pokozka je okrem ineho aj vylucovaci organ... ked uz nema telo ako nicit toxiny tak ich posiela von aj kozou... a tak moze vzniknut akne... hovori sa ze koza je odrazom nasho vnutra, travenia... preto by som sa asi najskor pozrela tam... akne je casto vysledkom vysokej konzumacie cukrov a tiez nekvalitnych tukov... skusila by som (aj to vlastne mam odskusane aj ked som akne nikdy nejak vyrazne neriesila) na nejaky cas vysadit vsetok rafinovany cukor, akekolvek mucne veci a mliecne vyrobky... zo zaciatku sa moze stav aj zhorsit... treba pridat viac zeleniny, ovocia, vody, probiotika a mikrovlakniny... precistit traviaci trakt, najma hrube crevo.... mozno pomozu aj nejake kvapky alebo caje na cistenie pecene, ciev a pod....