Zdravim.
Mám 20r. a už od 15 mám problém s búšením srdca. Prvý krát to začalo v autobuse. Z ničoho nič sa mi srdce rozbušilo do takej miery, že mi prišlo až zle a mal som mdloby. Vtedy som si povedal, že musim prestat piť kávu, ktorú som pijaval velmi často. Ako srdce dobúšilo v momente v ústach Sahara. Vypil som 2l minerálky no pomáhalo to len minimálne. Po celý deň som mal pociťoval slabosť a úzkosť. Asi po týždni ma čakal futbalový zápas. Išiel som naplno, no v nejakej polovici zápasu som spadol na kolená a srdce tak ako predtým bušilo o stošesť. Nebolo normálne, ako pri záťaži. Cítil som slabosť v bruchu, hrudníku, studené chodidlá a krčné žily skákali tak, že sa aj spoluhrači zlakli. Dali mi vodu a šiel som do sprchy, potom som čakal, pokiaľ to neskončí. Jednoducho čakanie buď na zástavu alebo zázrak. Dal som si dva týždne pauzu od športu. Pil som minerálky a stravoval sa tým, čo bolo doma. Po 2 týždňoch som nastúpil na zápas. S dýchaním som mal celkom problém, ale dohral som dokonca. Odvedy som znova naplno odohral 4 mesiace bez problému. Všetko bolo ako predtým. Po 4 mesiacoch sa to zopakovalo. Tentokrát som odchádzal od PC, s elánom som skočil do postele a srdce búšilo. Zobrali ma na pohotovosť, cesta do mesta cca 11 minut, kde ma po ďalších 10tich zobrali dnu a doktor povedal, že sa mám len ukludniť. Ako to prestávalo, spravili mi EKG. ( asi odveci, nemali ho robit počas toho? ) EKG v poriadku. Len som sa tam klepal od zimy a strachu. Dali mi Kalciovku. Cuduj sa, znova som hral futbal. Po pár mesiacoch znova. Len som sa prehol cez okno. V nemocnici mi nediagnostikovali z hola neba nič. Rontgen srdca ukazal, ze ho mam zuzene, ale na to aký som bol v 15 vysoký, povedali, ze dorastie. EKG v pohode. Skúsil som hra futbal, no už pri prvom dotyku s loptou ma zmohla taká únava, že som sa nevládal hýbať, ako keby som mal 300kg. Po 10 minutách som šiel domov. Asi rok odvtedy som už nešportoval. Po ňom ma zavolali kamaráti do poslovne, či skúsim cvičiť. 6 mesiacov som cvičil bez búšenia, no napríklad ked som zdvíhal v predklone činku, cítil som, že by mohlo prísť búšenie. Taktiež aj pri iných, tak som sa im vyhýbal. Nastalo však stresové obdobie a hneď pri prvom zdvihnutí činky nastalo búšenie. VŽDY začne tak, že cítim akoby úder na brucho / alebo akokeby stlačenie žili v bruchu z ktorej cítim, ako mi prejde bolesť do srdca, to sa na moment \"zachveje\" a potom to začne. Následuje sucho v ústach, studene chodidlá, občas mdloba. Vtedy sa k tomu pridalo aj pichanie pri srdci. V ten týždeň sa mi to stalo 3x ! A skončil som aj s tým. V druhej nemocnici som bol aj na infuzkach ( predtym nie, len som si odležal par dni... aj bez liekov, žiadne som ani nedostal ani potom nemal . Robili mi tam sono srdca, vraj niejaká nezrovnalosť s Mitrálnou ( alebo nejak tak ) chlopňou, ale že to nič. 24h na EKG, ktoré bolo po celú dobu OK. Momentálne sa stále vyhýbam športom a námahe. Občas mi robí problém pobehnúť 50 metrov, ihneď cítim starý známy tlak na bruchu, ktorým sa to začína.
Za tých pár rokov som odsledoval, že akonáhle sa najem \"doplna\" a lahnem si, tak cítim, ako keby mi prešla krv z brucha do srdca, to sa potom začne nepríjemne \"triasť\" ( presne to chvenie ako v opiSe ) a ja si musím sadnúť aby to prešlo. Ale potom OK.
Neviete čo by to mohlo byť? Najviac príznakov sa mi hodilo na Anginu Pectoris a stým, že sa mi asi zle okysličuje krv, no nie som doktor :).