Príprava na medicínu

Príspevok v téme: Príprava na medicínu
lola1538

Mám vážny záujem o štúdium medicíny a momentálne som tretiačka na gymnáziu. Chcela som sa opýtať, či by ste mi nevedeli dať nejaké rady s prípravou (ako dlho ste sa učili na prijatie na LF vy, koľkokrát ste si prešli prijímacie skúšky alebo nejaké vhodné rady na zapamätanie otázok alebo nejaký systém) Na doučovanie už chodím, len by si rada prečítala nejaké užitočné rady. Za odpovede vopred ĎAKUJEM. :)

lambora11

Ja som s prípravou začala v lete pred maturitnym rocnikom. Prechadzala som si testovnice z KE. Mala som taky system, ze najskor som si otazky so spravnymi odpovedami vypisala do zosita (ano, bolo to vela pisania) a to som si potom citala napr. v buse alebo v skole cez prestavku. no a potom som si stale dookola prechadzala tie testy.

Testovnice do Brna som mala prejdene vyse 10x , ale tak tam je len 400 otazok, cize to je v pohode.

Kvoli fyzike v CR som si prechadzala aj fyziku do Prahy

Prijata som bola na 1x

M-M

Casu je dost v tvojom pripade, takze:
1. Vybrat si skolu ktoru chces primarne.
2. Zohnat si modelove otazky danej fakulty - to sa tyka hlavne mediciny v KE a BA a niektore ceske fakulty. (Pozor na to ze v Cechach maju vacsinou aj prijimacky z fyziky)
3. Systematicky pocas zvysku 3. a 4. rocnika do cca velkej noci si studovat ucivo z ucebnic. Odporucam stredoskolske biologie, Zmaturuj z chemie, Zmaturuj z biologie, Prehled stredoskolske chemie a taketo knizky je ich dost. System treba volit taky ze "Prejst ucivo z ucebnice ---> nasledne prejst otazky testove k danej teme"
Takto to preopakovat niekolko krat - kolko krat to je velmi individualne, ale ak chces mat istotu ze sa dostanes, mala by si doma pri prechadzani tych testovych otazok dosahovat tak 95%.
4. V poslednej faze tie posledne 3 mesiace pred prijimackami uz len opakovat testy...a snazit sa to zdokonalovat na maximum - co najblizsie k 100%.
5. Urcite sa nebiflit otazky - az na vynimky ako napr. vlastnosti prvkov a take veci....ale zvysok treba systematicky nastudovat principy a pod...
6. Mozes si vybrat "zaloznu fakultu", zohnat si otazky aj k tej, ale tym sa venuj az ked budes mat tych 95% z tej "hlavnej" fakulty.
7. doucko sa zide ale tymto systemom sa viacero ludi bez problemov dostalo aj bez doucka....
Pokial pojdes takto, nemala by si mat ziadny problem.