Nakaza v tehotenstve

Príspevok v téme: Nakaza v tehotenstve
lea87

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o názor. Som v 26 tt, pracujem ako účtovníčka. Za posledné cca 2 mesiace sa do budovy dostali myši. Občas sme nejakú zahliadli na chodbe, bolo to nepríjemné, ale nejako som to velmi neriešila. Pred cca 3 týždňami som však vyberala doklady zo skrine a našla na nich myšacie výkaly a nevedomky som sa ich aj dotkla. Začala som sa báť, či som sa nemohla niečim nakaziť a ohroziť plod (či už dotykom, alebo celkovo pobytom v tom prostredí - bohvie, kde všade sa myši dostali) Pred odchodom som potrebovala usporiadať práve doklady, pri ktorých som našla trus. Myslíte, že to môžem dokončiť, či to radšej nechať tak? Mám radšej čím skôr z práce odísť? Plánovala som ísť až v polovici februára... Môžem požadovať vyšetrenie napr. na leptospirozu? Dakujem

pohar mlieka

ano hrozi tamurcite riziko nakazenia sa ochorenim prenasane hlodavcami a mysami. Neviem presne ako sa to vola ale je ich viac. Daj si do googla choroby prenasane hlodavcami. Mali by ste si zabezpecit nejake lepidla na mysi kde sa chytia a vsetko v kancli vydenzifikovat. Vzdy pred jedlom umyt dokladne ruky. Pohare, lyzicky ak mate tam tiez dokladne umyt alebo uplne vymenit za nove. Mnoho chorob z mysi je prenasanych prave ich vykalmi a mocom. Mikroby z ich vykalov sa mozu v prievane sirit aj vzduchom. Mnoho ludi podcenuje take riziko prenosu.

laura321

nestresuj, nic sa ti nestane, ziadnu nakazu nedostanes. Umyvaj si ruky po praci s dokumentami, nosievaj so sebou detox gel. Ludia kedysi zili na dedinach a mysi boli sucastou ich byvania, mavali ich plnu komoru a nic im nebolo ani detom. Navyse vseliake nakazy v tehotenstve su nebezpecne na plod uplne na zaciatku 1-3 mes, potom uz je riziko minimalne.