Máte niekto skúsenosti s týmto plemenom?Zaujíma ma aký je strážny pes,ochranca a či je vhodný aj ku deťom.Chcela by som si ho kúpiť nabudúci rok.
Tibetská doga
Myslím, že lepšie miesto, ako je toto fórum, sa skús popýtať skúseného chovateľa alebo cez stránky klubu. Inak teraz 10-11.1.2015 je Medzinárodná výstava psov v Nitre. Ak to nemáš ďaleko, tak tam skoč. porozhliadni sa a popýtaj.
Preco je tolko chovatelskych stanic? Nuz asi preto, ze na zvieratkach sa zaraba! Vsak inu motivaciu nemas ani ty. Vcera som prave pozerala reportaz....2 auta plne steniat, v kazdom 80 psov a viezli sa zo SR do DE. Nastastie ich zabavili a utulok v Norimbergu (samozrejme preplneny) tie steniatka zobral vsetky. Ti ludia sa tam idu potrhat, aby ich zachranili, pretoze su chore, po 4 tyzdnoch od matky odobrane(!), na infuziach a niektore neprezili. Ty vies asi toho velmi malo o psoch a velmi malo vies asi aj o tom, ako trpia psi prave kvoli tomu, ze su premnozene, vdaka takym dobrakom mnozitelom a chovatelom. Ja z toho utrpenia vidim dost a preto keby bolo v mojej moci, by som zakazala veskery chov psov aspon na 5 rokov. Ale chvalabohu cim dalej, tym viac ludi si berie z utulkov.
A prečo je tolko chovatelských staníc?Tak potom sú všetci množitelia.Radšej ani preprispievaj,ked sa do toho nerozumies a nechovas psov.Ja som sa pýtala na to,kto má skúsenosti s týmto plemenom.A ty máš???Jasne,ze nie,tak tu neprispievaj.
Dakujem Delete, aj ja ti zelam vsetko dobre!:)
Deria :) aj tebe šťastný rok 2015 a nech sa ti splní všetko o čom snívaš :)
Ja zelam tiez vsetkym ludom dobrej vole stastny novy rok, plny zdravia a opustenym psikom a vsetkym zvieratkam novy domov a dobrych panickov.:)
Ach tak, chov, vystava...! nuz aj tak sa da zarabat. Prepac ale ja som uz na chovatelov/mnozitelov alergicka. Len velmi malo ich je totiz skutocne poctivych. A ked vidim tie preplnene utulky nadhernymi psami, ktori tak strasne cakaju na novy domov, boli ma srdce. Cez to vsetko sa produkuju novi psi na kazdom rohu. Mozem sa ta opytat, z akeho dovodu chces chovat, co ta k tomu okrem penazi vedie?
Aj ja ti želám šťastný Nový Rok Patricia1205 :D
Mali sme už ovčiakov,dobermana,ciže mám skúsenosti s pracovnými plemenami.Chodíme na cvičák,výstavy.Chcem si založiť chovku.
Delete ty sa radšej neozývaj!!si obyčajný primitív.
Presne ako píše Deria.
Podľa mňa by si psa nemala mať...kúp si radšej rybky ale aj na tie potrebuješ najskôr akvárium - nezabudni.