Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Normálna telesná teplota

Severka

ja som si namerala 35,9 a to som v menštruačnom cykluse. A mala som už aj 34, bože to bola zimnica.

Keď mi je zima tak si dám horúcu čokoládu a ta ma zohreje.

Najhoršie je to, že mám v norme telesnú teplotu 36,5 a odrazu mi klesne s ničoho nič na 35 či 34, nálada nanič, ospalosť, zimnica a nanič pamäť. A robím všetko preto aby som sa zahriala.

A keď som bola chorá tak som mala zimnicu a asi som musela mať okolo 34. A horúčku som ani nemala. Bolesť v hrdle a nádcha a zima.

A potom z ničoho nič prišli návaly tepla a potila som sa a mala som 37,3 - 37,5.

A takto mi teplota lietala. Ráz zima a potom teplo. Mňa to vyčerpávalo. Nevedela som či sa mám naobliekať alebo prezliekať potila som sa.

Žeby chyba v riadení teploty?? Neviem, niekedy moje telo nevie čo chce a čo mu je.

Shayleen

Priemerná „normálna“ telesná teplota neexistuje, pretože každá časť ľudského tela má inú teplotu. Najvyššia je teplota vo vnútri tela (tzv. telesného jadra), ktorá sa pohybuje medzi 37 – 38 ºC. Smerom k povrchu se teplota znižuje a dosahuje bežne 36 - 37 ºC Hodnoty telesnej teploty v priebehu dňa kolíšu až o 2 ºC Najnižšia telesná teplota býva okolo 4. hodiny ráno, nejvyššia okolo 18. hodiny večer. Nameraná teplota závisí od miesta merania (v ústach, v podpazuší, na čele, v uchu, rektálne meranie).O horúčke hovoríme, pokiaľ telesná teplota presahuje 38 ºC, o zvýšenej teplote hovoríme pri teplote nad 37 ºC

teplota

jacob123
... nemyslel som to doslovne :D ... poslednu dobu som si nemeral nikdy teplotu.. :D
a nie telku som ešte nepozeral... žijem v pralese a kolo zadku si prikladam orechove listie.. :D
a inak ďakujem za odpovede :)

JanSoltes

Nemozes si diagnostikovat crohna len tak z teploty... to je ako keby si si z bolesti hlavy diagnostikoval hned invazivny meninigiom