Rozchod po rokoch - ako nájsť cestu von

Príspevok v téme: Rozchod po rokoch - ako nájsť cestu von
NeStastna..

Ahojte všetci,

po 5 rokoch som sa rozišla s priateľom a ešte po 4 mesiacoch to nesiem ťažko. Večer sa budím, strhávam zo sna, mám depresie, bojím sa že už nikfy nebudem šťastná. Som zo Zvolena. Kamarátky mi radia psychológa, vraj to už nie je v pohode. Dokedy to v pohode je? Išla by som aj k psychologovi, ale najradšej niekde mimo mesta, idealne k mužovi, ako dieťa som po roychode rodičov chodila k žene psychologičke, bola to taka staršia pani a spomienky na ňu mam príliš živé. Asi je to práve môj problém, že ked mi niekto ublíži, dlho si too pamätám. Viete mi niekto poradiť zo svojej súsenosti? Prejde to? Mám ísť ku psychologovi? Ďakujem za všetky rady, vstu do Nového roku nemám najlepší...

annamaria123

Dôležitý je okrem tvojich pocitov aj dôvod, pre ktorý ste sa rozišli. Mám z tvojich riadkov pocit, že rozchod inicioval on. Ale vieš, nech už bolo dôvodom čokoľvek, niečo tomu muselo predchádzať a možno to trvalo dostatočne dlho na to, aby si si uvedomila, že niečo nie je v poriadku. Rozprávali ste sa predtým o probléme? Snažili ste sa ho riešiť?
Ale ty si dala jednoznačnú otázku, tak jednoznačne odpoviem - pozitívne ti môže pomôcť napísanie jeho dobrých vlastností aj zlých vlastn. a viac sa zamerať na tie zlé. Resp. si spomenúť, prečo ste sa hádavali (ak ste sa..), ako sa staval k problémom,to proste sama vieš najlepšie, ako ste riešili veci, 5 rokov nie je práve krátky čas... Je to metóda, ktorá nám niekedy až prekvapivo pomôže otvoriť oči a pochopiť, že sa vlastne dobre stalo. Hlavne neseď doma a na nete si pozri pár výhod, ktoré sú super, kým si single. Teda aspoň na chvíľu :)