Trpím anorexiou, aj keď mám normálnu hmotnosť?

Príspevok v téme: Trpím anorexiou, aj keď mám normálnu hmotnosť?
Tear#

Ahoj. Na 160 cm vážim zhruba 50 kg, ale zúfalo sa snažím dostať na 44-45 kg. Čím bližšie sú Vianoce, tým menej jem, štedrovečernú večeru nebudem jesť vôbec. Neviem, koľko kalórií do seba denne dostanem, nerátam to.
Matka sa mi už vyhráža Pezinkom, ale môžem ju kašlať, podľa mňa žiadnu anorexiu nemám. Čo si myslíte vy?

Žužova

pokial jesť odmietaš a máš problem s nárastom hmotnosti tak si myslím že skor navštív psychologa.Možno ti pomože prísť na príčinu,pokecať si o tom,spolu s psychologom nájsť dovod prečo to robíš,on ti ukáže ako sa dá tvoja mysel ovládať správnym smerom,ako ovládať myšlienky atd..Lieky (psychiatra) by som skusila až neskôr ak by to prvé nezabralo. Ale určite ti vela ludí poradí hned lieky.No ja som proti tomu,lebo lieky su svinstvo.. treba si upraviť veci v hlave,ale uplne v prvom rade musíš najprv chcieť. lebo ak budeš chodiť na sedenia len ta..(lebo mama..) tak ti to bude prd platné. A Pezinok je najhoršia možnosť.a neviem skôr si myslím že tam už su tie najhoršie prípady ked ide o život ,hranica podviživy a tak...Tam ich nutia jesť a podla mna tá liečba tam nestojí za nič lebo kolko dievčat sa odtial vrátilo a doma dalej pokračovalo znova v chudnutí. Takže nazačiatok - psycholog :) ..a Hlavne,Musíš si sama priznať že toto nieje normálne a sama chcieť tieto veci zmeniť.

Tear#

Okej, okej, pokojne, prosím :D Takže ma čaká PK, alebo sa to dá riešiť aj v domácich podmienkach (psychiater, psychológ)?

Žužova

Potrebuješ to velmi počuť/prečítať si že ,áno máš poruchu,máš anorexiu že ?? Tak keď už su tie Vianoce zajtra tak budem dobrá a odpoviem ti .. áno máš ju..Si chorá a ked stým nič nebudeš robiť tak to bude ešte horšie :o)

lombardo1981

Tear#, skús si pravdivo odpovedať na tieto dve otázky:
Koľkokrát som si znížila svoju ideálnu hmotnosť?
Keď som dosiahla jej hranicu, bola som spokojná?

cczzllmmss

Jasne,ze uz mas poruchu prijmu potravy...Len tak dalej...takto sme zacinali vsetky...chcem mat len idealnu hmotnost...a potom koncime na Jiskach a v Pezinku :/ :(

Tear#

Jedlo som začala riešiť v nejakom prvom ročníku VŠ, keď som mala také nervy zo skúšok, že som jedla strašne máličko, zhodila som 10 kg a odvtedy sa to so mnou ťahá, teda takmer 4 roky, chcem chudnúť viac a viac, odmietam jedlo, pokiaľ sa len dá... Nechcem byť vychudnutá, len mať naozaj ideálnu hmotnosť.

redka

anorexia nie je o tom kolko clovek vazi... je o tom ako rozmysla... aky ma problem s jedlom... kedze je to psychicka porucha prijmu potravy... a ty ju podla mna uz mas... minimalne u teba zacina... neviem ako dlho sa takto tyras...

Nutella

Poskytla si malo informacii, kazdopadne vahu nemas zlu, jedlo bud prilis riesis alebo mas zacinajucu poruchu prijmu potravy a to moze byt hocijaka. Zacinas s tym teraz alebo uz dlhsie jedlo riesis/dietujes?