Psík sa trasie... čo s ním je?

Príspevok v téme: Psík sa trasie... čo s ním je?
Lucka24

Ahojte,
už naozaj neviem, čo mám robiť.Ráno som sa zobudila a našla som môjho štvornohého kamoša sedieť v obývačke pod stolom. Nešlo o to, že tam sedel, ale celý bol roztrasený. Hneď som s ním utekala von, ale von pršalo, tak som s ním nepohla. Len si pred vchodom cikol a ťahal dnu..Veľmi poprdkával,tak som ho vzala asi po 2hodinách znova von, prestalo aj pršať, tak som myslela, že bude všetko OK. Prechádzala som sa akurát ja a počas prechádzky som si všimla, že veľmi čudne chodí, akoby sa mu nechcelo..Teraz sme sa vrátili a konečne si ľahol...Ak mu to neprejde budeme utekať k veterinárovi...

Nemáte nejaké skúsenosti, čo by mu mohlo byť?

markpaul7931

it is very important decision makes a blogger and is your choice how type of making well option and takes the platform for publishing your blog and want to management system.
www.analogdigitalcafe.com

zuzi74

Ked sme zo zaciatku hladkali aj my nasu fenku pri hluku z delobuchov, tak sa triasla. Ostatne roky sme zistili, ze treba zatiahnut dobre zaluzie, zavriet vsetky okna, pustit hlasnejsie TV a tvarit sa, ze sa nic nedeje. Psikovi to presne takto pomaha a je ovela kludnejsi. Len to cikanie vonku je pre nu teraz nocna mora.

Lucka24

S tým hyčkaním úplne súhlasím..U nás je bežná vec keď púšťajú petardy o 2.00 v noci.Je to fakt strašné, lebo koľkokrát sme veru my vyskočili z postele a čo má robiť potom ten psík :( Ale sme radšej ticho, akoby sa nič nedialo...Už nech je po Silvestri a bude hádam kľud :)

Deria

Anonym, moc ho nehyckaj, lebo psik si bude mysliet, ze sa nieco strasne deje. To netvrdim ja ale psychologovia na psov a je to pravda, mam to odskusane. Chovaj sa normalne, akoby sa nic nestalo, tym mu das väcsiu istotu. To iste plati aj ked ides k veterinarovi. Ked budes havka v cakarni stale cicikat a utisovat, bude sa viac bat.

anonym...

ja mám len yorkiho našťastie, takže na silvestra ho držím v náručí a som v izbe, kde sú okná otočené von z mesta. Takže sa to dá...ALE tento rok asi ľuďom šibe, lebo už dva týždne búchajú delobuchy. asi si myslia, že je každý den silvester či čo..aj teraz je 23:50 a takú niekto šľahol, že som sa aj ja mykla, nieto ešte psík tu vedľa mňa..zakaždým ho musím pohladkať a povedať, že neboj sa.

ale určite by som ani ja nič nedala psíkovi, žiadne utlumujúce tabletky

Deria

No fajn, ze mu uz je lepsie, som viacmenej presvedcena, ze to boli zastavene vetry, to vie strasne boliet.
Na Silvestra sa ani ja netesim, obaja nasi sa boja ale napchavam ich uz teraz s homeopatiou, ktora im vlani pomohla.
Ked sa psik boji, netreba reagovat na tie delobuchy, lebo cim viac tomu venujeme pozornost, ci uz nadavanim alebo inak, psik sa boji este viac. Pusti telku hlasnejsie a chovaj sa tak, akoby vonku nic nebolo. Ak si havo vezme, daj mu obcas nejaku maskrtku. Viem, je to tazke a kazdy psik je iny, len ZIADNE SEDATIVA a pod.veci, ani od veterinara nie!

Lucka24

Zatiaľ sa má veľmi dobre...snáď to tak zostane :)
Bolo to spojené s tým bruškom, mohlo sa stať, že niečo spapal,ale na to dávame obzvlášť pozor hlavne von :) ... Teraz sa strašne bojí petárd, lebo u nás si ľudia mýlia zrejme dni so Silvestrom. Na Silvestra sa rozhodne netešíme, pretože to je pre nášho štvornoháča najhorší deň, uvidíme ako to zvládneme tento rok :(