Ahojte. Chcem sa poradit. Mal som pred rokom a pol infarkt prejavy som mal bolest na hrudniku a strielalo mi to do sanky. Skoncil som v srdcovo cievnom ustave. Dali mi stent a bolo to celkom ok. V poslednom case ale mam taky problem ze zase mavam tie bolesti do sanky. Bolesti na hrudniku nemam len ta sanka. Ale take iste ako pri infarkte. Mozno nieco mensie. Mozu to byt priznaky bliziacich sa srdcovych problemov? Alebo len nervoeveho povodu? Dakujem za rady.
Infarkt?
To bolo na mna velmi mudre. Ale ten moj problem bol RIA. To si pamatam z karty. Ty si asi lekarka ze?
Tak asi pojdem dat spravit EKG. Co uz na pohotovosti sa zase budu ksichtit ze co otravujem.
aorta nemá s RIA nič spoločné,pri bypasse sa z nej napojí napr.RIA
lepšie riešenie je RIA napojiť z LIMA
Co je dost divne ze som a aj mam vzdy dobre krvne vysledky. Cholesterol tuky a ine ako z ucebnice. A pritom som uz pred 10 rokmi musel podstupit ablaciu srdca koli arytmiam. No to bol tiez zazitok.
písal si,že to po nastriekaní ustúpilo
keď sa to vrátilo,znamená,že dávka už neučinkuje,lebo nie si pod vazodilatanciami
preto byť Tebou,tak idem na pohotovosť
Ja tiez cvicim kazdy den. Ale len kardio. Rychla chodza. A este golf. Mam 186 cm a 80 kg. Ked mi robili tu koronarku tak som mal skleroticky plat na hlavnej cieve. Asi aorte myslim ze RIA. 55 % zuzenie ale ostatne cievy som mal vraj ok. No este mi pritom zistili ze mam spasmy ciev.
NO2,fyzická aktivita posiľňuje srdce,ale kto má už zanesené cievy,tomu ich už nevyčistí..
Ano platim si tu zdravotku. Len uvazujem ze ked su tie bolesti aj po nitrominte ze by to nemuselo byt srdce. Ci?
no to už je vážna operácia-bypass(y)
Ja nie som expert na srdcovo-cievne choroby, ale mal som so srdcom takisto problémy. Pochodil som po vyšetreniach, dali mi lieky, že ich musím brať do konca života. Začal som intenzívne cvičiť a srdce je OKA. Žiadne lieky brať nemusím:-)
Nabral som aj silu, čo je tiež plus, lebo sme sa presťahovali na vidiek. Desať metrov som porúbal za štyri dni a to som sa ani veľmi nezapotil.
Cvičením možno aj schudnúť, ale isto nie tým, že človek bude cvičiť 15 minút denne, je to nezmysel.
Pre viditeľný výsledok treba cvičiť aj štyri hodiny.