mam okuliare do dialky 0,5 ....len neviem ci sa take maju nosit stale alebo iba v kine ci taak ?? Vsade pisu daco inee...mam 18 rokov
Ocna mi dala okuliarky 0,5 ...nosit ich?
ja 0,5 do diaľky predpísané od leta 2014 a nosím ich iba k filmom s titulkami.....inak ich nenosím vôbec, tiež sa nechcem dožiť toho, že zrazu začnem nosiť silnejšie a silnejšie (pretože okuliare k tomu dopomáhajú)
takže pokiaľ na ulici nepotrebuješ nutne prečítať z veľkej diaľky nejaký nápis a podobne, nos ich naozaj len v prípade, že je to naozaj nevyhnutné (pri šoférovaní, atď)....
môj známy tiež začal s 0,5, teraz má už 7 dioptrie a ani operovať oči mu nemôžu, pretože má niečo so zreničkami....ale napríklad mojej kamoške oči operovali a odvtedy okuliare nepotrebuje (tiež už mala nejaké 5-6 dioptrie)
Je to možné okuliare môžu kaziť zrak aj raketovým tempom. Síce možno nie za polroka, ale napr. po dobe 2-3 rokov určite môže sa to pocítiť výrazne...Každého, čo poznám a nosí ich tak sa im dosť kazia očí a nezastavuje sa im to skôr naopak zhoršuje... Pokiaľ výrazne ťa to neobmedzuje tak nemusíš. Mne osobne pri bežných veciach to nepociťujem nijako a ani ma to nelimituje.
takze ak ich budem nosit tak o toho pol roka kedy ku nej idem budem mat este silnejsie ???
Tak ono je ťažko to povedať napr. mne už predpísala v 10tich, ale nenosím ich. to mám skoro 25 a ten zrak mám stále rovnaký na rovnaké číslo, pričom keby som ich nosil tak by som mal teraz možno aj dvojky až trojky.
uvazujem nad tym iba vzdy ked si ich dam dole z hlavy tak ma bolia oci a este aj slzia
no tak ked nevidis dobre tak ich nos
ona vravela aj o soferovani ale ja skoro vobec nesoferujem a na ostatne veci teda nevidim moc dobre ale staci mi to v pohode tak fakt neviem
neviem o lekarovi, ktory by v ordinacii nemal telefon. nikto iny ti nepovie lepsie ako ona
ale zabudol som nato
co tak sa opytat ocnej?