Ocna mi dala okuliarky 0,5 ...nosit ich?

kikarika1

ja 0,5 do diaľky predpísané od leta 2014 a nosím ich iba k filmom s titulkami.....inak ich nenosím vôbec, tiež sa nechcem dožiť toho, že zrazu začnem nosiť silnejšie a silnejšie (pretože okuliare k tomu dopomáhajú)

takže pokiaľ na ulici nepotrebuješ nutne prečítať z veľkej diaľky nejaký nápis a podobne, nos ich naozaj len v prípade, že je to naozaj nevyhnutné (pri šoférovaní, atď)....

môj známy tiež začal s 0,5, teraz má už 7 dioptrie a ani operovať oči mu nemôžu, pretože má niečo so zreničkami....ale napríklad mojej kamoške oči operovali a odvtedy okuliare nepotrebuje (tiež už mala nejaké 5-6 dioptrie)

miki24

Je to možné okuliare môžu kaziť zrak aj raketovým tempom. Síce možno nie za polroka, ale napr. po dobe 2-3 rokov určite môže sa to pocítiť výrazne...Každého, čo poznám a nosí ich tak sa im dosť kazia očí a nezastavuje sa im to skôr naopak zhoršuje... Pokiaľ výrazne ťa to neobmedzuje tak nemusíš. Mne osobne pri bežných veciach to nepociťujem nijako a ani ma to nelimituje.

miki24

Tak ono je ťažko to povedať napr. mne už predpísala v 10tich, ale nenosím ich. to mám skoro 25 a ten zrak mám stále rovnaký na rovnaké číslo, pričom keby som ich nosil tak by som mal teraz možno aj dvojky až trojky.

jakubis

ona vravela aj o soferovani ale ja skoro vobec nesoferujem a na ostatne veci teda nevidim moc dobre ale staci mi to v pohode tak fakt neviem