Návšteva urologa

Príspevok v téme: Návšteva urologa
wasd789

zdravím, mám problém s penisom, konkretne zuzená predkožka(fimoza) a taktiež krátka uzdička. tú fimozu by som tuším vedel zvladnuť totiž sa mi po čase podarilo odosť zvečšiť pružnosť a myslím že ak by nebola kratka uzdička tak už mam po probléme.
Problém mám už viac ako 5 rokov no neriešil som to, do 15 rokov som si myslel že to tak má byť, a teraz mam 19 a blbý problém.

Ja lekárov veľmi nemusím a chodím len občas k zubarovy, obvodnej lekárke, snad za posledných 10 rokov som bol 10x u nejakého lekara čiže niesom ten typ čo to vyhladava aby sa vyhol škole...nemam stým vobec skusenosti ani neviem kde vlastne mám to isť, viem že do nemocnice/poliklinika ale neviem vobec kde a je mi strašne blbé isť za urologom.

Tiež je my trapne ked si predstavím že pridem tam do čakarne tie blbé pohlady na mna, a taktiež sice som čistotný no proste hygiena penisu s fimozou a kratkou uzdičkou je nemožná proste sa tam nedostane nič, a ak je to sakra bolestivé, dosť sa hambím čo mi nato povie, predkožka je dosť zjazvená a pod nou taká vec tuším sa volá smegma, také žltá vrstva ktora neide dať preč :(

takže moja otazka znie čo stým? ake rady? ako sa mam orientovať v nejakej nemocnici ? kde mám isť do večšieho mesta? bývam nedaleko prešova, mám poblíš aj iné mesta hoc menšie

wasd789

no tak neviem či mam aj skratenu uzdičku no proste ak dam predkožku čo najdalej dozadu tak práve v mieste kde je uzdička to ťahá, ostatné strany su voľné no tam kde je uzdička to taha a neide to dalej...

teraz nato aj tak nebudem mať čas treba sa mi učiť na maturitu no ked skončím školu za pol roka tak to začnem riešiť proste pojdem za urologom a už to nebudem odkladať, ale poviem rovno že také niečo ako obriezka nepripada do uvahy to akokeby mi odrezali ruku ...

a ten zákrok frenulotómia kde by mi aspon trocha narezal tu predkožku kde je zužená to je rychlovka? myslím jeden den ? alebo je nutné aby som ostal niekoľko dní ležať?

:) EN

Tiež som mal problém s miernou fimózou, žaluď som nevedel dostať von a tiež som tam mal tú "smegmu". Nerobil by som z toho takú vedu, proste povedz si, že každý deň sa pokúsiš to stiahnuť trošku a ver mi, že po nejakej dobe zhrnieš predkožku. Najskôr som ju dokázal zrolovať tak do polovičky žaluďa, objavila sa smegma a skúšal som vatovými tyčinkami jemne ísť "pod" predkožku a proste to nejako vyčistiť. Akonáhle sa zbavíš tej najväčšej smegmy tak to pôjde. Aj pri masturbovaní sa môžeš snažiť predkožku sťahovať viac a viac. Inak ako sa dá zistiť skrátená uzdička keď máš fimózu? Ale no to je jedno, ak sa ti podarí prekonať fimózu a budeš mať skrátenú predkožku tak je jeden zákrok zvaný frenulotómia, kde ti narežú uzdičku a predĺžia. Sám som to pred týždňom podstúpil a dá sa to prežiť. A k doktorovi sa nemusíš báť ísť, nemá na teba kto zazerať, keďže u urológa v čakárni budú samí starci akurát. :D Keď som tam prišiel tak mi to bolo čudné že proste iba ja som tam bol mladý.

wasd789

ja s bolestou nemam problém povedal by som že mam dosť vysoko prah bolesti, ale skus si stiahnuť kožu napr z prsta na ruke a dotkni sa stým niečoho hocičoho a to je práve tá bolesť ktorú citim ak nie horšia, ten žalud je sakra citlivý ako nič iné ved bodal by aj nebol ked vykukne len na zopár minut na svet každý den :) a to nie celý :)

dneska som sa prekonal a trocha sa mi podarilo to vyčistiť vodou, no aj pri tečucej vode to neskutočne bolí a treba mechanicky to davať preč aby to vobec išlo nestačí prud vody...

diviak2

Ja by som to tak tragicky nevidel. Dokonca by som skusil riesenie bez lekara! To co mas, je uplne normalne a je to iba vyvoj Tvojho pohlavneho organu, ktory este nie je celkom dokonceny.
Pravidlo c.1: Hygiena!
Musis dosiahnut stav, aby si predkozku pretiahol cez zalud a vsetko riadne vyumyval. Ak ju nedokazes nijak pretiahnut, bude to na zakrok, ale v nestoporenom stave by to malo ist urcite. Zalud je v Tvojom veku este citlivy, ale nieco musis vydrzat:-)
Ten sajrajt, co sa Ti tam zhromazduje sluzi na definitivne oddelenie predkozky od zaluda. Ta este moze byt kde-tu prirastena, ale to manipulaciou tiez povoli. Takze ak Ti to ide prevliect, treba to robit a riadne vsetko umyvat mydlom a teplou vodou. V sprche mas denne idealnu prilezitost. Pravdepodobny dalsi vyvoj je napr. ten, ze ked sa dostanes k sexu (po dokladnom umyti:-), tak ta uzdicka sa ti natrhne a ani o tom nebudes vediet, ked sa budes sustredit na ine veci. Zopar takych natrhnuti a mas po probleme. Rovnako sa moze natrhnut aj predkozka, ktora sa tym rozsiri a ostane nanajvys mala jazva.
Ak to chces riesit ambulantne, nie je problem. Ale ak sa Ti nechce k doktorovi, s takouto banalitou si proroda hravo poradi. Hlavne sa toho netreba bat a ako som napisal: Hygiena, cize umyvat komplet vsetko zvonku aj zvnutra.

wasd789

dikes za rady no neviem ako to zvladnem, je to až také časté tá fimoza? chodia tam ludia ako ja denne? dokonca aj viac? totiž ani ja sám som nevedel čo za "svinstvo" sa hromadí v zadnej časti žaluda až po čase ked sa mi poradilo stiahnuť ju dalej tak tam je tá "smegma" vraj to vylučuje z žliaz+odumretá koža+dalšie veci a stoho sa to tvorí a pre mna samotného je to dosť nechutné nieto ešte pre niekoho kto to nevidí tak často :(

dsaw

Kludne s tym chod za urologom. Veci typu "blbe pohlady" absolutne neries, ziadne nebudu... Si normalny pacient, tak ako kazdy iny kto je v tej cakarni, preto nieje ziadny dovod na "blbe pohlady" alebo hanbu. Co sa fimozy tyka, nebudes rozhodne ani prvy, ani psoledny pacient, takze ziadny problem.
Zavaznost a konkretne riesenie preberiete s urologom, koneic koncov od toho ten lekar je. Riesi sa to vacsinou chirurgicky, z coho vobec nemusis mat strach, ak sa nemylim robia to aj ako jednodnovku.