Ahojte, v najbližšej dobe by som sa chcela sťahovať do zahraničia. Neviete ako to je s Amerikou? Viem, že tam musím mať nejaké víza a zelenú kartu či čo, má niekto skúsenosti? A kde by sa žilo lepšie, Amerika či Británia?
Británia, Amerika
Britania sa ti z pracovneho hladiska neoplati. Okrem toho su tam dost momentalne vysadeni voci pristahovalcom. Inak je to nadherna krajina, v ktorej som mala moznost pobudnut istu dobu. Na tvojom mieste by som si zvolila uplne ine krajiny a hladaj podla uplne inych kriterii ak sa chces v danej krajine citit aj dobre a bezpecne. Celkovo je teraz nie prave najlepsia doba na odchod do zahranicia.
do britanie viza nepotrebujes, ani pas. staci obciansky a vacsi obnos penazi
slobodná nie slodná pardon
prezývka takže slodná bezdetná a bez práce má nulovú šancu dostať sa do usa?
:D myslis si ze je to take easy? No prv musis mat dovod preco tam chces ist, mozes tam ist na turisticke alebo pracovne viza. Na turisticke pochopitelne robit nemozes. A pracovne ti v USA nedaju pokial sa za teba nezaruci nejaka spolocnost. Hlavne ked tam pojdes na turisticke, nikdy ale nikdy v zivote neposminaj ze sa tam chces prestahovat niiiiikdy. Radsej povedz ze ides pozriet grand canyon alebo silvester v new yorku alebo taku chujovinu ale nikdy nehovor ked ides do usa na turisticke viza ze sa tam chces stahovat, lebo ti ich nedaju. A aj ked povies ze ides pozriet GC tak si nemysli ze su taki debili ako na slovensku aj ked mozno tak vyzeraju. Budu zistovat ake mas tu pribuzenske a majetkove vazby. Paradoxne cim ich tu mas viac, tym vacsia sanca ze ta tam pustia. Kludne sa moze stat ze ak si slobodna bezdetna bez majetku a bez roboty ze ti napisu ze smola ze je riziko ze sa nevratis lebo tu nemas nic. Takze take ze prides na ambasadu ze noo tak idem do ameriky sa prestahovat tak dajte mi papiere s tym moc nepochodis :D.
Toto bolo o USA, u GB neviem ako to funguje.