Citim sa byt diskriminovana

Príspevok v téme: Citim sa byt diskriminovana
slovenka0000

ahojte, chcem sa s vami podelit o svoje pocity, ktore uz nezvladam tuto nespravodlivost v tomto state.
Mam 30 rokov slobodna, bezdetna, mam vysoku skolu STU v Ba, od skoncenia skoly mam robotu.
Ked som zacala studovat tak skola ma vysla kopec penazi, ale hovorila som si ,,super skola,, ziadna Trencianska Univerzita /nic proti nej/, ako sa budem mat dobre, ze isto zarobim aj tu na Slovensku peniaze a budem normalne fungovat, nie ako moja matka ktora zostala na moju vychovu sama, ked sa rozviedla a musela pracovat v zahranici aby som dostudovala a zili sme si normalne.
Hm a dnesna realita je asi taka: pracujem pracujem a v podstate nic nemam, byt na hypoteku, auto mi kupila matka, ktora si v 58rocna tu ani nemoze najst robotu tak z poslednych sil pracuje este v zahranici dokym sa da.

Nuz a nasi romovia tu dostavaju zadarmo vsetko. Podla Vas je spravodlive aby sme tu makali na nich?
Preco aj mne neda stat za to ze som nebola nezamestnana a nevalala si sunky nejake vyhody, napriklad nejaky prispevok za to ze musim dochadzat do roboty takze cesta ma stoji nemale peniaze.

Fleur-de-lis

mne to pravdupovediac už lezie na nervy, to nikam nevedúce sťažovanie sa na rómov.
Úplne chápem, že ti je teraz ťažko, že si sklamaná z toho, v akej situácii žije človek na Slovensku, keď v zahraničí by aj upratovačka mala na vlastný byt a auto.
Chápem, že to vnímaš ako nefér.

Ale obviňovať zo všetkého rómov alebo vládu, to nikam nevedie. Čo sa rómov týka, to je ťažšia diskusia. Keď sa na nich človek pozrie psychologicky, tak je ich správanie dosť pochopiteľné. Sú väčšinou odmietaní, majú svoju vlastnú kultúru a iné zmýšľanie.
Ja osobne by som tiež nemala veľa chuti sa meniť len preto, že na mňa každý nadáva. Mňa práve motivuje, ak vnímam že mi človek dáva šancu aj napriek mojim chybám. A viem si predstaviť, že takto funguje mnoho ľudí.
A samozrejme dávať niečo zadarmo tiež nepomáha k formovaniu niečiho charakteru.
A možno majú veľa zadarmo, ale pochybujem, že by si si chcela vymeniť svoj momentálny životný štandard za ich.
A každý kto niečo získal nelegálne na to raz nejako doplatí...
A možno vláda nevie ako správne riešiť tento problém, ale koľko Slovákov to vie? Veď všetci len nadávajú a kritizujú ale len zopár príde s nápadmi či priamo neičo robí, aby tomu aspoň trochu pomohli.
Ja viem, že sa sťažuješ, lebo sa snažíš a nie že by si sedela na zadku. A vnímaš tú nespravodlivosť. To je všetko ok...
Ale obviňovať iných situácii nijako nepomôže...
My sa vždy porovnávame len s tými čo sa na tom majú lepšie a zabúdame, aké máme šťastie, že sme sa nenarodili niekde, kde ani do úst čo dať nemajú, napriek tomu že makajú celé dni a noci a ešte aj deti...
Pomáha naučiť sa byť vďačným. A určite máš mnoho za čo môžeš byť vďačná.
Máš úžasnú mamu, ktorá sa ti snaží pomáhať, mala si možnosť vyštudovať, máš kde bývať, čo jesť, oblečenie... Je toľko ľudí čo by dali všetko za to čo ty máš...

5.5 elsa

osobné údaje to je vrchol veď preto bola taká vyľakaná keď som sa jej pýtala na občianstvo v čom je vlastne zapletená a do čoho by zatiahla teba osobné údaje jasne ktovie kto vlastne sedel na druhej strane fotku na fb si môže dať hocijakú aj údaje nie je problém netreba takýmto ľudom veriť zlodejka a podvodníčka nič viac poznám aj takých ....

5.5 elsa

maoam som ti písala už vtedy aby si tej cigánke nedávala číslo a už by ti aj volala celá osada :D,ale je to vrchol že tá jej drzosť že si dovolí aj kontakt vypýtať,by si sa ich nezbavila berú peniaze už len keď ti zavolajú a ty to zdvihneš oni sú medzi sebou dohodnutý(to sú ako tie rumunské svine)čo ich je plno na každej zástavke) hneď mi bolo jasné že bude chcieť aj číslo za chvíľu ju máš v byte ruky preč od takých,,ešte ťa aj klamala keď ti písala že si so mnou píše pritom vôbec mi nepísala takých podvodníkov vycítiš vidíš čo to je za blbosť keby seriózne hľadala sestru dá ihneď základné info nič všetko sme z nej v podstate museli ťahať so mnou nevys.rie od takých ruky ďalej najväčší zlodeji a podvodníci že čo ma je po tom aké má občianstvo mi povedala no aby som si ju nepreťukla na polícii kamarát tam robí by sme hneď vedeli čo to je zač

Maoam

na SVK Romovia, v inych statoch dalsie narodnosti (cest vynimkam, ktori studuju, pracuju a snazia sa a su aj taki a integruju sa), ale to je to iste a myslim, ze to domacich stve rovnako...to su cele klany a robia same problemy

Maoam

5.5 elsa, nechcem tu spamovat temu, ale mas pravdu, jej povod bol jasny z fotiek, o to mi ani neslo, ale za 1,5h dosli na mail dve vety, z toho jedna ze mam poskytnut osobne udaje vratane tel. cisla, navyse podla fotiek adresa nesedela a ked som jej napisala, ze ohladne kliniky je tam iba jedna moznost, tak zrazu ticho...

5.5 elsa

slovenka 0000 predpokladám že ti ešte vynadali čo chceš hm rómovia takí problém nemajú ja som tiež raz bola na úrade každý sa tam raz ocitne teda pokiaľ si má z čoho platiť zdravotné no mala som dosť tiež s cigánkou v rukavičkách čo si pamätám ale neriešim zasa normálny človek by chodníky nezametal im to nevadí čo by aj áno za také peniaze a výhody že :)

5.5 elsa

maoam to som ešte zistila že je rómka vieš keď som je povedala aby písala rodnou rečou :D čo mi napísala že:rasista!!!!! ako v nejakej škôlke a poďme po nej nie? pritom zo všetkými si píše po česky a s nami po slovensky na tom fb si myslela že si ju pridáme do fb priateľov a môže oblbovať asi za nejakú zbierku pre ten detský domov hľadá charitu už videla že som ju odhalila tak to dala zrušiť,,inak ďakujem ale sme jej dali nie :D :D

slovenka0000

prosila som minuly rok o socialny byt, ktore sa u nas stavaju, vypocitali mi ze nan nemam narok a mila pani z uradu sa zasmiala, ze len tak tak ma to lizlo.

Maoam

5.5 elsa: dakujem, fuuuu, ty kks...nemam slov fakt, divne nam to bolo cele, ale ze z toho bude toto, otras fakt, tak klobuk dole pred tebou

5.5 elsa

maoam ja som ti to už chcela písať aj do tej tvojej témy ale ja nie som registrovaná ,ale mám taký pocit že som ju odhalila pomaly a dala zrušiť tému tak najprv tam písala že meno klaudia dala po tej sestre potom tam písala po tete nakoniec skončila už neodpísala videla že už jej na tom prídem pritom žila v čechách v detskom domove dečín nie? tie deti tam mala všetky z detského domova a to dieťa bolo tiež z decáku na to mi už neodpovedala a tému zázračne zrušená neviem ako sa tu zaregistrovať nešlo mi to tak som ti tam nemohla písať a ešte aj to trepla že občianstvo má slovenské pritom keď bola v decáku v čechách tak musela mať české to nebola jej adoptívna rodina pravdepodobne čo som zistila to bola asi nejaká pracovníčka z decáku dievča chcelo nejaké peniaze keď idú vianoce alebo sa pobaviť žiadna sestra neexistuje fake téma ako sme hovorili môžem ti napísať na tvoju stránku ale nejde mi to zaregistrovať a nevidím že by si tam mala aj pre neregistrovaných užívateľov