Dobrý deň, mám 25 rokov a trápi ma chúlostivý problém, s ktorým sa hanbím ísť k lekárovi. Minimálne 3 roky mám hnilobný zápach z úst a neviem z čoho. Väčšinou sa objaví keď som trochu hladná či smädná, ale je možné že ho mám stále, ja to väčšinou necítim, ale upozornili ma naň moji najbližší. Je to taký hnilobný zápach. A vraj sa to zhoršuje. V dentálnej hygiene nie je problém. S trávením tiež nemám problém, inak sa cítim úplne zdravá. Chcela by som Vás požiadať o vaše tipy, z čoho by to mohlo pochádzať. Vraj je aj možné, že by som mohla mať vredy v pažeráku alebo niečo podobné? Musím absolvovať gastroskopiu? Alebo to vôbec nemusí súvisieť s tráviacim traktom... ak nie, radšej by som podstúpila iné vyšetrenia a keby sa nič nepotvrdilo, až potom gastroskopiu. Vopred ďakujem za vašu odpoveď.
Hnilobný zápach z úst
príčinou môže byť aj nedostatočná tvorba slín tzv. Sjogerov syndrom. Ak v ústach nieje dostatok slín vzniká lepšie prostredie pre množenie rôznych baktérií a hnilobných procesov ktoré vyvolávajú následne zápach úst.
treba si nechať skontrolovať kazy a plomby, mandle a hrdlo a žalúdok. Príčinou môže byť aj užívanie alkoholu, cigariet a nezdravých potravín ako klobásy, slanina, veľa mäsa ktoré spôsobujú hnitie v tráviacom trakte a následný zápach z ústnej dutiny.
maťa 1 to môže byť kľudne aj z plomby pod ktorou je hniloba úplne stačí keď zubárka dá nejakú nekvalitnú plombu a poriadne nevyčistí zub do ktorého ide dávať plombu a potom takéto niečo vznikne a ak sú zuby v poriadku tak treba hľadať problémy ako žalúdok a také detoxinal alebo ako sa to volá na prečistenie aj to je dobrá vec probiotiká sú tiež dobré ako tu bolo spomínané ale najmä ak berieš nejaké lieky
Mata, pokiaľ nejde o zuby a útnu dutinu, tak je problém trávenie a žalúdok. Vyskúšaj Super Acidophilus klas 10 miliárd, dá sa kúpiť na mojezdravie.sk Je to veľmi kvalitné cmúľacie probiotikum na úpravy flóry tráviaceho traktu. Cmúľaj 1 tabletu 2-3 x denne pred jedlom. Keď sa ti to nezlepší, tak navštív lekára.
Hnitie moze byt v ustach, na to ti odporucim napr ustne probiotika/oral probiotics, alebo zo zaludka, ked mas nedostatok kyselin a jedlo ti v zaludku kvasi a hnije
Aj niektore nakazy v prinosnych dutinach ti to mozu sposobovat, na to su kvapky roztoku citricidalu.
Lekari nemeraju ani stav kyselin v zaludku(tj PH a tvorenie novych) ani vyrobu enzymov, ani crevnu floru.
Takze pri zlom traveni si musis sama doplnat kyseliny, enzymy, mikrovlakniny a probiotika.
Chod za lekarom, tu ti nikto nepomoze.