Neviem čo mi je, ale zhoršuje sa to

Príspevok v téme: Neviem čo mi je, ale zhoršuje sa to
Lucy.x

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť či by bolo v mojom prípade už vhodné zájsť k psychológovi.

Som ešte len na strednej škole, preto by som to nechcela hneď riešiť nejak komplikovane, preto potrebujem nezávislý názor.

Posledný rok sa vôbec nespoznávam. Netuším čo sa so mnou deje. Cítim sa jednoducho neskutočne psychicky slabá a keď sa mi chvíľu darí byť nad vecou, potom znova spadnem. Snažím sa utekať od všetkého aj keď viem že to nie je správne. Možno to vyznie smiešne, ale začalo to dávnejšie, keď som sa neskutočne zaľúbila a na toho človeka ešte stále nedokážem zabudnúť. I keď je to v tomto smere už lepšie. No a odvtedy je všetko úplne hore nohami. Nedokážem normálne fungovať, často krát potrebujem samotu v úplne nevhodnej situácii, inak mám pocit že sa zbláznim. Buď som smutná alebo moc šťastná, asi nikdy nie ten správny stred. Začala som mávať aj problémy so spánkom. Neviem ako môj stav presne popísať. Cítim sa zvláštne a zdeprimovane. Už som počula aj taký názor, že je to tým že dospievam a hľadám samú seba. Mohlo by to byť aj tým? Alebo vážne mám navštíviť odborníka? Som si istá že ak to takto bude pokračovať ďalej tak to nezvládnem.

RNG

V rokoch medzi 12 a 18 sa mozog prekonstruovava a pri tom su rozne az neocakavane dusevne problemy.
Na stastie ludia z toho doslova vyrastu, treba to len pretrpiet a snazit sa ovladat.

Lucy.x

Ahoj Lucy

Už som počula aj taký názor, že je to tým že dospievam a hľadám samú seba.
Svet vyzera ako nekonecny a chaoticky a hlavne nepriatelsky. Svet je vsak strukturovany a jednoduchy a hlavne priatelsky.

Prave prechod z vrchného pohladu/vznimania na spodny je mozny vdaka porozumeniu a vnimaniu.

Analogicky na mensom priklade : ked sa clovek niecoho boji (napr. 1. den v skole) a ked spozna tuto udalost (ziska poznanie a vniamnie) uz je pre neho jednoducha. Ked sa naucime na skusku, spravime ju - nas pohlad je ze bola jednoducha a priatelska.

Toto su konkretne priklady. Niekedy su dobre, niekedy zle. Prave to v nas vytvara chaos, ci je svet teda dobry, alebo zly ... Ked nieco robime niekedy sa podari, niekedy nie .. znovu to vnimame ako chaos. A z chaosu mozme mat strach a potom ho vnimame ako nebezpecenstvo atd atd pozornost vytvori a znasobi zlo.

Prave pochopenie a vnimanie sveta, jeho struktury a spravania (svet je len jeden, jeden vesmir,jedno nebo, jedno peklo, jeden Boh, jedna Zem ... 7000 000 000 ludi, XY nabozenstiev, XY vedeckých odvetvi, XY prirodovedckych odvetvi, XY kultur, XY nazorov, XY experimentov, XY zivotnych udalosti, atd atd do nekonecna.

Jedna podstata, jeden celok, najvyssia forma - avsak nekonecno prejavov.

:)

Mozes vyriesit 1 svoj sucasny problem ale je to ako : "Daj cloveku rybu a nakrmis ho na 1 den. Nauc cloveka ryby chytat a nakrmis ho na cely zivot".

Postuduj psychologiu, krestantvo, budhizmus.

Ak tak kludne napis ma mail.