Dobrý deň, chcela by som sa poradiť či by bolo v mojom prípade už vhodné zájsť k psychológovi.
Som ešte len na strednej škole, preto by som to nechcela hneď riešiť nejak komplikovane, preto potrebujem nezávislý názor.
Posledný rok sa vôbec nespoznávam. Netuším čo sa so mnou deje. Cítim sa jednoducho neskutočne psychicky slabá a keď sa mi chvíľu darí byť nad vecou, potom znova spadnem. Snažím sa utekať od všetkého aj keď viem že to nie je správne. Možno to vyznie smiešne, ale začalo to dávnejšie, keď som sa neskutočne zaľúbila a na toho človeka ešte stále nedokážem zabudnúť. I keď je to v tomto smere už lepšie. No a odvtedy je všetko úplne hore nohami. Nedokážem normálne fungovať, často krát potrebujem samotu v úplne nevhodnej situácii, inak mám pocit že sa zbláznim. Buď som smutná alebo moc šťastná, asi nikdy nie ten správny stred. Začala som mávať aj problémy so spánkom. Neviem ako môj stav presne popísať. Cítim sa zvláštne a zdeprimovane. Už som počula aj taký názor, že je to tým že dospievam a hľadám samú seba. Mohlo by to byť aj tým? Alebo vážne mám navštíviť odborníka? Som si istá že ak to takto bude pokračovať ďalej tak to nezvládnem.