Najnovsie sa vraj terajsi papez vyjadril, ze do neba sa dostanu aj zvierata. Z toho vyplyva, ze aj zvierata maju dusu, nie? Zaujima ma vas nazor.:)
Papez: aj zvierata idu do neba
Nejak si nerozumieme. V mŕtvole už duša prítomná nie je. Bez nej telo ale nefunguje, ona ho drží dokopy.
Ten stred som nepochopila.
A prečo si tu?
2 anjelik mrtvola ti to nepovie lebo ma ovladanie svalov potrebujeme tu nervovu aktivitu... a ta v mrtvole uz nieje navyse treba kyslik do svalov ako jedno s paliv a ten tam bez krvneho obehu a dychania nieje... ale ak tvoja teoria duse sedi tak citit moze...
inak toto je strasne zaujimave lebo vecsina ludi ked vidi ze niekto trpi ako vecsiu tragediu ako ked to nevidi :) pricom je to to iste
podla mna som zivy organizmus ktory sa evolucne vyvynul neviem co xces presne pocut.
Prečo ti to ale tá mŕtvola nepovie? Že je jej v tom mrazáku asi zima a v truhle nemôže dýchať? A čo teda držalo to telo pohromade? Prečo sa rozpadá? Plus, čo tú dušu v tom tele väzní? A akému zákonu protirečím?
To by si mi aj tak neuveril, keby som ti napísala, čiže ponechám na tvoju fantáziu.
A neodpovedal si mi. Čo si myslíš, že si? :o)
2 anjelik nieje ...
vieme ze napr prijemne a neprijemne pocity su vysledkom elektrickych signalov v mozgu... ked clovek zomrie tak aktivita ustane podobne ako ked vypnem PC... ak veris na dusu ako na nieco co odporuje znamym fyzikalnzm zakonom ako vies ze mrtvola neciti?? kludne ta dusa moze byt uveznena v tele este mesiac potom ako clovek zomrie a vsetko citit....
a neviem s kym si sa zhodla..podla mna dusa neexistuje a sweater napisal ze dusa s citenim nic nema....
a ten clovek co vidi tu auru... o co mu v zivote ide ked nechce tych milion dolarov... co xce dosiahnut?
Ovečka, a ja napr. takého človeka poznám a osobne. :o) Nie každý túži zarábať si peniaze a práve takým spôsobom ako tí v tej show.
No takže sme sa konečne zhodli. Že ide o to cítenie a že to je základný prejav života a že je to vďaka tomu, že je v tele duša. Že keď v tele duša nie je, tak to telo necíti, aj keď je konštrukčne nezmenené. Viď mŕtvoly na patológii. Sú presne ako za života, ale napriek tomu necítia nič.
Je to už dostatočne výpovedný argument? V prospech existencie duše? :o)
2 sweater ale vidis ty hovoris ze dusa existuje anielik tiez ale kazdy si pod tym predstavuje nieco ine akurat to nahodou rovnako nazyvate :)
dusa podla mna vobec nesuvisi s tym ze citime. absolutne nijako
2 anjelik co je akoze to citenie? v podstate sa vyhybas bolesti a snazis sa navodit si prijemne pocity presne ako sa to u vecsiny zivych tvorov evolucne vyvynulo...
nieje ja nehovorim ze som nestretol cloveka ktory vidi auru a preto neexistuje, ja hovorim ze je taky ujo ktory da takemu co mu neico taketo ukaze milion dolarov a teraz mi povedz preco taky co tu auru vidi tie peniaze nezoberie?? podla mna je velmi velmi pravdepodobne vysvetlenie ze taky clovek neexistuje...
inak teraz vravis ze zvierata dusu maju nepisala si nahodou o par riadkov nizsie ze nemaju?? neviem mozno to bol niekto iny
Ovečka, ešte raz a pozorne čítaj. Zvieratá dušu majú, ale nemajú vedomie na takej úrovni, aby boli schopné sebavnemu. Majú dušu na úrovni podvedomia. Ale reálne existujúcu, lebo sú živé. Vedomie sa rodí z podvedomia, podvedomie zabezpečuje cítenie, vedomie už sebauvedomenie sa.
A prepáč, to je už len aký hlúpy argument, že za to, že ty si nestretol niekoho, kto auru vidí, tak takí nie sú??
Čiste zo zvedavosti, čo si ty ako myslíš, že si? Vďaka čomu cítiš?
2 anjelik no dobre a teraz si si sama hodila svoje argumenty do kosa .. teda zviera nema dusu lebo jeho kognitivne schopnosti su horsie ako ludske... no nieje to pravda a tych 21g tiez nieje pravda... aky iny mas este dovod preco tomu veris...
navyse ludia co vidia auru neexistuju.. ako dokaz mi staci randyho milion dolar challenge