Dobrý deň.
Už dlhšiu dobu ma trápi, že môj tzv. "najlepší kamarát" mi robí zo života peklo. Sme ako keby 3 členná skupina - ja,môj "najlepší kamarát" a jedno dievča, ktoré sa mi mimochodom aj ľúbi, čo aj to všetci vedia u nás v skupine si myslím, pretože môj kamarát sa akože na to stále pýta či sa mi ľúbi (ešte k tomu aj pred ňou a ja neviem čo mám potom povedať), ale určite mu to už ona povedala, pretože on stále musí vedieť všetko a do kým to nevie, tak sa to pýta. Na strednej škole chodíme spolu do jednej triedy, zatiaľ sme v prvom ročníku tento rok, a musím vám povedať, že to je strašné peklo. prvé mesiace to bolo v pohode, ale teraz jednoducho ako keby oni dvaja na mňa kašlú, hlavne ten môj kamarát, pretože on je ako keby "vodca partie". Keď začne prestávka, on si ide za tým dievčaťom a zavolá ju nech s ňou ide niekam na chodbu z triedy (mimochodom sedím s ním). Mňa jednoducho odkopnú a ja si tam len tak sedím a proste mám hrozne potom z toho depku že ma už proste odkopli ako keby z partie a ja neviem čo mám potom robiť keď som tam sám. a Keby som išiel niekam za inou spolužiačkou alebo spolužiakom, tak by ma hneď začali ohovárať a smiať sa na mne aj keď proste neviem prečo, ale jednoducho to robia.Domov keď prídem, začínam si myslieť že spolu proste volajú, píšu si o mne a ohovárajú ma proste v súkromných správach a sú spolu niekde vonku a mňa nezavolali. Neskôr si začínam myslieť že i ma tu má ešte niekto rád a že čo by sa stalo keď by som len tak niekde zmizol a už sa nikdy neukázal.Mám z toho strašnú depku, a musím povedať, že už som sa uchýlil aj k sebapoškodzovaniu a už som rozmýšľal aj o predávkovaní, bohužiaľ. Rodičia o tomto probléme zatiaľ nevedia, ale povedal som im, že chcem strašne prestúpiť ale mamina povedala, že či som sa zbláznil. Chcem jej povedať, že by som sa potreboval s niekym porozprávať, najradšej s psychológom, aby mi nejakého vybavila. Pretože musím to už začať nejako riešiť, pretože ten môj kamarát je proste strašný, keď sa mu niečo neľúbi alebo je niekto šťastnejší než on, začína byť tak na neho hnusný, také hnusné výrazy začne na neho hádzať a začne ho ohovárať. asi pred týždňom nám hovoril že asi prestupuje na na inú strednú školu, a ja som bol nenormálne šťastný, taký šťastný som, nebol nikdy ako pred tým. Ale teraz vidím, že sa mu tu začína ľúbiť a asi neprestúpi. A keby to takto išlo daľej ako teraz. zostal by zo mňa nejaký outsider v triede ktorý sa s nikým nerozpráva. tak by som vás poprosil o nejakú psychologickú pomoc a radu ako si to mám v živote urovnať zatiaľ ak nevyhľadám nejakého psychológa, pretože sa mi to zdá aj trochu trápne maminu o to žiadať lebo ona by sa ma hneď začala pýtať že čo mi je a tak ale ja to s ňou riešiť naozaj nechcem. Toto je naozaj minimum toho čo som napísal ohľadne tohto problému a iných problémov. Konečne som sa aspoň trocha vedel vyrozprávať. Poprosím ak by ste niekto vedel o nejakom dobrom rodinnom alebo detskom psychologovi v Nitrianskom kraji, prosim dajte mi vediet. Dakujem vopred za odpoved.
Absolutna nechut a strach zo zivota
Väčšinou si do života priťahujeme len to, čo sami vyžarujeme. Ak sa ti niečo takéto deje...bude sa diať stále pokiaľ s tým niečo neurobíš...ale to už nechám na teba
Sharp, proč nazýváš člověka, který ti svým chováním vůči tobě nevyhovuje kamarádem? Zlomyslných lidí potkáš v životě ještě hodně. Na to si musíš zvyknout a umět se s tím vypořádat a netrápit se. Počítám, že je vám třem asi 16 let . Líbí se vám stejná holka a ta holka to ví. Dělá jí to dobře, vychutnává si to a neuvědomuje si, že ti ubližuje. Takovéhle chování mívají většinou tři holky"kamarádky" mezi sebou.Jedna z nich bývá často "navíc".I mezi třema sourozencema to funguje podobně, dva se "spolčí" proti jednomu. Vykašli se na tu holku, najdi si mezi spolužáky jiného kamaráda.Neboj se otevřeně říct, co ti vadí na chování "kamaráda".Jistě získáš podporu spolužáku, i když asi ne hned. Oni si to budou muset také přebrat v hlavě.. Píšeš : Keď sa mu niečo neľúbi alebo je niekto šťastnejší než on, začína byť tak na neho hnusný, také hnusné výrazy začne na neho hádzať a začne ho ohovárať. Takže nejsi jediný kdo jeho chování asi nese nelibě. Možná se v jeho jednání skrývá potenciálně šikana spolužáků, nenechte to v kolektivu dojít takhle daleko a postavte se mu. Netrap se, vím, je to nepříjemné, jsi mladý a nevíš si s tím zatím rady. Ale nauč se že takovým lidem jako je "kamarád a kamarádka" budeš muset umět čelit celý život.Přeji ti abys jich potkával co nejméně.
Byť outsiderom nie je také hrozné :)
,,Tým čím sme sa stávame len radikálnym odmietnutím toho, čo by z nás chceli mať ostatní,,
Sitim to tak ta vec ze sele tie roky co budes studovat budu pre teba pelklo casom budes sam a nikto sa stebou nebude bavit budes sam v lavici v predu a hladet na stenu tot vsio vela stastia :)
Prosim a ak by ste sa chceli niekto so mnou porozpravat o hladne tohto problemu, chcel by som vam to blizsie poznamenat niektore dalsie veci ktore som zrejme k tomuto problemu nestihol napisat, dajte mi svoj kontakt, bud e-mail alebo FB, alebo cokolvek ine. Dakujem.