HPV

Príspevok v téme: HPV
Zuzka785

Dobrý deň dnes mi moja gynekologička zistila že mam hpv vírus 2-3 stupeň a tak sa chcem opýtať či to mám od svojho partnera a ak nie môžem ho tým hpv nakaziť ? A môžem s ním mať sex s týmto vírusom ? Gynekologička tvrdí že sa s tým organizmus zvykne vysporiadať sám ale ak ho mám od môjho partnera nemôže sa mi ten vírus zhoršiť ked s ním budem máť nadalej sex ?

L.Borgia

tak som si volala o tie výsledky a povedal mi, že to mám ok! uá mám takú radosť, a určite som infikovaná ani neviem akými typmi hpv v apríli som mala PAP II tj. normálny nález, aj teraz bolo všetko v poriadku.

RNG

HPV je vyse 200 druhov a niektore dokazali ze mozu vyvolat zmeny veduce k rakovinam.
Vseobecne odporucam kazdemuy dnes si zvysovat virqalnu imunitu, lebo obieha coraz viac roznych virusov a coraz viac ich nosime aj my v tele. Pozri cez Google.sk pod mojim nickom a slovom herpes.
Uvedene antiviralne su ucinne na vsetky virusy, hoci nie na kazdy rovnako. Preto ich treba pouzivat viacero a z casu na cas obmienat.

L.Borgia

ako bolo spomínané v predchádzajúcom príspevku - áno HPV vírus spôsobuje rakovinu krčka maternice ... a je to jediné ochorenie, kde sa pozná vyvolávateľ HPV – ľudský papilomavírus.

Ale byť infikovaný HPV nie je žiadna choroba. Choroba je až to, čo ten vírus spôsobí! ... a drvivá večšina žien najmä mladých sa dokáže vírusu zbaviť spontánne. Ja nechápem na čo nás lekári strašia že máme v HPV aj ja ho mám – možno, ale to nie je podstatné dôležité je, že výsl. z cyto je v poriadku. Dúfam, že bude bola som teraz na kontrole na heydukovej a v piatok tam budem volať aké budú výsledky. No nechám sa prekvapiť, čo mi masák povie.

a s partnerom si nelám hlavu , HPV nemá taký dosah na mužský organizmus. ... a ani ty sa tým nestresuj, tzeraz ho máš o pár msiacov ho mať nemusíš.

pri tomto ochorení je najdôležitejšia DOBRÁ IMUNITNÁ ODPOVEĎ. ja by som ti odporučila poradňu LPR erudovaní odborníci Masák, Siracký tam podrobne rozoberajú túto problematiku. 

MultiLevel

Ano, nakazena mozes byt od svojho partnera, ale tak isto od hoc ktoreho partnera, ktoreho si mala pred tym. Nemam ziadne informacie o tom, ze ked budete spolu nadalej spavat, ci sa ti tym zhorsi virus....on sa ti zhorsit moze ci s niekym budes, alebo nebudes. Pretoze nepises, ktory typ virusu HPV mas, vedz, ze niektore typy sposobuju rakovinu krcka maternice. Neviem co tym gynekologicka myslela, ked povedala, ze organizmus sa s tym vyrovna aj sam....ono, kedze ludia spavaju spolu jeden cez druheho, tak tymto virusom je nakazenych strasne vela ludi, najma mladych a doktori k tomu pristupuju uz velmi vecne, ako keby slo o nieco velmi neskodne a tak bezne, ze to nestoji ani za to, aby to "liecili"...V uvodzovkach preto, lebo HPV virus sa samozrejme vyliecit neda, aj ked nemas absolutne ziadne priznaky viditelne, tento virus mas navzdy v tele. Cize ak by si sa raz rozisla s tymto partnerom, mala by si o tom upovedomit noveho partnera, ze mas tento virus. Ani kondom nechrani pred tymto ochorenim, takze naozaj nezatajuj nic pred buducim partnerom (neviem kolko mas rokov, ale usudzujem, ze s tymto chalanom naveky nebudes).
Existuje vela sposobov, ako potlacat HPV (nie znicit) poradit ti moze RNG v jeho teme. Mozes tak isto o tom hovorit pred kamoskami a kamosmi, aby vedeli o viruse co najviac a ak nim este nakazeni nie su, tak ako sa da pred nim chranit :) Drzim palce