Kocúr si robí čo chce. Čo s tým?

Príspevok v téme: Kocúr si robí čo chce. Čo s tým?
D3N1S_SK

Zdravím, pred necelým mesiacom sme dostali pol ročného kocúra vykastrovaného, odčerveného a odblšeného. Prvé tri dni bol v pohode, možno si len prezeral dom. Potrebu vykonáva len do jeho záchodika, proste všetko v pohode až na jednú vec. Ten kocúr stále lezie po linke, po parapetách, po poličkách a zhadzuje stade vázy a iné veci, chodí mi stále po klávesnici na notebooku (najhoršie je to, keď si robím prácu do školy), skáče mi stále do jedla, čo m oberá hneď o chuť jesť to dotyčné jedlo, ďalej to skáče do obrazu telky a všetko to hryzie (ceruzky, strúhadká, myši na pc atď.). Proste keby som to všetko vymenovával, tak by som to doteraz písal. Začína mi liezť na nervy, vlastne už lezie. Neviete prosím, čo stým?

Ina9

dožaduje sa len pozornosti, kúp jej nejakú hračku najlepšie myšku, ale aj s obyčajnou polystyrénovou loptičkou sa dokáže mačka poriadne vyblázniť

Jasom

blackcat ak si myslela na slovo "bit" tak dufam ze si robis srandu pretoze macky sa nebiju!!! Ano, daju sa vychovat ale uplne inou formou ako psy. Potom sa necuduj ze ma radsej tvojho muza.

D3N1S_SK Ja mam macku aj psa, viem o com hovorim. Psa ked obcas picnes po zadku tak sa nic nestane, oni to inak beru ako macky.
Ak zacnes macku trestat bitkou vztah medzi to velmi poznaci a zacne ti robit naprieky.
To s tym blaznenim a sibanim vecer - ano je to normalne a velmi dobre to poznam, nasa to robi tiez. Cely den spi a vecer ked sme vsetci doma tak jej zacne zasibavat. Vtedy ju treba troska zabavit, pohadzat jej mysky, lopty a ona sa zahra a vybeha

blackcat

Ja mam kocura on ma uz 3 roky a dostala som ho ked mal 14 mesiacov a poviem Vam ze kazde zviera treba cepovat!ci je to pes macka.Nehovorim ze ich treba byt ale sem tam mu dat poza usi alebo riti nikomu neublizi.mozem povedat ze moj kocur je velmi vychovany,nezie nic mimo svojej misky,dva krat som ho vyhresila aby nesiel na linku a uz nildy na nu nevyliezol.Ked necham tanier s jedlom ani sa k nemu nepriblizi,a pod.ja som dost prisna a trosku to mozno zmenilo vztah medzinami a mozno ma rad viac mojho muza ktory na neho nekrici ale zasa su krasne chvilky ked sa tuli ku mne najma v noci a pride si ku mne lahnut viem ze ma ma moc rad.aj ja jeho ale pravidla musia byt!

D3N1S_SK

Aha, dobre teda, tak netrestať bitkou a kúpiť škrabací stromček. A niekedy sa stáva, hlavne večer, že ho niečo chytí a ako besný uteká pocelej obývačke a skáče po nábytku. Je to normálne?

Jasom

Hlavne ho nikdy netrestaj bitkou, macka nieje pes a bitku berie velmi ponizujuco, zapamata si to na velmi velmi dlho a bude vam robit naprieky.
My sme to behanie po linke riesili tak, ze som si odstriehla kedy skoci na linku a postriekala som ju s vodou z rozprasovaca. Ked to takto spravis viackrat ona si to spoji ze linka=voda a nebude tam chodit. Zbytocne tam nenechavajte rozlozene jedlo - to macky velmi vabi.
Urcite mu kupte skrabkaci strom aby sa mal kde vyblaznit a takisto aj hracky, aj nasej macke zvykne sibat(vacsinou vecer) vtedy jej pohadzem lopticky, ona si pobeha a ukludni sa