ahojte, prosím vás o radu...moja známa emigrovala zo sk do argentíny...nemala spiačnú letenku a tam je to povinné ukázať ju...teraz je na ambasáde , je v kontakte so sestrou a tá mi povedala, že pri depotrácii plánuje utiecť- pri prestupe v riu chce vystúpiť a ujsť do uruguaja autobusom...hrozne sa o ňu bojím, aj známa, aj jej sestra všetci máme strach...nevieme, čo sa jej môže stať, ak lto nevyjde, či ju náhodou nezavrú...neviete, aké másledky sú ak emigrant neuposlúchne výzvu na depotráciu do rodnej krajiny a utečie? Bude medzinárodne hľadaný, a potom čo? Ak ju chytia? A to ako, že ju nebude sprevádzať niekto z migračného?ja som z otho hrozne na prášky...ona sa chcela vrátiť, ale až po dlhšej dobe, o taký rok-dva a teraz je to všetko preč...mám hrozný strach o ňu...jej sestra je psychicky labilná, bojím sa, že sa zrúti ležali sme spolu na psychiatrii pred 5 rokmi ,ale sme od seba 80km tak jej nemôžem byť oporou...zbláznime sa z toho obidve:(((
Strach - moja známa emigrovala a chytili ju
a teraz vraj este aj pas stratila lebo si ho xeroxovali a odrazu bum nevedia kde je...strazia ju so zbranami ako zlocinca este aj na hajzel chodia s nou...teraz zhana nejaku argentincanku cez net aby dosla tam a aby im klamala ze ide k nej na navstevu ze je jej znama akoze...to je uz co za chovanie?ciste psycho...aby ostala tam za kazdu cenu?ved ju moze ta holka keby sa to aj podarilo ju moze napdnut, okradnut, predat, nalakat na paseractvo preboha sak to neni sranda boze ako ju mame ukacat spolu s jej sestrou?
no lebo ja viem, že keby sa pokúsila o útek, majú právo na ňu strieľať dokonca... len som si nie istá, či budú počas letu pri nej alebo nie... a do uruguaja je to predsa len dlhá cesta, tak neviem, ako to chce zorganizovať, podrobnosti som nezisťovala...bože 22 ročná holka a takto si doje.e život...šak jej sestra pred nedávnom bojovala s rakovinou, matka jej umrela, otec žije na hranici chudoby a ona si len tak odíde...normálne nervy mám na ňu...takto celú rodinu okašľľať...a stavím sa, že v base im bude vypisovať kilometrové listy ako ich veľmi ľúbi... čistý sebec táto holka
pobyt v base ju nauci, co je v zivote dolezite, i tebe by pomohol, Ladynka
Ty sa nemas co nervacit, ked je na ambasade, je v bezpeci, oni ju dopravia domov. A ked je s nou sestra v spojeni, nech jej povie, nech nespekuluje s utekom, lebo moze v tej base lahko skoncit.