Ovulacia ako prebieha

Príspevok v téme: Ovulacia ako prebieha
kalamajka

ahojte velmi rada by som chcela uz otehotniet stale citam na nete o ovulacii plodnych dnoch atd...ale neviem ci tomu rozumiem spravne-mozte mi prosim niekto spravne vysvetlit ako prebieha ta ovulacia?ja si to myslim takto-skonci menstruacia a po par dnoch-nejaky tyzden dva zacina ovulacia po jej skonceni sa uvolni vajicko z vajecnikov ktore je pripravene na oplodnenie,ked sa do 24 hodin neoplodni,tak vajicko sa zacne uvlonovat spolu s krvou von teda s menstruaciou....chapem to spravne?ak nie tak ma prosim opravte vdaka.

Fleur-de-lis

ovulácia je samotné uvoľnenie vajíčka, trvá krátko.
Ak chceš vedieť kedy ju máš, môžeš si počas cyklu merať každé ráno v približne rovnaký čas teplotu pod jazykom (min 3minúty). V deň, keď ti teplota stúpne v porovnaní s teplotami z posledných 6 dní, tak prebehla ovulácia.
Ovulácia prebehne približne v polovici cyklu, ale je to rôzne, môže prísť aj až na 20. deň.

K otehotneniu môže ale dôjsť aj keď bol pohlavný styk pár dní pred ovuláciou, totiž spermie prežijú v hliene aj pár dní.

zewa

Dajme tomu, ze mas 28 dnovy cyklus. Prvym dnom cyklu sa berie den kedy ti zacina menstruacia. Odplavuje sa neoplodnene vajicko. Postupne dozrieva vo vajecniku dalsie vajicko a asi 14 dni od prveho dna cyklu sa z vajecnika uvolni do vajcovodu a to je ta ovulacia. Vajicko caka na oplodnenie vo vajcovode. Spermie tu nan vsak mozu cakat uz 48 hodin vopred cize od 12 dna, lebo preziju. No a ak sa v ten den nestretne vajicko so spermiou vo vajcovode, tak pokracuje do maternice neoplodnene a po tych 14 dnoch nastava menstruacia a cele sa to opakuje. Avsak niekedy je vajicko schopne oplodnenia aj neskor ako na ten 14 den. Lebo inak by nebola sranda :)