Otazka pre RNG - ureaplazma

Príspevok v téme: Otazka pre RNG - ureaplazma
Lia84

Zdravim Vas RNG.
Cely problem zacal tym, ked moj priatel v sept. pocitoval palenie rano pri moceni a vravel, ze mu ako keby hnis kvapkal z trubice. Prestali sme spolu spavat, este na zaciatku, ked sme to aj skusali, tak ma to palilo, svrbelo a jeho palilo tiez. Ja som cakala na preventivku na gynekologii, tam mi v novembri zistili zapal krcka, odobrala mi stery a vysli mi pozitivne ureaplazmy a kvasinky. Nasadila mi dr atb doxycycline, tento tyzden, koncim v nedelu a uz od pondelka drzim protikvasinkovu kuru, ktoru uvadzate na svojej stranke, mam zakupeny citricidal professional aj oreganove kapsule 90ks, probiotika, psylium...Uz vlastne dva tyzdne nejem ziadny cukor, ani ovocie a pomaly si redukujem sacharidy zo stravy.
A teraz k priatelovi...na koznom mu zobrali stery, aj krv...dnes si bol pre vysledky a vsetko negativne, len mal zvysene protilatky na chlamydie, ale dr tvrdila, ze to mozno davno prekonal chlamydiu a tie protilatky v tom tele su stale.
Moja gynekologicka vravi, ze je nutne, aby aj moj priatel uzival doxycycline, ze ureu musi mat na 100%. Myslite, ze je to skutocne tak??? Jeho tazkosti sa uz zmiernili, kazdy den si davame kurkumu s ciernym korenim, zazvor, skoricu, lyzin s Ceckom, rybi olej a este som myslela, ze mu nasadim brusnice, kde je 585mg extrakt plus zihlava. Plus by pil so mnou citricidal (kolko kvapiek? jemu 1kvapka na 2kg vahy? ci menej?)
Nepaci sa mi, ze si aj on PREVENTIVNE musi nasadit atb...zbytocne si oslabi svoju imunitu.Co si o tom myslite? Je mozne, ze mu odobrali blbo stery? Citali sme kdesi v metodike kultivacie na tieto pliagy, ze v jeden den by sa nemalo brat viac sterov, kedze potom vysledky mozu byt skreslene a jemu odobrali naraz 5 sterov, hm. Myslite, ze by si to mal dat znova skontrolovat u urologa? Vopred dakujem velmi pekne

RNG

Na mykolazmy odporucam extrakt z olivovych listov v davke 3 x 300 mg oleuropeinu, co najdes v 3 x 2 kapsuliach toho silnejsieho zo Swansonvitamins.com a tiez 2 x 15 kvapiek z kazdeho samento, coumanda a banderol, to zase najdes v Iherb.com.

Lia84

prosim RNG napiste mi mnozstva, ake by som mala uzivat, bola som dlhodobo v zahranici a konecne som sa k tomu dostala. Dakujem

Lia84

dakujem Vam RNG, doplnky si teda objednam z iherb, prosim este mi napiste, ako dlho mam ktore doplnky uzivat a v akych mnozstvach dakujem

RNG

Lia toto forum zakazuje pisanie zdrojov doplnkov ako nedovolenu reklamu. Ale mi dovolia poradit aspon zdroje, pozri napr na Iherb.com.
D-manosa odhakne rozne mikroby zo sliznic, nie len streptokoky.
Ale mykoplazmy su vnutrobunecne parazity tj nie su zahaknute zvonku na bunky, takze pochybujem ze na tie je D-manose uzitocna.
Rozhodne ale extrakt z olivovych listov, samento, coumanda, banderol a dobra probioticka flora v crevach(tj brat mikrovlakniny a probiotika) plus odmaskovanie NAC tu moze pomoct.

Lia84

Zdravím pán RNG,
píšem Vám ohľadom tej ureaplazmy, ktorú mi gynekologička liečila doxyhexalom. Bola som minulý týždeň na steroch a urea zase pozitívna. vtedy po atb liečbe som dodržiavala prísnu protiplesňovú diétu, ktorá krásne zabrala (citricidal, karvakrol, kokosový olej, probiotikí, žiadne sacharidy) a kvasinky mám negatívne. Len som na seba naštvaná, že keď som užívala tie atb, tak som si nedovážila NAC na to odmaskovanie biofilmov. Lekárka mi zas dnes predpísala ďalšie atb, ktoré uz odmietam užívať. Prosím poraďte mi presne, ktoré doplnky si mám kúpiť, ja viem, je ich veľa, ale momentálne som nezamestnaná a pokiaľ vyslovene nejaký doplnok nepotrebujem, nerada by som ho kupovala. Inak žiadne ťažkosti nemám, žiadne výtoky, bolesti brucha, cítim sa skvelo, ale toto ma ubíja a pritom čítam, že to má hrozne veľa sexuálne aktívnych ľudí. Priateľovi zobrali zase stery, lebo sa mojej gynekologičke nezdalo, že on to nemá a fakt má všetko negatívne a vraj je to najpresnejšia metóda.
K tým doplnkom:
- mám zase piť citricidal 14 dní?
- potrebujem aj D manosu, ak nemám problémy so streptokokmi?
- berberine sa mi na slov. trhu veľmi ťažko zháňa a iherb a swanson má veľmi drahé poštovné, myslela som objednať 25g -odkaz odstránený-
mám si dávať 1g do litra vody a popíjať po celý deň ako citricidal? koľko dní sa to užíva?
- NAC 2x600mg
a extrakt z olivových listov, tam jde je 20% oleuropeinu. Koĺko dní

Prosím poraďte mi, už som zúfalá. Ďakujem

RNG

Mykoplazmy a ureaplazmy sa daju zle diagnozovat, lebo je trik doslova ich mnozit/kultivovat.A ine testy tiez su znacne nepresne.

nechápem777

ahoj .... neviem ako to je ale poviem ti môj prípad... dva roky som mala problémy vkuse som bola u gynekologa... robil mi ster na chlamydie ureaplazmy aj mykoplazmy a všetko negativné. Zašla som po 2 rokoch inému gynekologovi ten pri popise mojich problémov mi spravil sám stery na chlam. urea a mykop. a všetko pozitívne.... :O ..... na jednej strane ma to zaskočilo že som mohla by dávno vyliečená a mať po problémoch a na druhej strane som sa potešila že snaď už nebudem mať problémy. Neviem kde nastala chyba či pri gyneklogovi alebo laboratorií.

Treba sa liečiť aj priateľ sa liečil aj ja

veľa šťastia

RNG

Na ten citricidal je to zhruba 1 kvapka na 2 kg vahy.
Ale ureaplazma tvori biofilmy ktore treba rozbit/odmaskovat serrapeptazou alebo NAC, inac sa do nej nedostane dostatok antimikrobialnych latok, vcitane aj atb, ked to niekto chce pouzit. Osobne pouzivam len neskodne prirodne antimikrobialne, ktore maju mnohe aj tak ovela sirsi zaber, ako atb a naviac nenicia probioticku mikrofloru, ked ich nepouzivas privela naraz ale rozdelis do mnohycy davok.
Odporucam aj berberine aj D-manozu, ktore tiez pomahaju na mnohe urinarne nakazy. Berberine je ucinna latka z brusnic/cranberry, ale je ovela viac koncentrovana, ako mas v brusniciach.

ised

Ahoj, ja som tiez mala ureu a moj partner sa liecil tiez, bohuzial on odmietol ist na vyter ale aj tak dostal lieky.
Po pol roku sme boli obaja na kontrole /uz aj on/ a chvalabohu negativne.

Ja som o tomto vela studovala, ale VZDY sa musi liecit aj partner, kedze je to pohlavne prenosne!
A k tomu vyteru tvojho partnera, mne dr. vysvetlovala, ze mu to vyter nemusi ukazat, kedze doktori robia vyter iba zo "zaciatku" hlbsie doktori odmietaju ist pretoze to muzov boli.

Snad som pomohla :) vela stastia