Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Úzkostná porucha - otázka na RNG

Príspevok v téme: Úzkostná porucha - otázka na RNG
melinda K

Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť, či by ste mi mohli doporučiť konkrétne prípravky na úzkostnú poruchu. Totiž moja psychika nefunguje tak ako by mala, pociťujem neustále úzkostné stavy a neustále musím premýšľať. Niekedy sa premýšľania neviem zbaviť, pretože mám vytvorený taký ochranný mechanizmus, že sa snažím neustále na niečo prísť, a tým zredukovať úzkosť. Liečim sa aj antidepresívami, ktoré pomaly vysádzam, pretože sa snažíme s manželom o bábo. Vplyvom AD sa mám super, viem si konečne užívať radosti života, ale chcela by som ich nahradiť za niečo prírodné, rovnako účinkujúce. Za Vaše rady Vám ďakujem!

RNG

Jerry 74, firma iherb.com zasiela aj na Slovensko, dokonca maju npre prvonakupcu aj zlavu. Na precistenie pecene je dobre brat aspon 3 tyzdne protokol dr Berksona, pozri na google.sk pod mojim nickom a slovom pecen.
Kvalitny vytazok z lubovnika(St Johns Wort) je napr vyrobok firmy Paradise Herbvs, pod nazvom St John's Wort. Tento obsahuje totiz na rozdiel od velkej vacsiny vyrobkov nieken hypericin, ale aj hyperforin a teda v odporucenej narazovej davke 3 kapsule je zhruba 3 mg hypericinu a 30 mg hyperforinu. Samozrejme to beries len vtedy, ked ocakavas stres alebo depresne davove situacie. Bezne si telo ma normalne poradit samo, len v strese je spotreba neurotransmiterov tak velka, ze sa moze dostavit nedostatok=depresia a ine nervove problemy.

jerry74

Ahoj RNG.Da sa kvalitny St Johns Wort kupit aj na Slovensku,alebo je k dostaniu len v zahranici?15 rokov bojujem z uzkostou,bral som rozne antidepresiva+benzodiazepiny...momentalne trittico+neurol.Som HbsAg pozitivny,celk.bilirubin stale nad 50,konj.bilirubin nad 15,ostatne pec.hodnoty v norme.Bojim sa o pecen,chcel by som fungovat bez chemie...zasiela Par.Herbs sj na svk?Ako postupovat pri objednavke?Dakujem.

RNG

Ukludnuje aj L-theanine, aj vitaminy B pod nazvom Stress B plus C, a kedze sa neurotransmitery spotrebuvaju velmi nepravidelne, tak ich staci adresovat len v pripade potreby. Menovany vyrobok firmy Paradise Herb mojej zene zaberie asi po 1.5 hodine(niekedy ho berie aj dopredu, lebo ocakava stresove situacie) a ucinok trva vyse 8 hodin. Berie to snad 1-2 krat tyzdenne ale nosi 3 kapsule v krabicke vzdy so sebou, keby nahodou niekde bol na nu privelky stress.
Na znizenie prolaktinu je dobre brat yam, davka diosgeninu na ucinok musi byt okolo 200 mg denne, co najdes napr v 5 kapsuliach toho, co predava Swansonvitamins.com

melinda K

Pán RNG, a prosím Vás ten prípravok St John's Wort sa užíva pravidelne alebo iba podľa potreby?

semka, ja mám Sertralin Actavis, brala som 150 mg denne, zabrali mi asi po 2 mesiacoch...čo sa týka vedľajších účinkov, tak mi práve zistili zvýšenú hladinu prolaktínu, a keďže sa snažíme o bábo, tak ich teraz znižujem...iné vedľajšie účinky som nepostrehla, možno únava a ráno ťažko vstávam z postele :) Ale ja cítim, že tie lieky potrebujem...veci ma ťažšie vytočia a nemám hlavne potrebu riešiť problémy celého sveta...

RNG

Na rozne poruchy mozu byt uzitocne napr L-theanine(ukludnuje), St John's Wort(mechanizmus SSRI, SNRI plus zvysuje GABA a dopamin)
Moja zena berie obcas narazovu davku 3 kapsule firmy Paradise Herbs, ine neobsahuju obae ucinne latku ako hypericin(3 mg v 3 kapsuliach ) a hyperforin (30 mg)

semka22

ahoj melinda mna by zaujimalo ake AD beries a ako dlho si ich uzivala kym ti spravne zabrali. a ci si mala nejake vedlajsie ucinky