Mam 15. Neviem, co sa to so mnou deje, no uspokojuje ma, ked sa o mna druhi boja. Teda nie vsetci, myslim ucitelov v skole alebo niekoho podobneho, vsetkych okrem rodiny. V skole sa pretvarujem, ze mi je zle, aj to ze som odpadla, dokonca som bola ochotna si naschval zlomit prst. A to len preto, ze mi robi dobre, ked sa o mna staraju. POmozte mi. Co to so mnou je? Robia to aj ini?
Mam rada, ked sa o mna druhi boja
Ano staram sa o mladsieho brata.
No pozornost doma mam akurat tak ked mi nadavaju a kricia na mna.
Moje sebavedomie na tom nie je moc dobre, kedze uz dva roky mam bulimiu. A nie som psychopat
a este jedna otazka: staras sa ty o niekoho? alebo musela si sa starat? (napr. mladsi surodenec)
vies, ak nie, tak casom sa to obrati proti tebe
takych ludi je inak hrozne vela, len casom to prestava byt ok, su povazovani za hypochondrov, histrionov, egocentrikov, rozmaznanych frackov, vsetko sa toci okolo nich, ale oni sami zaberaju miesto AJ pre tych inych - kazdy na svete ma svoje miesto a zasluhuje pozornost, aj ty, aj ini ludia
asi nemas k sebe samej dobry vztah - ono pozornost a opateru si totizto mozes dat aj sama sebe, uz si nad tym premyslala?
robia to aj deti, aj mladistvi, aj dospeli, nie vsetko spada pod neskodne rozpätie, vie to prejst do chorobneho stadia
zakladom ostava otazka: PRECO nedokazes vyjadrit svoje potreby - napr. potrebu mat pocit, ze ta niekto uprimne ma rad, dostane sa ti pozornosti, opatery, starostlivosti, takym sposobom, aby si sa nemusela uchylovat k tymto manipulativnym technikam a vlastne zavadzaniu okolia?
dalej - ti druhi, ktori naozaj o teba maju obavu, ma to nasledky - si si toho vedoma? od ich casu, cez ich negativne emocie (strach atd.) az po dalsie
strhavas na seba pozornost, ano- CO v tebe potrebuje teda pozornost, co ta trapi, s cim si nevies dat rady, citis sa neviditelna, odstrkovana, citis, ze uz nemozes byt (vekovo) dieta a vyzaduje sa aby si pomaly dospela a prevzala za seba zodpovednost, ale tebe detinska uloha vyhovuje a nechces z nej von?
mas doma malo pozornosti? mas sa s kym porozpravat o tom, co ta trapi - mas v niekoho naozajstnu doveru?
mas sa o koho opriet?
casom sa to zafixuje a ludia ako ty prechadzaju k horsim a horsim fazam a stupnuju to, takze by bolo fajn zodpovedat si tie otazky uprimne sama sebe
Niekedy to robia dospievajuci, aby uputali pozornost. No niekedy tu pozornost chcu lebo maju problem a nevedia inak nan upozornit a dufaju, ze takymto spravanim to okoliu napovedia, ze im nieco je. Tak sa pytam, trapi ta nieco?
Tiež mam 15 a presne tento isty problem.
Hm,nedostatok pozornosti ti chýba...skús si nájsť priateľov ale ozajstných. Alebo skús naopak konať niečo, z čoho budeš mať oveľa lepší pocit. Mne osobne sa osvedčil jeden a ten prebil všetko. Je to nezištná a účinná pomoc druhému človeku. A následná spätná väzba. Obyčajné ďakujem je veľmi zázračné slovíčko a podľa mňa zahreje dušu viac ako tisíc duší, ktoré ťa ľutujú.
ono je to podľa mňa preto, že potrebuješ cítiť niečiu opateru, u starých ľudí je to podobné, sú osamelí a vzbudzujú na seba pozornosť a chcú aby sa o nich niekto staral, myslím napr. časté návštevy lekárov...neboj, keď si nájdeš priateľa, prídeš na iné myšlienky :)
Kedysi som to robila tiež. Predstierala som kolapsy. Ale veľmi rýchlo ma to prešlo, keď som začala kolabovať naozaj, keď mi zistili epilepsiu, keď sa to stalo pre mňa príťažou. Dávaj si teda pozor, aby sa ti to nevypomstilo. Každá akcia vyvoláva reakciu, a po tom ty práve túžiš, ale možno sa to zvrtne a tvoja akcia vyvolá reakciu, že ochorieš naozaj a závažnejšie, takže ani nebudeš musieť nič predstierať. A ver, že potom budeš ľutovať.
Ahoj sidonia587
Podla Maslow-ovej pyramidy potrieb, si vlastne niekde pri vrchole, kedy sama uz svet tvoris podla seba.
Resp. si kusok pred tym, mas potrebu aby sa cely svet na teba dival. Velmi rychlo pocitis a pochopis ake prazdne je nic nerobenie.
Je to tuzba tvorit co sa snazis interpretovat v sebe. Je to tvoja tvoriva cinnost aky svet chces tvorit. Spatna vazba potesi ze ludia su radi.
Ale si to ty kto tvori. Zameraj sa na to co ta bavi a venuj sa tomu cele dni.
Mal som podobnú kamarátku čo to robila okoliu a hlavne priateľovi, ktorý ked sa s nou rozišiel sa pokúsila o samovraždu aby ju neopustil. Si ešte mladá viem, že ked ti niekto napíše aby si našla pomoc tak to budeš odmietať ale predídeš k problém v budúcnosti kde sa to bude zhoršovať lebo prichádzaš do emotívnej časti veku.