Nekaká aj 5 dní!

ele

moja dcerka to mala teza doktorka nam poradila aby som jej kazdy den dala take tric styri kvapky pomarancovej stavy a ono to naozaj funguje po dvoch dnoch sa totalne pokadila a potom uz bolo vsetko dobre

RNG

Laxativa su skodlive. ZHlavne synteticke.
Na vsetky doplnky vyzivy musia vyrobcovia standardne napisat, ze to maemaju pouziivat pre deti ,tehotne a kojace matky.
To vsak neznamena, ze by niekto poznal pripad, kde by to spomenutym skodilo.
Psylium su len plevy indickeho zrna(plantago ovata, skorocel indicky?)
Lekari odporucaju dnes jest celozrnne produkty tj aj obsahujuce plevy. A nikde na nich nie je napisane ze to nie je vhodne pre deti ci tehotne alebo kojace!
Opatrnost s psyliom je na mieste, kedze deti pre svoju vahu maju davku maly zlomok odporucanej. A kedze psyllium pohlti 50 nasobok vody,musi sa pouzivat s mnozstvom vody, inac moze sposobit problemy a blokady v crevach=presny opak dovodu pre originalme pouzivanie na pravidelnost stolice(teda aj tiez absorbciu a cistenie v crevach)

71gloria

Duphalac nám odporučila pediatrička, vzhľadom na mechanizmus jeho účinku neovplyvňuje a nepoškodzuje bunky črevnej sliznice,vraj neuškodí ani dlhodobo

pagabri

Vlákninu pridávame do všetkého, psylium píšu, že pre deti nie je vhodné. Ovocie, zelenina atd. Dokáže to zadržať, ani hry nepomohli, je už prefíkaná. Laxatívam sme sa zatiaľ bránili, nie je to riziko?

zlata

skus to formou nejakej hry pri vysadzani na zachodik.alebo by zo zaciatku mozno pomohla aj slubena odmena za vykakanie.

71gloria

Mala som podobný problém s dcérou.Prestala tlačiť, oslabil sa vyprázdňovací reflex. Pomohol Duphalac, dobre účinkujú aj zrelé šťavnaté hrušky.

RNG

Psylium, viac vlaknin a zeleniny.Probiotikum. Pri prisis dlhom traviacom cykle mozu sa bakterie premnozit v traviacom trakte , hlavne skodlive a toxiny zdegeneruju steny creva na nefunkcne. Lekari to operuju resekciou.
Zasasa je ale tomu predist, a nie nechat sa rezat.
My sme mali taky pripad v rodine...