Vzťah syna k rodičom

Príspevok v téme: Vzťah syna k rodičom
moca

Veľmi ma sklamal náš dospelý syn, je rozvedený a za tých pár rokov mal niekoľko vážnych vzťahov.vždy sme to aj s manželom akceptovali,ale v poslednej dobe keď sa zasa rozišiel s priateľkou,tak sme mu nato povedali svoj názor.Veľmi ho to rozčúlilo a vynadal nám. dosť nás pourážal. pol roka sa s nami nebavil.Potom prišiel na môj podnet, dúfala som,že sa všetko vyjasní a bude dobre.Zdalo sa, že áno,no poslal nám sms, že sme sa k nemu nechovali dobre ako k synovi atď.Keď som mu napísala,že sme od neho čakali,že sa nám /rodičom/ aspoň ospravedlní, tak nám napísal že k nám nemá úctu,že ju nemá mať začo a ďalšie veci,čo sa mi nechce ani písať.Veľmi sa nás to dotklo,pretože nemá nato dôvod,vždy sme sa mu snažili pomôcť,aj sme spolu dobre vychádzali,nechápeme prečo takto koná.Zase spolu nekomunikujeme a ja neviem čo robiť,máme ho radi aj napriek tomu ako nám poubližoval.

moca

možno to vyzerá tak, že sa mu staráme do života,ale vždy sme ticho znášali jeho maniere, až teraz sme mu povedali čo si o tom myslíme a sme zlí

moca

hlavu hore, ďakujem za pekné slová, vystihla si to presne, niečo sa v ňom hromadilo, ale nikdy nám to nepovedal,vždy sa "hral na dobrého syna", chceli by sme si to s ním vydiskutovať,ale on je dosť tvrdohlavý, veľmi vzťahovačný.

hlavu hore

Už je, ako píšeš, dospelý, asi vnútri aj sám cíti, že nežije usporiadane a nechce si to priznať, o to horšie to asi prizná pred vami, keď mu to vy ako rodičia otvorene poviete. Kým sám nebude chcieť, neprizná to. To, čo vám povedal, asi nebol len taký chvíľkový popud, možno sa to v ňom hromadilo dlhšie, ktovie na čo všetko z minulosti pri tom myslel a čo bolo medzi vami. Má svoje videnie situácie. Najlepšie by bolo si to nejako v pokoji vydiskutovať, len asi tomu nebude prístupný. Nech už medzi vami bolo čokoľvek, základnú úctu k rodičom by mal mať a nadávať na nich by si nemal dovoliť. V tomto sa mýli a nevidí to. Také slová dieťaťa vedia rodičov dosť zraniť.

Je potrebná zmena v jeho zmýšľaní. V tomto veku však už na neho nemáte dosah. Preto tu už pomôže len modlitba. Sv. Monika sa za obrátenie svojho syna modlila roky. Je dobre, že váš syn má niekoho, kto sa za neho modlí. Keď boli naše deti malé, hovorili sme im o Bohu. Keď vyrástli, hovoríme Bohu o svojich deťoch. Moca, buď trpezlivá, dôveruj a obetuj svoje utrpenie Bohu.

moca

zuzi, povedali sme mu, že sa nám nepáči keď stále mení partnerky, vždy bola zlá tá partnerka /podľa neho/ bol ženatý 7 rokov a 10 ročného syna, veď ten chlapec si stále zvyká na nejaké nove tety