Veľmi ma sklamal náš dospelý syn, je rozvedený a za tých pár rokov mal niekoľko vážnych vzťahov.vždy sme to aj s manželom akceptovali,ale v poslednej dobe keď sa zasa rozišiel s priateľkou,tak sme mu nato povedali svoj názor.Veľmi ho to rozčúlilo a vynadal nám. dosť nás pourážal. pol roka sa s nami nebavil.Potom prišiel na môj podnet, dúfala som,že sa všetko vyjasní a bude dobre.Zdalo sa, že áno,no poslal nám sms, že sme sa k nemu nechovali dobre ako k synovi atď.Keď som mu napísala,že sme od neho čakali,že sa nám /rodičom/ aspoň ospravedlní, tak nám napísal že k nám nemá úctu,že ju nemá mať začo a ďalšie veci,čo sa mi nechce ani písať.Veľmi sa nás to dotklo,pretože nemá nato dôvod,vždy sme sa mu snažili pomôcť,aj sme spolu dobre vychádzali,nechápeme prečo takto koná.Zase spolu nekomunikujeme a ja neviem čo robiť,máme ho radi aj napriek tomu ako nám poubližoval.
Vzťah syna k rodičom
mozno su v tom drogy....
Cariboo, asi je to tak, že mu to vyhovuje,ale nám nie, je nám to veľmi ľúto, že kvôli jeho manierom sa teraz hneváme.
To je hrozne ked chlap posle zenu na potrat :/ asi si ani nezasluzi najst partnerku.
moca, prajem vela sil a nevycitajte si sucasnu situaciu. Viac ludi tu napisalo,ze ste mu jeho chyby nemali pripominat a starat sa mu do zivota, ale niekedy treba aby nam druhi nastavili zrkadlo, hoci sa nam to nepaci. Hneva sa lebo mu to vyhovuje.
sweater, pekne napísané, bolí to, že je z neho taký dilino-fakt, nikdy by som si nemyslela že to os vojom synovi poviem.my by sme sa mu ani do tohto posledného vzťahu nemontovali, ale už bola druhá čo ju poslal na potrat.
Ďakujem Vám všetkým za reakcie, máte pravdu vo veľa veciach a budem sa snažiť si z toho niečo vziať.
thma - veľmi rada by som sa dozvedela od jeho býv. manželky niečo viac,ale bohužiaľ nie sme v kontakte a ešte je tam aj rečová bariéra.syn žije v zahraničí a jeho ex. je odtiaľ.O to všetko je to horšie aj čo sa týka nášho vnuka.
Neraz som pozorovala svojich rodičov a ich komunikáciu. Otec je tiež veľmi výbušný a tvrdohlavý, náladový. Ale nepamätám sa ani raz, že by si priznal vinu, alebo že by sa ospravedlnil. Hádky vyvolával zväčša on, neznášal akékoľvek výčitky, ani len miene naznačenie, že on v niečom chybuje, alebo že sa nespráva tak, ako by sa patrilo. Mama je jeho druhá manželka a keď sa s ním zoznámila, vraj jej babka - otcova mama - hovorila, že to s ním nebude mať ľahké, lebo je o otcovi. Deda som nepoznala, zomrel predtým ako som sa narodila. Ale vraj mal veľmi zlú povahu. Nepil ani nikoho nebil, ale ustavične niečo vyčítal, poučoval, chyby mali vždy tí druhí, nikdy nie on. Môj otec je presne taký istý. Mame som sa neraz čudovala, prečo po hádke vždy ona príde za otcom ako prvá, pohladí ho, alebo sa k nemu pritúli, hoci chybu spravil on. Povedala na to, že otec je trucovitý a zakomplexovaný, že preto je taký nedôtklivý. Preto si nikdy neprizná chybu, lebo si myslí, že by sa tým zhodil. Mama tvrdí, že múdrejší ustúpi, že keby otcovi opätovala tým, čo robí on sám, tak by sa spolu nerozprávali do súdneho dňa. Zaujímavé je, že hoci sa otec vie strašne rozčúliť a nakričať aj na mamu, akonáhle k nemu príde a pohladí ho, okamžite je namäkko. Hneď je po hneve. Neviem, či niekde vovnútri tuší, že je to on, čo má takú zlú komplikovanú povahu a že mama je vlastne anjel, keď s ním zaobchádza v rukavičkách. Možno áno, ale možno si to ani v duchu neprizná. Nie každá žena dokáže zvládnuť takéhoto chlapa. Moja mama na to vynašla taktiku. V hádke nikdy nič nevyčíta, nikdy nekričí, vždy je pokojná a len veľmi jemne argumentuje, ale aj to len vtedy, keď je to nevyhnutné, keď jej otec tvrdo vyčíta niečo, za čo ani nemôže alebo to nespôsobila. Aj napriek jej jemnosti otec vybuchuje a kričí, pretože potrebuje zo seba zmyť vinu alebo len vyhodiť negatívnu energiu.
Prečo to tu píšem: chcem tým povedať, že na každého človeka niečo platí, určite aj na vášho syna. Možno patrí medzi ľudí, ktorí neznášajú akúkoľvek výčitku alebo hodnotenie jeho správania. Ak je to tak, zdržte sa akejkoľvek kritiky. Vaše odsudzovanie tak či tak nezmení jeho správanie. Možno má problémy s partnerkami kvôli svojej neznášanlivej povahe. Viete napr. prečo sa rozviedol? Stretávate sa s jeho bývalou manželkou? Aký s ňou máte vzťah? Ona by vám možno vedela povedať, kde bol kameň úrazu a čo bolo príčinou ich rozvodu. Možno by vám vedela aj poradiť čo na neho platí, aj keď jej vzťah s ním nevyšiel. Nejaké skúsenosti s ním aj tak má.
decka by si urcite mali vazit rodicov, teda ak sa samozrejme snazili dat decku len to najlepsie a mali s nim len tie najlepsie umysli od mala, to aby som zas netvrdil ze treba respektovat tyranov a podobne individua. ale tiez si treba uvedomit ze vy ste ho splodili to sice ano ale jeho zivot vam neprislucha a nepatri, nemate vobec ziadne pravo ho kontrolovat alebo nejakym sposobom sa pokusat riadit. trufnem si povedat ze ako vacsina ludi na svete aj on sa snazi robit ako najlepsie vie ale urcite aj sami chapete ze to casto nieje dost. clovek nepotrebuje vacsinou mat vyhadzovane na oci veci o ktorych sam vie ze dodrbal no, aspon si myslim. ale to ze sa k vam zachoval tak nepekne je smutne. treba to zas brat tak ze niektori ludia su vybusny a casto povedia veci ktore ich vo vnutry trapia ale nedokazu sa ospravedlnit aj ked ich to vo vnutri zoziera, no na druhu stranu je s vami ochotny prerusit kontakt na tak dlho bez problemov a vycitiek ako to vyzera, tak mozno je len jednoducho taky hulvacky dilino, pardon za vyraz, nechcem sa vas dotknut ani nic. proste casto sa stane ze akokolvek velmi sa rodicia snazia decka vychovat, nakonec z nich vyrastu paka... tym netvrdim ze ten vas k nim parti, chcem len povedat ze sa zato neobvinujte ale skuste prestat analizovat ako a preco sa takto chova. druhych ludi sa da pochopit len vynimocne. skuste to s nim urovnat a viac sa mu nepidlit do zivota, jedine ked tak ho podporit nejako. vsak tych deciek ma clovek len zopar za zivot na koniec, no nie?
akoz ejeho reakcia bola neprimerana ale nechapem co je na tom zle ked mal viac partneriek... proste to nevyslo a urcite z toho ani on nieje nadseny... to je ako povedat znasilennej zenskej ze sa vam nepaci ze sa nechava znasilnovat..
Hlavne si uvedomte ze uz nema 5 rokov aby ste ho za daco karhali ako maleho chlapca, ked ho neakceptujete ako rovnocenneho partnera tak to budete mat tazke.
Jo a muzi to vyslovene neznasaju. Podla mna vie ze spravil chybu a nie je nutne mu to pripominat z vasej strany.
On urcite v kutiku duse vedel, ze ten zivot, ktory viedol a vedie nie je spravny, ale kedze ste mu to uz aj vy dali najavo, nahnevalo ho to.
Kolkokrat v zivote som si aj ja uvedomila, ze som urobila nejaku tu chybu a v tichosti lutovala, ale ked spustili uz aj moji rodicia, tak ma to doslova nasralo a vybuchla som. Pritom som vedela, ze maju pravdu...ale od rodicov sa mi to tazko pocuvalo.
Ak je vas syn tvrdohlavy a vztahovacny, bude s nim problem komunikovat. Treba ho nechat teraz vychladnut a zrejme len cas ukaze, ci sa aspon trochu umudri.