S priatelom sme spolu takmer dva a pol roka. Cele to zacalo len akymsi flirtom, mala to byt len taka letna laska (plus pre mna balzam na moje ubolene srdiecko, kedze mi v tom case stroskotal vztah) Avsak z flirtu sa vyklula obrovska zamilovanost. Prvy rok nasho vztahu bol ako z rozpravky. Rozumeli sme. A po sexualnej stranke, fuu, tak to ani nehovorim :) Boli sme non stop nenasytni :) Druhy rok bol tiez celkom fajn, no uz vtedy som zacala citit, ze ta moja prvotna zamilovanost pomalicky opadava, no laska sa nevyvija. Po nasom dvojrocnom vyroci to u mna zacalo byt uz kriticke. A v podstate aj stale je. Ja uz ani nepocitujem k nemu sexualnu tuzbu, nechyba mi, ak nie je v mojej pritomnosti. A pritom on nic neurobil. Prave naopak. Je ku mne az prilis dobry, tolerantny, neziarli, mam pri nom maximalnu volnost, zniesol by mi aj modre z neba. Ja si to na nom tak velmi vazim, najma tu tolerantnost voci mojej osobe, pretože ja som ozaj niekedy zlozita a komplikovana povaha. Je mi s nim dobre, mam ho rada, no tak na 99 percent citim, ze laska to nie je. Preto sa pytam. Staci mat rad? Ja naozaj neviem. Urcite si vsimol tu moju odmeranost, resp co sa tyka sexualneho problemu, som mu hovorila, ze mi len hormony blbnu, a zlaty, ze nevadi, ze on ma k nicomu nutit nebude a bude trpezlivy. No chapete? On je tak skvely chlap!!!!!!! Myslim, ze by si zasluzil osobku po svojom boku, co ho bude ozaj milovat. A najma, co bude po nom tuzit aj fyzicky. No zaroven si neviem predstavit, ze by som sa s nim rozisla, ze uz by nebol sucastou mojho zivota. Pri kazdej jednej takej predstave sa mi tlacia slzy do oci. Pozname si rodiny, mame spolocnych kamaratov, ...och. Aj som mozno rozmyslala nad tym, ze mam len take blbe obdobie a ze snad sa tie moje city k nemu opat napravia do povodneho stavu,i ked o tom dost pochybujem :( Ked mu mam povedat milujem ta, tak to uz nie je ani spontanne, vzdy si musim pripominat, aby som mu to povedala, rovnako aj so slovickom chybas mi. Vzdy pri tychto slovach podavam tak perfektny herecky vykon. Preco mam taky bordel v hlave? A ceresnicka na torte je, ze sa mi pred par dnami ozval pan xyz, s ktorym mi nevysiel vztah, co som spominala na zaciatku mojho prispevku. Takze to uz je taka dilema, ze naozaj neviem ako dalej. C robit, co je spravne a co nie...Co si o tom celom myslite? Najhorsie je, ze mu nechcem ublizit. I ked mozno i to je cesta, ako priniest stastie nam obom...
Staci to?
Ďakujem za Vaše reakcie.
Opora, práveže mne tak o ten sex ani nejde. Nie že by mi nechýbal, ale skôr pociťujem ľútosť voči môjmu partnerovi. Lebo z jeho strany túžba je a obrovská. No žiaľ nasilu sa to nedá. Aspoň u mňa nie :( Ozaj nehľadám len plytký sexuálny vzťah, z toho som už vyrástla.
Ako ste aj písali, chcem zahodiť všetko pekné, skvelého chlapa. Veď o to ide. Toho sa práve bojím, že ak to celé nechám tak a vycúvam zo vzťahu, neskôr si uvedomím, že to bola chyba a viem, že vtedy už bude na slzy neskoro. Na strane druhej poznám samú seba a bude ma stále v hlave mátať myšlienka, že čo ak ti bude lepšie, keď sa rozíde, čo ak bude lepšie Vám obom, čo ak tam v tom veľkom svete ešte len čaká na teba ten pravý. Ja sa bojím toho, že nedokážem žiť s predstavou, že budem mať po zbytok života niekoho, s kým mam len akýsi kamarátsky vzťah. Viete, ja nechcem byť len spokojná, ale hlavne šťastná. A to žiaľ do istej roviny nie som. Tak, ako žena túťi byť milovaná, rovnako túži byť milujúca a opätovať city. Či to už sa vo svete nenosí. Každý je s každým len preto, že im to vyhovuje? Ja naozaj neviem, veľmi ma to trápi, zvnútra zožiera, neviem nájsť pokoj...
Čo sa týka bývalého. Ja neviem, ale možno žijem v akomsi rozprávkovom svete, kde platí, že stará láska nehrdzavie. Mam o sebe mienku, že som rozumná baba, ale čo sa týka vzťahových vecí, zakopte ma pod zem...
Každopádne ešte raz ďakujem za Vaše reakcie na moju situáciu, kľudne píšte ďalej, rada si prečítam aj iné pohľady na vec
nuž dievča, ujasni si trochu ČO CHCEŠ. Ja som sa v tvojom príspevku trochu našla - priateľ mi nechýba, neviem mu povedať ľúbim ťa, necítim to tak, tiež mi je s ním dobre a mám ho rada, rada pre neho robím niečo (kávu ráno, kúpim čo má rád).. - ale ja nabetón viem, že TAKEHOTO chlapa CHCEM. Asi preto, že mám už dve deti a bola som aj 7 rokov sama, z toho 3 roky som niekoho hľadala, tak si nesmierne vážim, čo som našla, že sa k sebe hodíme, že máme podobné sny.. a po nejakej hlúpej zamilovanosti netúžim. Chcem aby bol šťastný so mnou, ja som šťastná aj bez neho :D :D ono to zne strašne debilne, len on neni ten, čo ma robí šťastnou. Ale mňa to baví - niekoho tešiť, hladkať, robiť niečo spolu, robiť si plány, bože konečne môcť byť s niekym, kto je tak skvelý ako môj priateľ.. Je predsa normálne byť radšej s niekym, kto je skvelý, ako byť s debilom, nie?
Neviem ti povedať, či takto suchopárne vyzerá skutočná láska, ja si myslím, že niečo v tom srdci by človek cítiť mal. A dúfam, že sa k tomu nejako dopracujem. Ty buď vďačná, že si zažila úžasný zamilovaný rok. Ak chceš skvelú rodinu, šťastné vyškerené deti, mať nejakú istotu, tak takéhoto chlapa nepúšťaj z rúk! Len ono sa to ťažko radí, kým si človek niečo v živote neodsere. A všimla som si to špeciálne na tomto fóre, že ľudia si strašne radi ubližujú a robia presne tie rozhodnutia, ktoré im ublížia, vyberajú si presne takých partnerov, ktorý stoja za ho..uby a potom klasicky trpia.
Možno by bolo dobré, keby si si fakt vyhradila nejaký čas pre seba - týždeň, víkend - a položila si také tie krepe otázky ako: chcem byť v živote šťastná? čo si vážim na druhých ľuďoch? čo chcem zažiť v živote? ako si predstavujem život prežitý na plné gule? je toto chlap pre mňa? - hlavne buď úprimná a nesnaž sa klamať sama seba. Ak raz budeš cítiť, že tento chlap pre teba neni, neni to ono, tak ho nechaj ísť. Kľudne môžeš byť šťastná aj s iným a on tak isto. Len mi príde smutné, že si nevieš vážiť čo máš a nevieš byť spokojná, vďačná, šťastná. To je niečo čo neprichádza z vonkajších okolností, ale čo si uvedomuješ a vnímaš v hlave a srdci. Veď uvidíš. Prajem ti, aby si si dokázala udržať to krásne a hodnotné, čo si našla, aby si mohla pokojne vychovávať deti, krásne a šťastne zostarnúť s niekym, kto za to stojí a vychutnávala si život čo najviac.
Vztah je vzdy o dvoch. Aj na lasku treba dvoch. Na fungovani vztahu lasky treba makat. Zda sa mi, ze na Vasom vztahu laske maka iba Tvoj priatel. Vies preco bol ten zaciatok aj to dalej take skvele uzasne waau? Lebo si mala za sebou nevydareny vztah lasku (byvaly co teraz riesi? Ako ta opat vyuzit, uzit si a zas ta odkopnut??) a aj kvoli takejto negativnej skusenosti si si to vtedy vedela vazit uzivat si a bolo to take perfektne. A teraz? Vidis..aj dobreho sa da prejest. Co potrebujes aby si si uvedomila a vazila to co teraz mas? Opat padnut na hubu? Opat mat zlomene srdce city od ineho aby si si vazila co cil este mas a hazardujes s tym?
Povedz si uprimne - co si ty sama urobila pre tento vztah?..aby fungoval klapal, aby vasen laska tuzba atd atd z neho neodisli?
Nuz...ked je koze dobre ide sa na lad smykat..
" I ked mozno i to je cesta, ako priniest stastie nam obom...".
Toto je haluz :D Je mi dobre, som zdravy, ale nieco mi chyba - sadra, idem si zlomit ruku, ked sa vylieci, bude mi hej...
:D
no neviem.. nemozem radit ze MUSIS SA NANUDIT S NIM ZOSTAT.. ale.. som zvedavy co povedia skusenejsi ludia..
ako vies, ako sa precituje laska?
da sa citit zdravie? choroba ano, bolest ano, ale da sa citit nebolest?
pozor, ci si nepleties slovo laska so slovom poblaznenie, pobluznenie, prvotna iskra- zamilovanost..
takzvany status quo je blby - lebo clovek je tvor cielavedomi, a ked nema ciel, citi sa, ze je zbytocny, aj ked, uz by si mal uzivat ten perfektnu status quo, idealny.
Ale spat k byvalemu, coz toho ze sa ozval? Ja som alergicky na slovo BYVALY, evokuje to vo mne.. nieco hnusne.. ako ked uzavriem vrece od pachnucich smeti, ale oni sa nejako otvoria, fuuuj... hnus, odpadky.. a smrad.
Hm, zeny... Maju defekt na pneumatike a uz idu kupovat nove auto.
Co ti na to napisat.. nic sa neda, lebo mas posrane pravo ukoncit vztah a zacat novy, ale to by som nevolal vztahom, ale sexualnou dohodou, ked chces citit brutalnu iskru, namiesto stability.
Ale kde to skonci? Predosli vztah ti nevysiel preco? Tiez iskra? Alebo to bol debil?
Pokial ide cisto o sex, zahodit inak perfektneho chlapa len kvoli tomu, tak drzim palce, aby si nasla ineho, lepsieho.
Vtip je ale v tom, ze ak na zaciatku bola iskra, ktora vyprchala, vina nie je LEN A LEN na tom sucasnom muzovi, logicky.
Reccept je vzdy rovnaky, ale zakusok uz nechuti, kde sa nam chybicka vloudila ?
Nechcem sudit, nemam na to ani pravo, ani chut, aj ked.. Podla mna to zalezi od zivotnych priorit, pokial ti ide vyhradne o sex, co asi ide, zatial, tak si dohodni vyhradne sexualny vztah niekde, nemiesaj do toho city. Dalsi problem vidim v tom, ze si ta priserne rozmaznal, nasytila si sa, a teraz ti to uz nedostatocne stimuluje bod stastia. ine zeny by vies preco po nom skocili? Lebo maju bod stastia podstimulovany, a kolobeh..
Preto mi pride tento vztah, ale aj miliardy inych, ze ludia len vyuziju, az zneuziju druheho, silnejsieho na to, aby vycucali energiu, avsak ten silnejsi evidentne ma vsetko so sebou samym vysporiadane a ejha - zrani sa. Mozno len potrebuje pomahata pojde pomahat inde.
PS: ja sa osobne tohto tiez desim, ale neverim, ze tomu budem vediet zabranit, mozno jedine, ak tu svoju potom poslem na sexparty, nech si uzije a vrati sa, lebo.. alebo nie? Nuz neviem. Ale dost som sa nasiel v hentom tvojom :P Ne ze by som sa chcel chvalit, ale.. A preto by som nikdy nedrzal na uzde, kto chce kam, pomozme mu tam.
PS2: nikdy nehovori milujem ta, ak to tak necitis, ved povedz MAM TA RADA a bude OK, nie ?
Byvaly sa zoval ze? Nuz, ono svoje opodstatnenie slova maju, tak ako debil, kreten, sex, hriech, tak aj slovo BYVALY ma svoje opodstatnenie. Byvaly by nebol, keby vam to bud klapalo, alebo nebol blby.
Len aby si sa ty casom neozvala tomuto terajsiemu :D a on uz bude mat nejaku, co vie co chce - Ty to nevies.. Nevies co chces.. blbe, nezavidim.