Nespolupráca v skupine v škole

Príspevok v téme: Nespolupráca v skupine v škole
krepucha

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu, či Váš názor, možno ste s tým niekto mali skúsenosť.
Som na štúdiu v zahraničí a dali nám tu robiť takú prácu v skupine po 3. Dostala som ešte dvoch Francúzov, celý semester som ich pýtala čo mám robiť, čo treba hľadať, ale stále hrali hry odignorovali ma že nabudúce. Blížil sa dátum, keď mal učiteľ kontrolovať čo sme si pripravili tak som im poslala svoju časť dúfajúc, že tiež niečo prichystali, učiteľovi ukázali len moju časť, že zatiaľ sme robili len to.
Potom som ich pýtala aby sme si rozdelii úlohy z druhej časti, stále boli neochotní až o dva týždne týždeň zase pred odovzdaním mi pridelili čo mám robiť. Som to spravila a poslala im a teraz máme prezentovať finálnu prácu a oni tam nepridali nič okrem necelej strany, vôbec neurobili svoje časti a všetko nechali moje.
Keď som to hovorila cez skype našim, riadne mi nandali že som sprostá bifľa, čo sa nechala využiť. A majú pravdu..teraz si trhám vlasy, lebo miesto 30 strán máme 11, z toho úvod, jadro a len jedna strana pridaná nimi.
O pár dní to odovzdávame a prezentujeme, pomedzi mám ešte iné písomky a som zúfalá len si trhám vlasy a plačem, lebo ak z toho nedostanem dobrú známku neprešla som predmet, lebo písomku som dala zle, a ak nedám tento predmet budem mať riadny prúser u nás.
Kamošky mi radili ísť z aučiteľom a vysvetliť mu situáciu, ale naši mi zase radili, že tí dvaja zo skupiny sa mi potom pomstia a že učiteľ mi neuverí a aj tak s tým nič neurobí.
Prosím Vás napadá Vás nejaké riešenie.
Som skutočne zúfalá len plačem celý večer a trhám si vlasy a snažím sa dorobiť prácu,ale v cudzom jazyku mi to ide ťažko.
Vďaka za akékoľvek rady!!!

sweater*

JAsne ze nerob ich cast. Som myslelze to sme si vyjasnili, a ze hladame najlepsi sposob ako sa z toho vykrutit nevinna. To sice aj naozaj si ale svet casto nefunguje ferovo. Nakoniec by sa mozno aj oni nato vykaslali a znamku maju u prdele. Stale si mi ale neodpovedala ci mas konverzaciu s nimi ulozenu a dostupnu ak bude treba dokazovat ze si to skoro cele zbuchala len ty sama. Tak mas?

Cariboo

fu, nezavidim. sweater ma pravdu, je to slovo proti slovu, da sa to z tych mailov jasne formulovat tak ze ta nechali urobit celu pracu samu?

a nevies na nich pritlacit? daj im konkretny termin pred finalnou obhajobou ak ta odignoruju alebo sa vyhovoria zeto dorobia neskor, tak sa spytaj niektoreho z ucitelov co mas robit ked z 3 maka len 1, nemusis ich hned obvinovat. samozrejme konftrontuj spoluziakov osobne aj cez mail, abyy si mala jasne cierne na bielom co ti odpisali. rozhodne dbaj nato aby si mala dokaz v rukach, ci vas nahraty rozhovor alebo cez maily.

good luck!

krepucha

Sweater ale určite by si nerobil to žeby si sa išiel teraz zblázniť a dokončiť celý projekt za nich, len aby sme všetci mali dobrú známku či?
Lebo som z toho popravde už vyčerpaná a nestíham lebo mám iné skúšky...
Ja som spravila takmer poku roboty..ale už viac nemienim aj ked za cenu zlej známky, ale oni sa stále nepohli tak fakt netuším...
A sa mi to fakt už bridí robiť za nich robotu, navyše ked to je ich rodný jazyk

sweater*

Nemusis sa ospravedlnovat. mne a ani sebe ze ta premohli emocie. Skoda ze ti rodicia na teba takto tlacia, jo to robo 9 z 10tich a verim ze ti chcu len to najlepsie, samozrejme to co oni vnimaju ako najlepsie. Nieje ich zaco obvinovat. No a ci mas dat rec s profakom zalezi hlavne na tom ci mas emaily ako dokaz ze ty si jedina makala a ti tvoji partaci na to pustili bobek. Lebo ludia vedia byt neskutocne mrdky, aby sa to este proti tebe neobratilo. Preto ak mas dokazy, si za vodou. Sry za chyby pisem s mobilu :)

krepucha

sweater, vďaka za radu.
Viem, že revať je zbytočné, ale nejako to na mňa doľahlo, hlavne potom čo mi ešte naši vynadali. Hnevala som sa na seba, že som sa nechala tak využiť.
Ale vlastne ani neviem čo iné som mala robiť, ozaj som si myslela že sa spamätajú a začnú na tom makať. Proste som myslela sú Francúzi asi im na to treba menej času...
Ale myslíš, že je fakt dobrý nápad íť za profákom? A šiel by si za ním teraz alebo až po prezentácií ak by tie známky boli veľmi zlé?
Prepáč, len ma zaujíma Tvoj názor.

sweater*

MAs ulozene spravy ktore si si s nimi pisala, ako ste sa dohadovali kto bude co robit a aj spravu kde im posielas tvoju cast este ked to mali oni tiez dorobit? A nerev, je to zbytocne. Btw preto neznasam ako na slovaci tlacia rodicia a aj cela spolocnost decka do skol kde stravia depresivnych 5 rokov aby sa potom mohlo z nich 80 percent registrovat na urade prace. Debilny system. No, skoly v zahranici sa nesnazia decka dodrbat ako nase a ked sa ospravedlnis a vysvetlis situaciu vyucujucemu som si uplne isty ze ti da extra cas to dorobit alebo poriesit. Snad ti to dobre dopadne, a asi najvzacnejsia rada na zaver, prestan brat veci takto smrtelne vazne co najskor, chce to trening a trpezlivost sa to naucit, ale skus to, v zivote sa vacsina veci nedari podla planu a vacsiNou s tym spravis velky prd tak sa to nauc si tak nepripustat. Spokojnost a stastie je jedine na com zalezi. Howgh