Pes si oblizuje slabiny, hnedne mu tam koža. Ako ho preliečiť?

Príspevok v téme: Pes si oblizuje slabiny, hnedne mu tam koža. Ako ho preliečiť?
Chanel0102

Dobry vecer, mám menšiu dilemu. Tatko mi nechal dvojročného psíka kríženca s vlciakom. Uz dlhzsiu dobu si všímam ze si oblizuje nôžku od slabín, robi to uz od malička preto neviem ci to je len zlozvyk alebo ma nejakého parazita. Pozerala som sa na to a hnedne mu tam koža. Zistila som však ze nieco podobne robil aj predchádzajúci pes no on sa však kusal na zadku a predných labkách, z čoho vznikli nepekne rany a chrasty, veterinár v tej dobe povedal ze len natierať fenistilom a však po istej dobe sme psa museli dat utratiť pretože sa velmi trápil. Po jeho utrateni bolo vsetko vydenzifikovane a az po dvoch rokoch sme kúpili ocovi nového psíka, nakoľko mám doma vlastného psíka a su spolu dost často mozno budu spolu uz aj nastalo chcela by som dat toho co si oblizuje slabiny preliecit. Stretli ste sa prosím niekto s niečim podobným, nechcem aby aj druhy pes dostal nieco take. A samozrejme chcem este raz vsetko vydezinfikovat od psej búdy az po okolie domu, kde pes zvykne ležať, rozmýšľala som, zeby som to vydezinfikovala niečim silnejším ako savom, ktoré v minulosti zjavne nepomohlo.
Vďaka za odpovede :)

house

My sme mali 16 rokov stredneho cierneho pudlika, tato rasa je velmi citliva a preto mam skusenosti s chorobami psov.
X krat mal krvavu stolicu a musel som ist k veterinarovi, x- krat mal hnedy moc (krv v moci) od kliesta.V uchu mal chronicke zapaly davali sme mu ATB kvapky, Ked sa skriabal urobil mu zverolekar ster z koze a dal na rozbor zistili mu stafylokokus aureus, zase ATB, Davali sme mu vitaminove kosticky, vselijake vitaminy v praskoch.Pravidelne bol odcervovany kazde tri mesiace, pred letnou sezonou dostal na kozu nater proti kliestom a parazitom.pravidelne rocne vakcinovany.ked mal 14 rokov este sa stal ocom...Potom dostaval tablety na srdce dva roky , do oci kvapky proti sedemu zakalu.(jodid draselny).(kupoval som v lekarni.)
Skuste si vybrat z toho co som napisal o mojom pudlovi a mozno aj Vas nieco napadne , co mu asi moze byt.

anonym...

to môže byť aj vnutorný problém, napr. s pečenou..vymen lekára

ale predchádzajúceho psíka ste utratili kvôli škrabaniu ??? to čo je za veterinára ??!!

Angelina7777

potri mu to ciernym korenim v niecom rozpustenym, napr. v oleji. bude mu to smrdiet a nebude si to lizat, to vsak odstrani len nasledok, nie pricinu