Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako sa zbaviť závislosti od frajera

Príspevok v téme: Ako sa zbaviť závislosti od frajera
zavisla654

som na nom závislá:
nikdy pred tym som taka nebola, a ked sa tak spravala niekedy moja kamoška ja sama som jej davala rady a dohovarala aby s tym prestala.... teraz som na tom este horsie .. vsetko je to sťažene tým že mame vzťah na diaľku, uz dlhsie to medzi nami skripe, ale aj napriek tomu si uvedomujem ze je to koli tomu aka som... sam mi vravel nepriamo ze jeto tak... mna to najprv urazilo, tak som s tym prestala, prestala som mu pisat, volat, tak zacal vyzvedat ze co sa so mnou deje,bla bla bla.... tak som zacala s nim komunikovat cez fb , ale stale sa to zvrtne do nejakej hadky, vacsinou preto ze sa ho opytam nieco typu: bavi ta to este so mnou? chces byt este so mnou? lubis ma? chybam ti? ... naposledy ked som sa opytala preco mi za cely mesiac nenapise ze mu chybam , tak mi na to povedal ze po poslednej hadke mu to je trapne mi take veci pisat.... a tomu som uz vobec nepochopila... chodim do skoly na VŠ,,.. uz aj spoluziaci si vsimli ze som divna v poslednej dobe.... aj rodina mi to vravela..... proste nemozem sa na nic sustredit, robit zadania nic, petoze stale na nho myslim a rozmyslam o tom ze co sa deje ... posledna sprava od neho: nechapem co sa deje, uz sa to tiahne dost dlho, nevestim z toho nic dobre, viem ze som urobil vela chyba ale snazim sa ich zakryt ale neda sa ked vzdy sa nieco dodrbe, na take situacie som nahnevany a nerad to riesim , cim viac to riesime tym viac sa to kazi, mna osobne to nici a odradza od toho aby sme boli spolu, nemozem sa na to pozerat

co mam robit, poradte, velmi ho lubim a nechcem ho stratit, o tyzden sa vrati domov, co mu mam povedat? mam sa s nim rozist?? neviem ci to ma buducnost, asi ma uz nema rad :(

Fleur-de-lis

No, zaujímalo by ma prečo to tvoje správanie začalo, keďže píšeš, že pred tým si taká nebola.

Ďalej, samozrejme, že to chlapa irituje, keď sa ho žena vkuse vypytuje, či s ňou chce byť. Jednak sa môže cítiť ako dieťa, ktoré potrebuje od "mamky" takéto pomocné otázky lebo sám si neporadí... a tiež to vyjadruje tvoje nedôveru. Chlap je na to citlivý, či to prizná alebo nie.
Chápem, prečo sa to pýtaš... Ale ak to budeš stále opakovať, tak ho len odoženieš.

Keď sa človeka niekto opýta niečo štýlom obviňovania či podozierania z niečoho, tak najbežnejšia reakcia je obrana. Teda ten človek sa zťažka otvorí normálnej diskusii, ale skôr sa bude sústrediť na svoju obranu a nakoniec je z "nevinnej" otázky hádka...

A tak na záver ;) Ja som si vo vzťahu prešla všeličím, kým som si uvedomila o čom vzťah je. A o čom je láska. Že láska dáva voľnosť, láska uprednostňuje dobro toho druhého... Láska nie je závislosť. Láska sa vie pokoriť...

Jeho slová, že je to tvoja vina ťa museli raniť. Pretože svojím správaním si nechcela ublížiť, ale vyvieralo z neistoty či strachu a ty si hľadala tú istotu. Ale partner nie je rodič, a určité spôsoby "dobiedzania" si tej istoty partnera naozaj odoženú, lebo ho vyčerpú. Človek chce seberovného partnera, nie závislé dieťa...

Muž potrebuje ženu, ktorá mu dôveruje, ktorá ho rešpektuje (chcela by som aby naše deti boli ako on?) a váži si ho. Ak nevieš mať takýto postoj k nemu, lebo buď na to on nemá povahu (nezodpovedný, nezrelý...), alebo ty túžiš po iných vlastnostiach u svojho partnera, tak je lepšie sa rozísť.

winki

Nepresuš s ním kontakt....len prestaň rýpať a tie otázky tým ho zabíjaš. Aj to načo ti je preboha taká otázka dobrá? Ak by s tebou byť nechcel, tak nie.

zavisla654

winki
ano som si toho vedoma... chcem to napravit, nemam s nim komunikovat dokym sa nevrati? komunikujeme len cez FB...

ale ja ho zas poznam dnes al. zajtra vecer napise, ze ahoj , ja mu nebudem odpisovat a zas problem na svete... :( napise ze co zas vystrajam... akokeby so mnou manipuloval..
toto sm uz raz skusila: chcela som mu dat volnost, cely mesiac som nic neriesila,nerypala do toho.... len vcera som sa mu zdoverila ze mam problem, depky atd.... spytal sa co ma trapi ... tak som mu vsetko napisala co ma trapi.pekne sme si popisali aj o problemoch v skole , v rodine , on mi popisal ze co ho trapi v praci.. a nakoniec som sa ho opytala ze ci este chce byt so mnou a odpisal mitu spravu co som spominala v prispevku...

winki

Váš vzťah si sama dohnala do tohto stavu. Dúfam, že si to uvedomuješ. Chlap nechce a nebude počúvať neustále výčitky a otázky typu: Prečo ma už neľúbiš? Už ti nechýbam? ....

Stiahni sa, prestaň na neho útočiť otázkami a výčitkami a začni na sebe pracovať. Daj vzťahu šancu, ale maj z toho vzťahu radosť. Viac sa venuj sebe a svojim záľubám a menej sa šprtaj v tom čo a ako a prečo a kedy vo vzťahu. Daj priateľovi priestor dýchať a byť samostatná bytosť.