Pretrvavajuci kasel v zimnom obdobi, bez jasnej priciny

Príspevok v téme: Pretrvavajuci kasel v zimnom obdobi, bez jasnej priciny
v18

Dobry den pan doktor Brezina.
Rad by som vedel Vas nazor na nasledujucu situaciu:
- 3 roky v zimnych mesiacoch pokasliavam, najma (ale nie len) vo vecernych hodinach.
- diagnoza od vseobecneho lekara bola: syndrom drazdiveho kasla, vraj je to caste u alergikov.

Mam alergiu na pele (ambrozia, palina a breza). Uzivam Aerius, Nasofan a cca 2 roky Staloral.
- V decembri 2013 som bol u pneumologa. Kasel bol dusivy najprv suchy a po dlhsiom kaslani som vykasiaval husty ciry hlien. Urobili RTG hrudnika,
ale nalez nebol ziadny. Dalej urobil ELISA vysetrenie na Chlamydie a Mykoplazmu pneumoniae a B. pertussis. Iba IgG na pertussis pozitivne (IgA negat).
Predpisal 3 balenia Azitrox. Kasel vyrazne usupil, nie vsak celkom. Dalsie dve balenia Azitrox.

Potom bol kasel iny, menej casty ale niekedy intenzivny. Najma napr. pri smiechu alebo hlasitejsom rozpravani. Pri kaslani som mal neprijemny zvieravy pocit v krku (akoby krc). Toto nebolo v minulosti. Obcas praskla asi cievka a vykaslal som krv (nie vela). Subjektivne som citil vnutri v krku na pravej strane podrazdenie - cca v mieste kde nastal ten "krc" a kde asi praskla ta cievka - stale to iste miesto, pokial to viem posudit.
Pneumolog ma poslal na vysetrenie na ORL, kde nasli maly polyp pri hlasivke. V marci 2014 ho vyoperovali, diagnoza bola aj chronicky zapal hrtana. V oktobri 2014 som mal kontrolu, zapal hrtana vraj nemam a polyp sa neobnovil (polyp bol vraj virusoveho povodu).
Avsak opat cca od zaciatku novembra, po kratkej infekcii hornych dychacich ciest, sa vratil ten kasel.
Po dlhsom kaslani vykaslem hlien, ciry, relativne husty. Po kasli sa mi na cas (ked vykaslem hlien) ulavi. V noci ma kasel nebudi. Ten "krc" v krku sa v tejto sezone zatial nevyskytol.
Viete odhadnut pricinu tychto problemov a navrhnut nejake riesenie?
Dakujem za Vasu odpoved.

mastie

ja odporúčam kúru olejom /mlganie,premieľanie v ústach/ ten vstrebáva škodlivé mikroorganizmy,ktoré by to mohli opätovne spôsobovať