Zdravím, je tu niekto kto hra na ukulele? Ako začiatočník, hľadám nejaký hudobný nástroj, ktorý by ma bavil. Páči sa mi ukulele, ale v porovnaní s gitarou, je to jednoduchšie zvládnuť tento nástroj? Predsa len, má menej strún :-D
Ukulele alebo gitara
ak chceš niečo na začiatok, tak ukulele je ideálne ;) ako píšu ostatní tak prvé akordy sa naučíš určite pomerne rýchlo a ak si ho kupis cez kytary tak zan nedas majland a mas kvalitku ;)
Ukulele je super. Ja hram asi pol roka a zahram si už hicijaku pesnicku. Pesnicky a akordy najdes aj na tejto stranke: www.ukuleleakordy.sk
Hrám na ukulele, je to naozaj roztomilý hudobný nástroj - odporúčam.
Jednoduché, základné akordy sa dá naučiť pomerne rýchlo a je to chytľavé, jemný zvuk navodzuje príjemné prostredie.
Nevýhodou je práve to že gitara ti dáva viac možností pestrejšie hrať. Ale ukulele je myslím aj pre takých ludí ktorý si chcú zahrať pre radosť, sebe a blízkym.
Navyše hra na ukulele nebolí tak ako na gitare. Aj ked zo začiatku určite trochu ale používajú sa iné struny. Kovové si však aj na ukulele môžeš kúpiť.
Vybrnkávanie na ukulele je nádherné. Na internete sú videá kde to potrebne učia a navyše obraz ženy ktorá drží v rukách ukulele je pre mužov často neodolateľný. Vid len napríklad matku z HIMYM.
Ladenie je jednoduché, odpor. G-C-E-A. Na internete je možné nájsť aj piesne ktoré sa dajú hrať.
Na FB existujú stránky, kde sa pridávajú nové akordy a rady. Moja skúsenosť je že ukulele ťa časom ale privedie aj k hre na další hudobný nástroj, čoskoro začneš uvažovať aj o gitare. Sú to strunné nástroje a ukulele je určite jednoduchšie. Aj na hranie a nieje to len tak prehadzovať akordy a zároveň druhou rukou hrať a popri tom spievať.
Sopránové ukulele navyše nieje až tak finančne náročná záležitosť. Ale odporúčam ak chceš sa tomu naozaj venovať kúpiť ukulele aspon za tých 35 Eur minimálne, pod 35 Eur je to naozaj iba hračka a treba sa s tým velmi pohrať aby bolo hrateľné. Na e-shope.