Umývanie rúk

Príspevok v téme: Umývanie rúk
Marecko123

Chcem sa poradiť či je moja reakcia prehnaná. Pri návšteve mojich rodičov s mojou 2.mesačnou dcérou som sa spýtal svojich rodičov či majú umyté ruky keď idú dieťa pestovať. Podľa nich som ich urazil, že nie sú žiadny cigáni. Možno mali ruky čisté, no ja som len dôkladný v hygienických smeroch. Bola moja reakcia prehnaná? Ďakujem

Marecko123

Ja to beriem, ani to nebudem preháňať so sterilným prostredím. Deti sa musia stretávať aj s tým špinavým na vybudovanie imunity. Len či považujete za prehnané keď sa spýtate Vášho rodiča či má umyté ruky za urážku? Bábo má prsty permanentne v ústach, za ktoré ich samozrejme každý rád chytá. Moja mama oponovala tým, že veď umývala riad. Ja to len nepovažujem za urážku, no pre mojich rodičov to bolo strašne ponižujúce že im kontrolujem ruky. Aký je Váš názor.

sponka1

časom ťa to prejde keď si uvedomiš že nedokažeš ustriehnuť dieťa koľko krat si da do ust špinave ruky,neumytu hračku atď

Daduska13213

..možno sa mýlim, ale ak dieťa držíš v prehnane sterilnom prostredí tak si nemá ako vybudovať imunitný systém ...

dixit

ja zasa myslím, že trošku hej :-) 2-mesačnému bábu neublíži, ako ho niekto oblečené drží bárs aj "neumytými" rukami (ak predtým zrovna nečistili žumpu, nekydali hnoj alebo niečo podobné). a to zas hádam aj sami vedia, koniec koncov, vychovali aj teba a vidíš, žiješ ;) v úplne sterilnom prostredí ju aj tak neudržíš, počkaj pár mesiacov, kým začne liezť a všetko olizovať :) ale chápem, že si v tomto úzkostlivejší - najmä ak je to tvoje prvé bábo, je to prirodzené.

iné je, keby jej niekto chcel napr. utrieť ústočká rukou či ju bozkávať, alebo aj za ručičku chytať, keďže tú si zas sama dá do pusinky... vtedy je namieste zasiahnuť a upozorniť, že to nie je vhodné a neželáš si to.

Klaudia0998

myslím že to nebolo prehnané bolo to dobré čo ste povedali-prosím pozrite sa do mojej diskusie: Ako presvedčiť mamu