Zdravím. Chcela by som sa opýtať, či mi ostane záznam o návštevách psychológa/psychiatra niekde. Napríklad či si to budúci zamestnávateľ bude vedieť vyhľadať. Som si vedomá, že mám problém, ktorý ničí mňa aj moju rodinu a už zničil aj vzťah. Chcem preto ísť k obvodnej a popýtať si lístok k psych. Ostane to teda niekde v záznamoch? Ďakujem
Zaznam o psychiatrovi
Dôležité je aby si bola v poriadku a zvládala prácu a rodinu. Píšeš že sa chceš liečiť, to znamená že vnímaš svet normálne a že nemáš duševnú chorobu. Ak máš depresie, lieky ti môže nasadiť aj obvodný lekár, ale iba obmedzene. Pokiaľ by to nezabralo pošle ťa k psychiatrovi, ale to bude len o liekoch. Zváž či by ti nepomohol aj psychoterapeut.
drzte sa.
Keby som to vedela, ze netreba obvodnej hovorit, tak o neuroze nehovorim, nedavam ani nalez. Zazila som kvoli tomu u obvodnej trapenie. Telesni nechapu taketo problemy, je im to trapne sa o tom bavit.
Teraz mam aj psychozu v naleze, ktory som jej zatial nedala, nebola som u nej.
Nemusíš dávať správu do karty (to síce aj záleží od diagnózy, pokiaľ to nie je vážna porucha), lieky, ale musíš hovoriť každému lekárovi pri inom vyšetrení.
Nie. Ak ti napise papierik z kontroly alebo nalez, mala by si ho dat obvodacke do karty. Ale to nic neznamena. Nikto k tomu nema pristup okrem psychiatricky a poistovne.
Ale v prvom rade sa na to vykasli, ci existuje alebo neexistuje nejaky zaznam, dolezite je tvoje zdravie, aby si bola v poriadku a v pohode.
zalezi od toho ako velmi to chce sa v tebe rypat...o mne to zistili asi po pol roku ze som cvok...a to som potom skoncila na cvokine lebo som tie stresy a ponizovanie nezvladala stale ja som mala najviac toho na seba stale ja som bola ta lbba neschopna leniva...nezvladla som to...tak som teraz na id-cku...
hurts, k psychiatrovi nepotrebuješ výmenný lístok, a psychiatrička, tiež môže navrhnúť aj psychológa, K záznamom sa nedostane nikto, idú do archívu.
Je to lekarska dokumentacia ako kazda ina. Ziadny zamestnavatel sa k nicomu nedostane. Jedine, ze by si to sama povedala.