Anorexia/bulima vs. rodicovstvo

Príspevok v téme: Anorexia/bulima vs. rodicovstvo
diade

Ahojte, zaujimal by ma vas nazor / skusenost.
Trpim PPP uz cca 10 rokov. Striedavo anorexia a bulimia, 2x som bola hospitalizovana. Momentalne som na tom celkom dobre. Nie vsak 100%. Mavam dni, kedy sa velmi sledujem (vaha plus jedlo) a naopak dni kedy sa viem prejest. Obcas aj zvraciam, ale povacsine sa mi dari to prekonat a zamestnat sa inou cinnostou. A tie "idealne dni", kedy jem zdravo a pravidelne a kedy som psychicky ok su tiez vo velkom pomere, i ked nie stale a udrzatelne. Citim, ze som na dobrej ceste byt zdrava, ale este stale obcas zakopnem a zacinam nanovo.
V poslednej dobe mam myslienky na dieta. Mam pocit, ze dieta by mi pomohlo byt uplne zdrava. Ze by som mala velky dovod spravat sa a jest zdravo. A ze by ma to natolko zamestalo, ze by som ani nemala cas na PPP. Ze by som nasla nove hodnoty v zivote a prestala si nicit telo. Ze materstvo by mi zdravotne pomohlo. Zaroven vsak mam obavy, ci si to len nenamyslam a ci to nie je moja hlupost a vymysel, aby dieta mohlo pomoct v uzdraveni. Samozrejme, nechcem dieta len pre to, matka chcem byt tak ci tak. Ale moja uvaha je, ci je spravne na to mysliet teraz, alebo mam na to zabudnut az kym nebudem NAJPRV uplne zdrava? Co mozed byt az o par rokov, ktovie ...
Mate niekto osobnu skusenost, ze ste mali PPP, potom otehotneli a ze vam to pomohlo / nepomoholo .. pripadne ci vam to naopak zhorsilo stav (priberanie v tehotenstve atd..) ? Dakujem

m8

to mi pripadá podobne ako ked sa žena rozhodne otehotniet len preto aby si udržala chlapa a vo vačšine pripadov nastane opačny efekt - chlap zdrhne skor či neskor.
podla mna velmi nebezpečne rozmyšlať, že možno ťa dieta privedie na spravnu cestu. možno ano a možno budeš mať ešte vačšie depky z toho ako budeš po porode vyzerať, lebo v tehotenstve si nemožeš dovoliť hladovať a zvracať. Aby nebolo nejaké riziko, že sa znova vratiš k starym zvykom, je najlepšie najprv sa úplne uzdraviť jak psychicky tak fyzicky, naštartovať metabolizmus, zvyknuť telo na režim taky ktory bude zdravy a bude ti vyhovovať a to može trvať aj niekolko rokov.