Zmena nálad

Príspevok v téme: Zmena nálad
fozej

Dobré ráno,

chcel by som Vám porozprávať o mojom problém.

Trpím strašným striedaním nálad, niekedy som úplne v pohode inokedy nie, začalo to asi v mojich 16 resp. 17. rokoch, problém je aj v tom, že sa to prejavilo na mojej pamäti a sústredenosti, mám problém sa vytrvalo a efektívne učiť čo mi predtým nerobilo žiaden problém, príde mi akoby som "osprostel". Takisto aj keď začnem robiť nejaký projekt nedokončím ho. Bývam strašne unavený a nervózny, nič sa mi nechce robiť, to však kompenzujem kofeínom to, ale nie je podľa mňa riešenie. Začínam si uvedomovať, že niečo nie je so mnou v poriadku a nechcem to nechať iba tak.

Prosím Vás poraďte mi kde môže byť problém? Mohli nastať nejaké chemické zmeny v mojej hlave v pubertálnom dospievaní? Dá sa to nejako kompenzovať,
či už liekmi, alebo vylúčením nejakého hormónu z môjho tela športom, meditáciou, alebo inou aktivitou?

Za prípadne odpovede budem veľmi vďačný.

P.S.: Ak som tému zaradil do nesprávnej kategórie na fóre prosím administrátora nech ju presunie.

LadyOpium

ja mam to iste...ale ja mam naruseny biorytmus...vstavam o 10 rano a idem spat o 1 po polnoci...neviem ani skor ani neskor...asi si nastavim budik a budem trenovat skor vstavat...a skor spavat...lenze ja aj ked ten budik zvoni ja spim dalej aj keby mi mal vybuchnut byt:DDDasik si na budik nastavim daky fajny brutal death metal:DD

Shayleen

Ja mam zníženú funkciu s.z. beriem Thyroxin 25 a 50 mg obden. Unavená sa cítim ako kedy mám tam aj stress robota skóre vstávanie neskoro chodím spať atď alebo na jeseň či zimu. Ja si do pomôžem s tbl proti únave ako slabosti. Naposledy som si vyskúšala tbl od dr.böhm ako pomohlo mi veľmi nebola taká unavená. Keď sa das vyšetriť a to bude štítna a keď ti dajú tbl tak by sa to malo dať do ok.

MultiLevel

Jaj a este doplnim, zmenami nalad som trpela aj ja. A pomohlo mi vysadit HAK, ale to ty neuzivas a nikdy nebudes hihi. No a z vitaminov mi velmi, ale velmi pomohlo doplnenie horcika, ktory spominam nizsie :) Pohyb, spravna strava a vysetrenie stitnej zlazy som tiez absolvovala. Vela zdaru!

MultiLevel

Daj si vysetrit tu stitnu zlazu. Dalej si uvedom, ako velmi dokaze i strava ovplyvnovat to, ako sa citis, ako fungujes, ake zdravotne problemy mas alebo vdaka nej nemas. Zo stravy vyluc na dlhy cas cukor. Nepouzivaj cukor do nicoho. Kava nie je zla v malom mnozstve, cize neprehanaj to s nou. Ak to dokazes vydrzat, nejedz nic sladke. Pokial je to pre teba obtiazne, kup si raw cokolady, su sice drahsie, ale vynikajuce a zdrave. Alebo si pripravuj doma raw sladkosti, na internete najdes vela receptov. Nepi ziadne sladene vody, ani kofolu, colu. Radsej cistu vodu, striedaj s odstavenym ovocim a cajom. Opat, nic neslad. Bielu muku nahrad inou, spaldovou napriklad. Menej jedz vyprazane jedla, skor si pripravuj stravu na prirodno. Samozrejme neznamena to, ze tychto vsetkych veci sa mas vzdat uplne, za to ja napriklad nie som. Ale vyrazne ich obmedzit treba. A jedz vela ovocia a zeleniny.
Aspon raz tyzdenne behaj, raz tyzdenne si doma zacvic, nepotrebujes k tomu drahe fitka. Ak mas moznost, chod si obcas zaplavat a podobne...Z vitaminov dopln najma horcik, kup si napriklad magneB6. Jeho nedostatok moze sposobovat zmeny nalad. A samozrejme kvalitny vitamin C, probitika. Tie sa vsak daju prijimat aj v strave, napriklad treba jest kyslu kapustu surovu, tvaroh, acidko nesladene, kefir, bryndzu...

fozej

Nie nevyšetrená to mi nezošlo vôbec na um. Idiot. Na 95% to bude štítna žľaza, táto choroba sa vyskytuje aj u nás v rodine, ďakujem Shayleen, bol by som nesmierne rád ak by sa mi vrátila taká efektívnosť akú som mal predtým.

Chcel by som sa ešte opýtať, či je tu niekto, kto trpí týmto ochorením a ako mu zaberajú lieky, ktoré užíva, či je rozdiel s užitím liekom poznateľný.

barborka020

To moze byt vselico. Depka; stres; zamoreny organizmus; parazity; candida..
Mne osobne unava zmizla ako som vylucila zo stravy vsetko mliecne a psenicu. Ale fakt striktne. Zaciatok bol tazky ale stalo to za to a uz sa k povodnej strave nevratim..