Dobrý deň! mám celkom vážny problém , ktorý nielen mňa deptá ale spôsobuje mi značné problémy v manželstve... problém spočíva vtom , že keď sa milujem so svojím manželom , ma to bolí. to nastalo po pôrode , ktorý bol pred dvomi rokmi. ale ovela väčším problémom , ktorý ma trápi je, že ma sex nebaví. nieje to o partnerovy , pretože to trvá odjakživa. trvá to od kedy s niekým spávam. nič so sexu nemám. nieje to len otom , že nedosahujem orgazmus , ale ja apsolutne nič necítim. ani neviem , že je partner vomne. jediné čo teda cítim je častá neskutočná bolesť a občas menší tlak ... to je tak všetko. žiadne dobré a krásne pocity mi to neprináša. som z toho nešŤastná. vzrušenie pri predohre síce príde ale tam to aj končí... keď domna vojde nič necítim. viem , že je vomne len preto , že vidím partnera. skúšala som sa aj sama robiť, ale to je vlastne to isté. od zúfalstva som to povedala už aj môjmu gynekológovy. ten mi však povedal , že z jeho strany je všetko v poriadku. všetky orgány sú zdravé. že mám vyhladať pomoc sexuológa. poradil mi sexuológa z košíc. keďže to mám do košíc 400 km, to neprichádza do úvahy. sexuológov je na slovensku velmi málo, preto sa chcem spýtať , či tu niekto s takýmto niečim mal problém... ako ste to riešili , akú pomoc ste vyhladali, kolko vás to stálo financií a podobne... za pomoc vám vopred ďakujem... pomôže aj najmenšie drobnosť. tak prosím pomôžte....
Nemám rada sex...
a ešte k tomu dráždenie klitorisu, pri dotyku ma to dosť bolí a je mi to moc nepríjemné. nehovoriac o tom , že by mi ho mal niekto ešte dráždiť, masírovať alebo niečo podobné....
Moc vám ďakujem za pokus o radu.... nejaká masáž a podobné veci v tomto prípade nula bodov. toto všetko mi trvá už veľmi dlho , nielen po pôrode...lepšie povedané umňa odjakživa... ja som skorej chcela radu čo sa týka tých sexuológov. pretože sám gynekológ mi povedal, že to sama doma nevyriešim... treba vyhladať odbornú pomoc, čo je v tomto prípade sexuológ... ďalšia vec čo mi ženský povedal, že sa to velmi zle lieči... takže som ztoho dosť znechutená, že či sa to vôbec dá vyliečiť...tak prosím vás chcela BY SOM vedieť, či máte niekto skúsenosti so sexuológmi atď... ďakujem
Vela zien a hlavne pred 30tkou je vzrusenych viac klitorialne, ako vaginalne. Skuste preto v ramci predohry viac sa venovat klitorisu, zadocku, masazi celeho tela.
V prvom rade sa musi odstranit ta bolest. Ak by to nepomahalo a bolelo to stale, tak skuste mierne znecitlivejuce gely na vnutrajsok. Na vonkajsiu cast mozno zase gely zvysujuce citlivost.
Treba sa vsak obrnit velkou trpezlivostu a nevzdavat to. Lebo tu je najcastejsi problem, ze po neuspechu prichadza rezignacia alebo odpor to skusat dalej.
Velmi dolezite je mat vycistenu a sustredenu mysel, ktora sa nesmie zaoberat plienkami, stenami, malovanim stien... ale sustredit sa na to co robite. Uvolnene sa snaziac to vychutnavat. Mysel ako v meditacii.
Tu je dolezite, aby to manzel pochopil a spolupracoval. Aby ho to neotravovalo, ale chcel to riesit tiez.
Da sa to riesit aj svojpomocne, sama - ale s partnerom je to silnejsi zazitok.
Pre masaz odporucam maximalne vibratory /nevaginalne/, bez baterii, na 230V. Je to taka tycka dlha od lakta k dlani a na konci gula. Su velmi silne a citi ich aj malo vzrusivy clovek. Pouzivaju sa z vonkajsku tela. Potom mozno skusat nejake klasicke - napr. kovove, vedu dobre vibracie.
Po porode mozu byt slabsie svaly panvoveho dna, na to sa daju cvicit kegelove cviky, pripadne sa predavaju posilovacie priestroje, kde sa stlaca vaginou balonik, aleto tuba a ukazuje to silu. Tiez sa to da posilovat aj celodennym nosenim venusinych guliciek vo vagine.
Zakladne je, ze vies o svojom probleme a rozhodla si sa ho riesit.
Po porode mohlo ist o zositie, kde ta teraz bolia stehy. So zenou riesime to iste, len ona je typ, ze jej je to jedno... Ty si aspon uvedomujes, ze to neni normalne a pre svoje manzelstvo to chces zmenit.
Neviem, ako to mate doma, ale ked je male, je sex stresujuca zalezitost a to neprispieva k jeho vychutnaniu. Odporucam nejaky den, dohodnut sa so starymi rodicmi, zeby ho postrazili a potom to skusat, nech si vklude.
Pouzivate lubrikaciu ? Ak ta to boli, moze to byt stehmi, stuhnutim danej oblasti, ale aj malou lubrikaciou.
Co nejake vibrujuce hracky na stimulaciu bodu G ? Dat na ne lubrikant a vyskusat. Alebo dat to na prsty a masirovat dlhsie v ramci predohry. Prstami sa da dlho a sikovnejsie narabat tak, aby to bolo prijemnejsie, rozmasirovat to. To by ta mohlo uvolnit a sex by bol prijemnejsi.