Je normálne spať 13 hodín denne?

Príspevok v téme: Je normálne spať 13 hodín denne?
Martinit

Už dlhšiu dobu chodím cez týždeň spávať od 17:00 niekedy aj od 16:00 do 06:00 dokážem zaspať a prespať celé poobedie aj noc až do rána do 05:50.

Skúšal som ísť spávať aj neskor, ale potom sa cítim unavený, nevyspatý a v práci som absolútne nanič.

Čítal som že keď človek dlhšie spí tak je potom v práci spomalený u mňa to je tak že keď spím tých 7-8 hodín v práci som úplne mimo.
Pri 10 hodinách spánku, v práci môžem pracovať, ale nie som vôbec vyspaný, a po viacerých takýchto dňoch som tak kde som bol pri 7-8 hodinách spánku.
Aby som bol úplne vyspaný a absolútne fit na druhý deň jednoducho potrebujem tých 13-14 hodín spánku, už som skúšal niekoľko kombinácií, ale nezafungovala ani jedna.

Už mi to lezie vážne na nervy lebo praktický voľný čas pre seba mám len 2 hodiny. K tomu sa pripočítajú psych.problémy a neviem koľko to môže človek takýmto tempom vydržať.

šmolinka :)

Normálne to určite nieje, mal by si spať toľko aby to nejak výrazne nenarúšalo tvoju rovnováhu v každodenných činnostiach, aby si mal silu a energiu normálne fungovať , štandard je okolo tých 8-9 hodín max 10 keď je to viac tak už je tam s najväčšou pravdepodobnosťou nejaká porucha.. :/ mal by si ísť do spánkového centra oni ťa tam vyšetria a povedia ti aký máš problém, nechcem hovoriť niesom odborník ale môže to byť aj narkolepsia.. skús si o tom niečo pozrieť, príp. daj si urobiť tie vyšetrenia :) prajem veľa šťastia.. p.s. je to síce aj o zdravej strave, ale tá ani s pohybom nepomôžu natoľko keď máš nejakú chemickú nerovnováhu alebo niečo podobné preto je toto každopádne riešiť s doktorom :)

Martinit

A tak vám poviem keď vidím tých nervóznych (a niektorý aj arogantných) lekárov radšej si poviem že ich nebudem otravovať a počkám kým to u mňa bude vážnejšie.
Od niektorých som to aj počul doslova: "Príďte keď to bude vážnejšie" tak dobre prídem, ale potom nech mi znova nehovorí čo som neprišiel skôr, alebo čo som nerobil niečo na prevenciu.

Martinit

Anjelik
Ano cítim sa naozaj skvele na to trvám keď si pospím tých 13 hodín.
A áno cítim sa skvele aj koli zmene stravy lebo viem ako som sa cítil keď som jedol mäso´, rohlík atď a teraz.

anjelik *

Martin, tak v inej téme si si obrovsky pochvaľoval, ako brutál cool sa cítiš, a to len mrkvu a jablká ješ, ako ľahko sa ti zaspáva a teraz prekvápko?? Telo má vlastný rozum, evidentne väčší ako ty a tak ťa odstavuje do stavu spánku na 13 hodín, aby si dočerpalo energiu a ty sa pýtaš, či je to normálne? No nie je. Normálne je žiť a fungovať tak, aby ťa telo podporovalo a ty si vďaka nemu mal priestor na vývoj. Čiže, ako sa vraví, daj si hlavu do poriadku a potom si dáš aj telo dokopy. Pokiaľ nezačneš riešiť svoje psychické problémy, porieši ťa vlastný mozog a bude ťa vypínať, či sa ti to páči alebo nie. Uzdrav si myslenie a potom až uzdravíš telo, skôr nie.