Muži - ženy rozdielnosť a porozumenie

Príspevok v téme: Muži - ženy rozdielnosť a porozumenie
Fleur-de-lis

Ahojte,
kto vie po anglicky a stáva sa mu, že je z opačného pohlavia vynervovaný, nahnevaný, zmätený, zranený.... mám audio od mojej obľúbenej "vzťahovej" autorky Alison Armstrong, ktoré je jedno z najlepších, čo som od nej počula. Je to celkom dobré zhrnutie celej jej práce.
Vysvetľuje
-vplyv hormónov na rozdielnosť mužov/žien
-rozdielny vzťah k sexu
-ako dostávať od partnera čo potrebujeme
-ako prepojiť tieto dve rozdielne operačné systémy
a podobne

Momentálne sa ešte dá vypočuť tu: www.borrowedwisdom.com z dňa 29.okt
alebo nechajte email a pošlem vám to v mp3.

Je to pre mužov aj ženy. Ide na veci logicky a systematicky a oplatí sa tomu dať tú jednu hodinku.

Kto si to vypočuje môže kľudne napísať názor alebo skúsenosť do komentárov :)

Tak ľudia, nech sa nám darí vo vytváraní jednoty a porozumenia a nie bojov a obviňovaní.

dalsi

a co ked nechce sex vobec, ako taky, bez objektivnej priciny ?

1/ keby nechcela sex so mnou, tak to moj problem neriesi, ale stupnuje

2/ ked nechce sex, ma mensie libido a nechce to riesit, na to nepomoze ziadna kniha.

V prvomrade clovek musi sam chciet nieco zmenit a ziadna diskusia na tom nic nezmeni.

Jedno viem, ze je typ cloveka, ktoreho vsetko vie bavit iba velmi kratku chvilu a to este nie velmi.

Co s tym ma muz akoze robit ? Pekne rady typu pomoze jej s hentym, tamtym, urob hento pre nu, tamto ... nezaberaju. Kebyze nema chut, ale chce je to ine. Lenze ak nema chut a ani sa to nechce riesit /nevidi v tom problem/, s tym nepohne ani bager. A ak ano, tak z vnutorneho donutenia a vidno to na nej, ze sa premaha.

Jednoducho problemy sa daju riesit len u ludi, ktori o to stoja.

dalsi

a co asi tak poriesite na tom, ze niekto vo vztahu chce sex minimalne ci vobec, lebo je taka natura a iny 3x denne ?

MultiLevel

Na odporucanie Fleur som si knihu precitala a bola som prekvapena niektorymi vecami. Mnohe som uz vedela, niektore zas aplikujem do vztahu postupne. A je to naozaj lepsie, hoci som mala krasny vztah, vzdy a vsade sa najde nejaky "zadrhel" a ci chcete alebo nie, zvycajne to vyplyva z odlisneho pohladu muza a zeny na danu vec. A to je nieco, co mnohym ani nepride na um. Radsej sa ludia hadaju, nemaju chut cosi riesit s partnerom, muzi radsej povedia, ze zeny su hasterive slepice a zeny zas na muzov, ze su suknickari a nevernici, lebo je to jednoduchsie ako zamysliet sa a prist na to, co je skutocne vo veci :)
Knizku mozem tiez odporucit :)

Fleur-de-lis

vojerid, keby si vnímal(a) ovocie týchto poznatkov v realite (vo vzťahoch s konkrétnymi ľuďmi) tak si myslím, že by si nepovedal(a), že je to zbytočné.
Jej práca sa podľa môjho názoru odlišuje od ostatných autorov.

Fleur-de-lis

ja sklamaná nie som. Vo veľa veciach, ktoré vysvetľuje žiadne rozdiely nevnímam. A to ju počúvam už rok. Respektíve jediné rozdiely sú medzi jednotlivcami a teda, že veci ktoré vysvetľuje platia u rôznych ľudí v rôznej miere... Ale nepríde mi to založené na kultúre, ale skôr na biológii a chémii tela.
Som autorke vďačná lebo môj vzťah sa zlepšil o véééľa percent od kedy mi pomohla porozumieť rozdielom.

vojerid

pisat knihu o vztahoch je trapne a uplne zbytocne. Nie je dobre stale riesit len vztahy. Ze vas to bavi. Su to vymysli ludi ktory nevedia co od dobroty

poradimtiti

Ja by som neporovnaval slovensku mentalitu so zahranicim, lebo my sme uplne iny ako oni. Napr. vcera som videl, ze zacala tusim tv joj davta naked date. Kto zo Slovakov by sa do takeho niecoho prihlasil? Veci co platia pre nich neplatia pre nas, my tak skratka nefungujeme. Aby si nebola potom sklamana...