Krvný obraz potrebujem vysvetlit

Príspevok v téme: Krvný obraz potrebujem vysvetlit
menma

ahoj, chcel by som sa spýtat na krvný obraz ktorí mi robili čo ktora vec znamená a pripade na čo sa dat pozor

Krvný obraz 3.12<
Lyafocyty aut. 41.7>
Nautrofil automat. 47.4<
Monocyty aut. 8.7
Eozinofily automat. 1.9
Bazofil automat. 0.3
Abs. počet lyafo 1,30<
Abs. počet neutrof. 1.48<
Abs. počet mono 0.27
Abs. počet eozinof. 0.06
Abs. počet bazofil. 0.01
Erytrocyty 4.92
Hemoglobin 152
Hematokrit 0.434
Stredný objem ERY 88.2
Hemoglobin ERY 30.9
Str. fareb. konc. 350
Var.rozpätie.ery 12.8
Trombocity 192
Stredny objem tromb. 10.9>

snažil som sa to čo najpresnejšie nechcem vediet všetky len chcem vediet nazor odbornika či je všeko ok pripade čo je zle a tak
ešte chcem ist spraviť krvný obraz na cukor pretože sa mi pomaly hojja rany viem že to nemusi mat suvis ale človek nikdy nevie ďakujem

ni-ka

treba zmenit lekarku...uz tu viacero ludi pisalo o nezaujme obvodaka a nedostatocnej liecbe a ked si nasli lekara,ktory sa skutocne snazil vypatrat pricinu tazkosti,tak sa to pohlo k lepsiemu a zistila sa diagnoza...

menma

tak dnes som bol u obvodnej a prebiehalo to klasicky bavila sa zomnov ako z 10 ročním deckom... povedala že výsledky krvi su dobre aj ked som jej povedal o tých bielkovinach znižených že to ma každy skoro nad alebo pod hodnotu... uplne to ma na haku povedal som jej že ma už týžden bolia nohy a ona na to že to mam kvoli tomu že doma nenosim nejake sandale... alebo niečo take.. povedal som jej že som stale chorý mam sople unavený som niečo ako keby slaba imunita a ona nič... nakoniec povedala že v utorok mam príst na krv fakt neviem čo robit doktori ma odpalkuju ja sám neviem čo mi je možem len triafat na slepo skušat všetko možne.. fakt ma to nebaví ju tam presviedčat otom že to neni len zdanie ale že je to naozaj niečo vomne a kludne sa to zhoršuje niekedy mam take nervi že sa neviem ovaldat ked pomyslim na ten ich pristup.. čo mam skúsit ešte ved ja som chodiaca mumia.. ani neviem čo mi je stale sa to niečo zhoršuje doktori to maju uplne na haku a radšej na pošlu k psychologovi u ktoreho som bol.. ach... to pokial si človek fakt nejak nepomože tak je v p.....

menma

dakujem, ešte ako skontaktujem tu online lekárku, no zuby som si vminulosti moc neumýval zajtra alebo v piatok pojdem za obvodnov nech ma pošle ku krčnej nech mi skontroluje dutiny a pojdem aj na alergo, na infeknčom som bol v priebehu 4-5 mesiacov 2x a 2x som mal prekonane infekcie a nič viac zatial ďakujem

ni-ka

tak ked si ich mal predtym ok,tak potom to bude asi tym ze si v case odberu mohol mat nejake ochorenie alebo nejaky bakterialny infekt...
a ma zuby som sa pytala preto, lebo kazove zuby a loziska prispievaju k opakovanym infektom...
skus vyuzit tu ponukanu klik klinik :-)

menma

ešte dodam spätne som sa pozeral na výsledky z jula a leukocity su tam 4,17 čo je už normalna hranica takže to začalo asi neskôr ja len tak môj postreh

menma

u alergologa ani umunologa som nebol zuby?? no nebolievaju ma iba ked jem sladke čo v poslednej dobe z opatrnosti ani dako nechcecm skusim sa popýtat inak ja by som tie výsledky dal velmi rád porobit lenže otom rozhoduje doktorka ja by bol davno tam

menma

no ja som stale nejaky chorý sice neviem čo mi je ale hocikedy mi začne bušit srdce len na chvylku a ked sa pohnem prestane to bolieva ma hlava aj chrbat pred týždnom ma začaly boliet nohy unava v tele.. v tom čase sa mi robili vysledky aj na infekčnom a mal som niekolko prekonaných infekcii asi pred 4-5 dnami ma bolelo hrdlo a mam do teraz celkom vela soplov asi nadcha (neviem či to s tim suvusi) výsledky boly robene asi mesiac s5 tak isto aj tie na infekčnom doktorka mi povedala že mam prekonane nejake infekcie ale inak vyledky vraj dobre ja sa tam už bojím chodit lebo stale tam chodím že mi je nanič pričom neklamem a oni si myslia že som hipochonder atd... už 2-3 mesiace športujem chodim behavat a plavat vdaka bolestiam nôch si davam prestavku do kto vie kedy.. tiež chcem ist dat zobrat krv na cukor v krvy preistotu, výsledky z pred 4,5 mesiacov su taketo - obličky v pohode,srdce v pohode mal som aj ten pristroj na 24hodín, rontgen pluc tiež nič nenašli, výsledky moču z pred mesiaca asi 4x som daval moč a 4x som ho mal čistý a bol aj pod mikroskopom u urologa pretože ma bolý na žaludi niečo ako zapal by som povedal neviem čo dalej robit doktorky ma odbijaju už som dnes bol sa prihlasit aj u psychologa.. vobec neviem čo dalej a k tomu mi niekedy pri nádychu puka v chrbticy niekde pod krkom niekedy niekde v hrudy potom mi čo som pozoroval byva tak kus zle na srdce ako keby mi rýchlejšie bilo, dadvahu nemam v BMI tabulke som tam kde by mal byt každý maximalne mi to ukazuje že mam schudnut 1kg - v minulosti som nikdy nič taketo nemal skušam všetky bilinky od vymyslu sveta na imnutiu,obličky zniženie tlaku atd.. zatial nič a najhoršie že tažkosti su dalšie a dalšie akoby sa nechumelilo som z toho psychicky aj fyzicky na samom dne už začinam mavat aj samovražedne myšlienky pretože nič nezabera doktori ma maju za blazn ktori si nahovara choroby a hlada ich na nete (ano hladam ale len kvoli tomu že chcem konečne prist na to čo mi je) zatial som nenašiel asi nič čo by odpovedalo mojim priznakom ak niečo viete prosím poradte ja chcem mat s timto pokoj začat normalne žit ved mam 18... tento rok mam skončit školu a ja sa lopotim u doktoroch.. koho to ma bavit... kusok som sa rozpisal ale citim sa lepšie ked je to von zomna

ni-ka

mas znizene leukocyty a zvysene lymfocyty...nebol si v case odberu chory,alebo ti nezacinala nejaka choroba?
takyto stav byva pri bakterialnej infekcii...
obvykle sa krvny odber pri takomto vysledku opakuje a ak by takyto stav pretrvaval pricom sa vylucia ine ochorenia (chronicke stavy, autoimunne choroby, zapalove loziska v tele, loziska v ustnej dutine atd) moze sa jednat napr.o leukopeniu...