Som pripravená na rodičovstvo? Pomôžte svojim názorom mamičky

Príspevok v téme: Som pripravená na rodičovstvo? Pomôžte svojim názorom mamičky
tarataraquen

Ahojte mamičky. určite ste mali aj vy plno otázok v hlave kým ste sa dali na materstvo. situácia je taká. mám skvelého priateľa. sme spolu tri roky. vše klape. on už dieťa chce. mám 26 r. on 29 . chcela by som dieťatko aj ja len sa bojím, som zmätená. neviem či som pripravená. s deťmi problém nemám. ale viem že toto je velka zodpovednost a nechcem spraviť chybný krok nech to moje bábo neschytalo. jednoducho nie som si tým istá.

usb

Ja ti to poviem zostra, nebudem tu idealizovat materstvo ako ni-ka. Treba poznat aka je realita. Sama decka nemam ale mam kamosky a pribuzenstvo kde sa to deckami hemzi.
Priprav sa v tehotenstve na rozne zdrav. tazkosti, ktore mozes ale aj nemusis mat. A to nevolnost, nechutenstvo, pocity na vracanie, vracanie, bolesti brucha, napnute bolestive prsia, pazravost, palenie zahy, unava, zmeny chuti, neskor zapcha, bolesti chrbta a hlavy, opuchnute clenky, krcove zily, pocit velryby pri chodzi a lezani. V poslednom mesiaci to bude na nevydrzanie. Budes mat strach z porodu a zaroven budes uz chciet do mat za sebou cim skor lebo brucho ti bude neskutocne vadit a branit v spanku. Plus mozu sa ti do toho nakopit aj ine zdrav. problemy vzniknute pocas tehotenstva a tiez zhorsit doterajsie zdrav. problemy a ochorenia.
Samotny porod ma tri fazy. U prvorodiciek trva velmi dlho. Niektore moje znami sa otvarali aj styri dni :D
Najhorsi je samotny porod. Ale existuje nieco ako epiduralka, ktoru vsak lekari neodporucaju kazdej zene podla zdravot. stavu. A niektori ani nechcu povolit lebo vraj zena potom nevie kedy ma tlacit a kedy nie.
Po porode je to na nervy, lebo ak ta z dola zosiju po nastruhnuti hradze tak ta to bude neskutocne boliet a budes mat problem s vylucovanim aj ehm aj ehm :)
A samotna starostlivost o dieta bude najma v prvy polrok dost otrava lebo to nocne mekanie novorodenca ti neda ani tvojmu partnerovi spavat. Vlastne samotne tehotenstvo je oproti starostlivosti este pohoda lebo je ticho ale ked sa uz narodi to este je len koniec pohody a ticha. Potom sa uz nezastavis. A cim viac decak tym sa ti starosti len kopia.
Takze este tuzis po diedatku? :P
Napisala som ti to preto lebo nieje to az tak med lizat ako to pisu tu kocky. Treba poznat aj odvratenu stranku materstva. At vis do coho jdes :D Cau!

kafe

na rodičovstvo nikdy nebudeš dostatočne pripravená. Ak sa poddáš tomu strachu, ani o 10 rokov NEbudeš mať pocit istoty - tak teraz je nabetón ten čas mať dieťa.
Ak máte na to vhodné podmienky, proste do toho skoč rovnými nohami a plávaj :) na suchu sa plávať nenaučíš nikdy.

ni-ka

nemas zaco, je to uplne prirodzene ze o tom pochybujes a mas pred rodicovstvom respekt...:-)
ale chvilky s vlastnym dietatkom su na nezaplatenie, uvidis, naozaj az vtedy pochopis co je LASKA, materinsky cit a rodicovske obavy...
a ono to vsetko pojde nejak samo,nejak prirodzene budes vediet co mas robit...
a ked ti prvykrat povie mama...:-)

ni-ka

to je normalne, ze mas obavy z neznamej situacie:-)
ale rucim ti, ze hned ako zistis ze cakas babatko, uvidis ho na ultrazvuku, zacujes jeho srdiecko, potom ho budes citit ako ta kope a mrvi sa v tebe a ked sa nakoniec narodi a daju ti ho na ruky tak z teba vsetok strach opadne:-)
ber veci ako pojdu, nestresuj dopredu, vsetko budes riesit za pochodu...a hlavne, budete na to dvaja:-)